Хто платить за пологи: скільки вартує народити дитину в Тернополі? Розкажіть свою історію (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Хто платить за пологи: скільки вартує народити дитину в Тернополі? Розкажіть свою історію (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)
  • Пологи та спостереження за вагітністю мають бути безоплатними для пацієнта з 1 квітня. Вартість послуг мають покривати повністю - це гарантують на рівні держави.
  • Однак чи є так на практиці? За що доводиться доплачувати у пологових (ліки, робота лікарів, благодійні внески тощо)? Напишіть свою історію у коментарях.

Реформа передбачає відшкодування за пологи медичним установам - 8500 гривень за природні пологи або кесарів розтин.

"У суму, яка буде виділяється на одну жінку, входять: фізіологічні пологи і кесарів розтин, ліки, палата, медична допомога в критичних станах. Якщо в лікарні спробують вимагати гроші з породіллі або її рідних за стандартні послуги – то такий пологовий будинок втратить контракт", - пише Національна служба здоров'я України.  

Цієї суми, кажуть медики, недостатньо, аби покрити всі витрати, якщо під час пологів виникають ускладнення чи непередбачувані ситуації.

Відео дня

Якщо ви чи ваші близькі, друзі, рідні народжували нещодавно, розкажіть, чи доводилося вам самостійно купувати ліки чи оплачувати послуги лікарень. Напишіть, якщо у вас вимагали якісь кошти. Або ж залишайте коментарі вдячності тим медикам, які, на вашу думку, сумлінно і чесно виконують свою роботу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (49)
  • Читач00

    Де можете порадите народжувати в Тернополі?
  • Оля Старжинська

    Моя    невістка   і   донька   народжували   попередньо   домовившмсь   злікарями   на   БАМі    6   і   3   роки   тому       в   однії   дитини   вивих   Атланта   а    другої   защемлення    шийних   хребців   і   проблеми   з   мовою   і   знову   шалені   гроші   на   лікування   діагностику   вертебрологів  та   інших   лікарів
  • Тетяна Лахманюк

    Народжувала на початку березня на БАМІ. Відношення жахливе. За все і всім потрібно платити.
  • Й

    Уміли робити то і знайдете гроші😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

keyboard_arrow_up