За мільйон гривень можна придбати пляшку елітного алкоголю у Тернополі

За мільйон гривень можна придбати пляшку елітного алкоголю  у Тернополі

38 000 грн за пляшку Hennessy, 36 000 грн за коньяк Jean Fillioux, 17 000 грн за  Armagnac Sempe врожаю 1930 року - такі елітні алкогольні напої купують тернополяни.

Нещодавно кілька місцевих ЗМІ розповсюдили інформацію, що в одному із тернопільських супермаркетів продають коньяк, вартістю понад півмільйона гривень. Мова йшла про коньяк Remy Martin Louis XIII Le Jeroboam, gift box 3 л. вартістю 530 000 грн. У статті також представили фото з вітрини начебто "Сільпо". Однак, як ми з'ясували, фото були зробленні у одному з київських магазинів мережі Good Wine

 

Відео дня

 

Все залежить від гаманця клієнта

Цікаво те, що у такому маленькому місті, як Тернопіль, у спеціалізованих магазинах алкоголю можна замовити елітний напій, вартістю в мільйон гривень. Проте таких напоїв на полицях звичайних магазинів не знайдеш, розповідає один з продавців-консультантів спеціалізованого магазину WINETIME.

- Наразі у нас найдорожчий 26-річний віскі Prometheus, вартістю 21 000 грн за пляшку, - каже фахівець. - Немає змісту виставляти на вітрину дорожчі напої. Як правило, коли людина приходить за дорогими напоями, вона не купляє одразу. Спочатку повинна визначити, що саме хоче, який вид напою, врожай якого року, яка упаковка тощо. Переважно у нас елітні напої клієнти замовляють заздалегідь. Ціни можуть сягати і мільйона гривень за пляшку. Все залежить від гаманця клієнта. Найдорожчий напій, який ми продали, був коньяк Jean Fillioux за 36 000 грн.

Попит породжує пропозицію, каже продавець-консультант.

- Дорогий алкоголь тернополяни люблять, - продовжує співрозмовник. - У нас купують вінтажні  Armagnac Sempe, вартістю 13 000-17 000 грн за пляшку. Це французький напій, врожай 30-х років минулого століття. Дорогий алкоголь купують на особливі дати, а от дешевший, як правило, на свята. Найчастіше люди купують ігристі вина.

38 000 грн за пляшку Hennessy

У магазині Drink Butik “Могорич”, як розповів продавець-консультант магазину, найдорожчі напої - віскі Chivas 25-річний, Johnnie Walker майже за 10 000 грн та Red Label Johnnie Walker, вартістю 6 000 грн.

- Найдорожчий напій, який у нас купували тернополяни, це коньяк Hennessy врожай 100-річної давності, - продовжує співрозмовник. - 100 років тому були зовсім інші грунти, інший клімат, не було нітратів, повітря чисте. Зазначений напій у нас клієнт придбав п'ять років тому. Одна пляшка на той час коштувала 36 000 грн. 

Часто тернополяни купують шотландські віскі, вартість пляшки понад 4 000 грн. Проте  з “народного” найчастіше купують шампаньке та ігристі вина, особливо перед святами.

У  “Сільпо” одна з найдорожчих пляшок - це Johnnie Walker Blue-label, вартість якої дещо більше 7 000 грн. Також там є віскі Chivas Regal Royal Salute за 6 335 грн. Алкоголю за півмільйона гривень ми не знайшли.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Mukola Maluk

    Шкода, що у нас немаю алкоголю за 500000 грн.,а то вже думав придбати собі)))
  • David Starr

    Дуже дорогий алкоголь купують переважно для колекціонування, один із різновидів довгострокового вкладення грошей.
  • anonim

    думаю в Тернополі є такі олігархи, що дозволять собі її придбати. і то не один
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up