На прийом до педіатра тепер можна записати дитину через інтернет

На прийом до педіатра тепер можна записати дитину через інтернет

Тепер до лікаря можна записатися через мережу інтернет. Все для того, аби пацієнти не стояли у довжелезних чергах, кажуть в міськраді. За тиждень робити системи майже 1500 тернополян скористалися електронною чергою. На нововведення з бюджету пішло майже 900 тис грн.

Від сьогодні, 4 грудня, у Тернопільській міській дитячій поліклініці, що на Федьковича, 16, офіційно почала працювати електронна реєстратура. Зареєструватися можна на сайті КНП «Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні”. 

На єдину електронну медичну інформаційну систему з бюджету міста витратили майже 900 тис. грн, кажуть у міськраді. На ці кошти закупили обладнання, розробили програмне забезпечення. Також у міськраді кажуть, що фахівці проводять відповідне навчання працівників, аби вони могли вміло та швидко працювати з системою. Електронну реєстрацію запровадили, аби не було черг у поліклініці.

Відео дня

Окрім зазначеного в інформаційній системі є графік не лише дільничого педіатра, а й усіх вузьких спеціалістів.

- Через інтернет будуть записуватися наразі виключно до дільничого лікаря-педіатра, - коментує завідуючий консультативно-діагностичним відділенням Ігор Гомза. -  А вже дільничий буде вирішувати, куди потрібно перенаправити пацієнта. 

Тиждень система працювала в тестовому режимі і нею за цей час скористалися уже майже 1,5 тисячі пацієнтів.

- Якщо хтось з пацієнтів прийде без електронної реєстрації, то ми також це передбачили і залишили кілька місць для таких людей. Це є нормально, оскільки не кожен наразі має змогу використорвувати е-систему, - зауважує головний лікар Тернопільської міської дитячої лікарні Андрій Артимович. 

- Ми хочемо відійти від класичних черг під кабінетами, тому ми сьогодні впроваджуємо у медзакладах міста електронні черги, - коментує міський голова Сергій Надал. - Все тому, що було багато нарікань від батьків. Мовляв, досить великі черги у поліклініках, з дітьми важко стояти. Передбачається, що після того, як впровадять систему повністю - черги під кабінетами не буде.

- Електронна система має прямий зв’язок між пацієнтом та лікарем, - наголошує міський голова. -  Разом з тим буде створена електронна реєстратура і так звана паперова медична карточка вже буде не актуальна. Оскільки інформація про стан пацієнта тепер буде в електронній формі. Все буде адаптовано і зручно. Розробники нам обіцяють адаптувати до системи картку тернополянина, за допомогою якої можна буде отримати всю необхідну інформацію. 

Зараз у всіх дорослих поліклініках міста діє подібна система. Щодо дитячих, то лише частина має таку мережу. За тиждень-два усі поліклініки міста матимуть цю систему, зауважують в міськраді.

Записатись на прийом до лікаря ? Швидко і зручно !

Даний сервіс можливий для маленьких тернополян, яких обслуговує Педіатричне відділенням №1 (вул. Федьковича, 16)

  1. Почніть on-line запис на сайті www.tmdkl.te.ua;
  2. В сервісі «Електронна реєстратура» пройдіть реєстрацію, вказавши номер мобільного телефону;
  3. Почніть пошук лікаря за Вашою адресою проживання;
  4. Обравши лікаря, натисніть «Записатись на прийом»;
  5. Виберіть зручну для Вас дату та час прийому, натиснувши на них;
  6. Перевірте правильність Ваших дій в рубриці «Особистий кабінет» сервісу «Електронна реєстратура» - буде вказано дату (та час прийому, ПІП лікаря - при натисканні на дату) Вашого візиту до лікаря;
  7. Прийдіть у поліклініку на вказану дату та час ВІДРАЗУ ДО КАБІНЕТУ ЛІКАРЯ (не ідучи до реєстратури) – Ваш електронний талон та амбулаторна картка будуть очікувати на Вас уже в кабінеті лікаря, до якого Ви записані на прийом;
  8. Для відмови від прийому – в «Особистому кабінеті» сервісу «Електронна реєстратура» натисніть на дату прийому до лікаря, та внизу талону натисніть «Відмовитись від прийому». Отримайте підтвердження в «Особистому кабінеті» про відмову від візиту до лікаря. 
  9. Записатись до лікаря можна і за допомогою телефонного дзвінка в реєстратуру поліклініки, де всі необхідні Ваші дані, по телефону зафіксує медичний реєстратор.  В такому випадку теж підходите на обрану дату та час відразу до кабінету лікаря, не очікуючи черги в реєстратурі – електронний талон та амбулаторна картка будуть очікувати на Вас в кабінеті лікаря.
  10. На повторне відвідування при потребі  педіатр записує Вас одразу на прийомі. Повторно записуватись через сайт не потрібно!
  11. До вузького спеціаліста маленьких пацієнтів також записує дільничий педіатр одразу на прийомі. В амбулаторну карту записуються дата та час відвідування. В реєстратуру звертатись вже не потрібно !

Телефони гарячої лінії з питань реєстрації on-line 096-510-43-06

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Марія

    Якраз сьогодні відчула "покращення". Прийшла у поліклініку з хворою дитиною до дільничного лікаря її на прийомі не було (на лікарняному), тому мені потрібно було з карточкою піти у реєстратуру і зареєструватись на прийом до іншого педіатра. Потім знову піднятися на четвертий поверх, вислухати що у педіатра до якого нас зареєстрували "купа" своїх пацієнтів, а тут ще я зі своєю дитиною чогось прийшла і взагалі мені не до педіатра а до лора потрібно йти. Тому треба підійти у реєстратуру і зареєструватися на прийом до лора. Пішла знову до реєстратури, найшвидше до лора можна було зареєструватися десь години через 2,5. Але ж тепер мені з дитиною не треба чекати у черзі, треба просто дочекатися часу на який нас зареєстрували відчуваючи гордість що: "На нововведення з бюджету пішло майже 900 тис грн."
  • Misha

    То тепер, якщо небуде картки тернополянина, то в поліклініку не підеш?

    Замахали всюди тикати карточку яка посуті ніщо.....є ж ті самі ID карточки (замість звичного пасторта) з чіпом куди вписана вся інфа про Вас : ПІП, прописка, ІН....вписати туди ж мед інформацію і хватає.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up