Які суми за газ платять тернополяни взимку (ОПИТУВАННЯ)

Які суми за газ платять тернополяни взимку (ОПИТУВАННЯ)

Тернополяни беруться за голови, коли отримують нереальні рахунки за опалення. Дехто рятується лише жорсткою економією та субсидією. Ми запитали у містян, як їм вдається справно платити за тепло.

40-річна Світлана Бутрин зі Збаражчини живе у приватному 4-кімнатному будинку площею 80 кв. м. Жінка нарікає на космічні суми, які приходять їй за газ. Єдине, що рятує сім’ю – субсидія. Взимку вона орієнтовно платить більше трьох тисяч гривень. Жінка каже, що такі суми надто непосильні для її сім’ї.

  • Нам дано субсидію на 1800 гривень, - розповідає жінка. – Нас 7 людей у будинку живе, 4 кімнати – і всі потрібно опалювати. Тому дуже важко.

36-річний Андрій Цяпа живе у квартирі, площею 70 кв. м. Чоловік має індивідуальну систему опалення і взимку платить більше 1000 гривень на місяць.

Відео дня
  • Доводиться якось платити такі гроші, - каже пан Андрій. – Хоч і дуже важко, у нас маленька дитина, ми боїмося, щоб він не застудився. Але це все дуже індивідуально. Наприклад, над нами не живуть, біля нас також не живуть, тому і важче квартиру нагрівати. Ми стараємося економити, як можемо, адже з індивідуальним опаленням можемо собі це дозволити.

Площа квартири 50-річного Ігоря Родюка - 63 кв. м. У його будинку загальна система опалення. Тому чоловік каже, що економити на опаленні не може. Сім’я має субсидію, а минулого місяця за опалення заплатила близько 1000 гривень.

  • Платити таку суму, яку вони нараховують, то це нереально, - каже чоловік. – Не знаю, як воно буде далі. Деякі люди взагалі не можуть перекрити всі борги за комунальні послуги. Тому я думаю, що багато тернополян мають великі заборгованості. І це дуже сумно. Не знаю, що вони собі там думають, коли надсилають нам такі рахунки. Як то все виплатити?

Валентина Петрівна живе у приватному секторі, площа помешкання 52 кв. м.  Жінка намагається якомога більше економити. Того місяця їй прийшов рахунок на суму 2000 гривень.

  • Наприклад, у одній кімнаті я майже не опалюю, - розповідає пенсіонерка. – А іншу опалюю більше. – Маю субсидію, то якось викручуємося. Якщо 2000 тільки за газ, а 1800 пенсія – то це ж абсурд.  Трохи діти нам допомагають, так і виживаємо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • ібупрофен

    Пільговикам! Єсть в Україні такий діючий документ як постанова Кабміну за номером 409. Цей документ визначає розмір пільги по газу, світлу і прочая. Розмір пільги по тій чи іншій послузі залежить від кількості проживаючих осіб, поверховості будинку (2 поверхи чи 9), площі квартири. Плюс до того є для кожної області відповідний коригуючий коефіцієтн, формула за якою виводиться кількість пільгових кубів газу. Так от. Ні оце дочірне підприємство Тернопільгазу, ні Тернопільський РЕМ тої постанови не дотримуються. Їм то по цимбалах. Пільговий обсяг послуги вони пишуть від балди. В один сезон по газу 119 кубів газу, тепер 141 і ніякого пояснення, як то має бути. Хоча у моєму випадку має бути під 250. Так само світло. В грудні було 90 кВт піьгових, тепер в січні уже 70. А чому не 68? Одним словом, кому цікаво, то читайте постанову. Я схожу і в РЕМ і до газу, проясню ситуацію. Коли хлопці залупляться, то тоді в день подачі показників роздрукую 100 екземплярів тої постанови та піду пороздаю пенсіонерам під РЕМом і газом. І буде весело:)
  • Лідія Демчевська

    Живу у м. Сміла у квартирі пл 67 кв із чоловіком і двома синами один із них студент платимо за одне опалення централізоване 3.518 гроші по цені 54 грн за квадрат . Субсидії 300гр віддаємо усе щоб не залісти у борги .Працюємо на мохнорилих щоб вони вже повиздихували за один день щоб людей не катували
  • Svitlana Hladka

    Живу і польщі і квартирі 60 м кв. З чоловіком і 2 дітьми то ми зимою за воду, газ, електрику, опалення ( центральне) платимо до 600 злотих в місяць. А це 4 -5 днів працювати.
  • Olga Mikki

    Живу в Польщі квартира 87.7м.оплачую лише за опалення в зимовий період по лічильнику 600злотих в місяць
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up