За скільки років вдасться назбирати на власну квартиру в Тернополі? Калькулятор

За скільки років вдасться назбирати на власну квартиру в Тернополі? Калькулятор
  • Щоб мати власну квартиру, необхідно щомісяця відкладати на неї впродовж кількох років. 

  • Ми порахували за вас, скільки ж потрібно відкладати коштів, аби придбати омріяне житло в різних районах Тернополя.

  • Журналісти «20 хвилин» склали калькулятор, що допоможе підрахувати ваші щомісячні заощадження на квартиру та визначить, за який термін ви зможете її придбати.

Придбати квартиру за шість років цілком реально. Та все залежить від того, яку суму коштів ви хочете відкладати. Наприклад, заощаджуючи на цю мрію щомісяця 6 000 гривень, ви зможете придбати однокімнатну квартиру площею 45 метрів квадратних в Промисловому південному районі менш ніж за п’ять з половиною років, а в Центрі на квартиру такою ж площею доведеться відкладати понад 13 років.

Як ми рахували?

Для підрахунку вартості житла ми користувалися даними сайту DOM.RIA та визначили середню вартість одно-, дво- та трикімнатних квартир в кожному з районів Тернополя. 

Найдешевша середня ціна на жило в Тернополі у Промисловому південному районі – 8 714 гривень за метр квадратний. Найбільше вартують квартири у Центрі – 21 734 гривні за метр квадратний в середньому. 

Відео дня

На другому місті за вартістю – Старий парк, там квадратний метр житла в середньому вартує 21 256 гривень. Третю сходинку районів, у яких квартирі найдорожчі посідає Новий світ, в якому метр квадратний квартири в середньому вартує 19 927 гривень. 

Як це працює?

Ми обрали для розрахунку середні за площею квартири різних типів нерухомості – первинного та вторинного житла. Площу квартир ми взяли середню, за параметрами, що найчастіше можна зустріти в оголошеннях з продажу квартири: 45 метрів квадратних для однокімнатної, 71 – для двокімнатної та 86 для трикімнатної квартири.

Наш калькулятор також допоможе визначити, скільки коштів потрібно відкладати щомісяця, якщо ви хочете придбати житло за певний проміжок часу в тому чи іншому районі Тернополя.

Для того, щоб скористатися калькулятором, оберіть кількість кімнат в квартирі, яку хотіли б придбати, бажаний район та суму коштів, що готові відкладати щомісяця. Далі калькулятор автоматично підрахує скільки часу потрібно буде їх відкладати.

 

 

Також ми підрахували, скільки потрібно відкладати всю зарплатню (середня в Тернопільському районі – 12022, за даними Державної служби статистики в Тернопільській області).

 

Трохи більше, ніж за два з половиною роки вам вдасться придбати однокімнатну квартиру в Промисловому південному районі, а на трикімнатну квартиру в Центрі доведеться відкладати майже 13 років.

Опитування

Як думаєте, скільки років і по скільки потрібно відкладати у місяць, щоб купити одно-двокімнатну квартиру?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (129)
  • Volodymyr Andreichuk

    Треба бути держслужбовцем на хорошій посаді і все…😂😂😂

    Volodymyr Andreichuk reply Volodymyr Andreichuk

    Володимир Кульба то точно 😂😂😂

    Володимир Кульба reply Volodymyr Andreichuk

    Volodymyr Andreichuk за три-чотири дні можна наколядувати ;)
  • Ольга Бойко

  • Brailovskaya Tatiana

    Ага поки збереш за 6-10років, ціна в два-три рази підніметься і ще 6 років збирати потрібно і т.д
  • Сонька Золотая Ручка

    Зі зарплати максимум це кімната в гуртожитку!

keyboard_arrow_up