Зарплата до 20 тисяч гривень: ТОП найпопулярніших професій в інтернеті для тернополян

Зарплата до 20 тисяч гривень: ТОП найпопулярніших професій в інтернеті для тернополян
  • Знайти роботу по душі непросто, а високооплачувану – ще складніше. Та часто пошуки приводять нас до професій, що користуються найбільшою популярністю.
  • Які ж вони у Тернополі і скільки готові платити роботодавці? Відповіді на питання в нашому матеріалі.

Ми перевірили, що найчастіше пропонують роботодавці тернополянам на сайтах з пошуку роботи.

Що пропонують?

Так, на сайті work.ua  за останніх три місяці найпопулярнішими професіями стали менеджер з продажу, водій, продавець-консультант. Менеджерам з продажу роботодавці готові платити в середньому 15 000 гривень. А найбільшу середню зарплатню пропонують торговим представникам – 19 000 гривень, за даними про найпопулярніші професії від 23 жовтня 2021 року до 23 січня 2022 року.

ТОП-10 професій за популярністю в Тернополі за даними цього сайту виглядають наступним чином:

Відео дня

В ТОП-5 за даними сайту rabota.ua увійшли три професії, де потрібні навики водіння машиною. Зарплатню роботодавці пропонують в  середньому від 17 500 до 20 000 гривень.

Однак лідер, як і на попередньому сайті – менеджер з продажу. Середня зарплата така ж сама – 15 000 гривень, за даними щодо вакансій від 23 жовтня 2021 року до 23 січня 2022 року.

ТОП-5 професій за популярністю в Тернополі за даними сайту rabota.ua:

На сайті OLX.ua статистики за професіями немає, та є за сферами діяльності. До уваги ми брали тільки роботу у Тернополі. Хоча найчастіше роботодавці шукають людей для роботи закордоном.

На цьому сайті пропонована середня заробітна плата від роботодавців серед найпопулярніших сфер діяльності, становить від 9 500 і до 18 000 гривень.

ТОП-5 сфер діяльності за популярністю в Україні та середня зарплатня від роботодавців у Тернополі за даними сайту OLX.ua:

Як підготуватися та поводитися на співбесіді?

Розповідає начальник відділу організації профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості, кандидат психологічних наук Тетяна Білінська.

–  Перша за все, варто усвідомити, що співбесіда є досить серйозною річчю. Це маленький іспит, в якому ти показуєш не тільки свої професійні знання, але й навички в комунікації, знання етичних норм та поведінці в соціумі.

Необхідно мати власне резюме належного вигляду. Навіть підготовка резюме допоможе вам самим структурувати свої знання та дасть змогу правильно відповідати на питання від роботодавця.

Роботодавця цікавить освіта можливого працівника, його зовнішній вигляд та навіть його смак. Від нього можливі і різноманітні запитання. До них варто бути готовими, адже часто молоді люди можуть «посипатися» на банальних, на кшталт, «Яку ви хочете зарплатню?», або «Чому вирішили працювати саме в нас?».

З можливих питань роботодавець може попросити назвати свої негативні риси або слабкі сторони. А по завершенні співбесіди будьте готові ставити питання роботодавцю, тому що якщо у вас після розмови з ним не виникло запитань, це також наштовхує на відповідні висновки.

Обов’язково роботодавця, як і будь-яку людину, яка платить гроші за виконану роботу, буде цікавити як працівник орієнтований на результат, його рівень самомотивації, емоційний інтелект, швидкість реагування, тобто психологічні якості.

На співбесіді поводьтеся натурально і не намагайтеся вдавати з себе іншу людину. Це дуже впадає в очі.

Не менш важливо і коли ви прийдете на співбесіду. Зрозуміло, якщо ви прийдете пізніше, це справить негативне враження. Але й не потрібно приходити занадто рано. Оптимальний варіант – за п’ять-сім хвилин до початку співбесіди. В такому випадку ви зможете адаптуватися до навколишньої обстановки, налаштувати себе та перевести подих.

Коли у вас питають про досвід роботи, а ви його не маєте, це буде сприйматися в негативному ключі. Пригадайте, можливо ви були десь на практиці, або ж допомагали знайомим на роботі, це також ваш досвід.

Не раджу повторювати поведінку роботодавця під час співбесіди. Не повторюйте його рухи та поведінку. Ще десять років тому такий прийом був би дієвим, але сучасні роботодавці навпаки дратуються від подібного мавпування. Зараз це сприймається як один з варіантів неприродної маніпулятивної поведінки.

Пам’ятайте,  навіть якщо це перша співбесіда у вашому житті, не хвилюйтеся. Вам потрібно до неї належним чином підготуватися. Зверніться до фахівців, вивчіть ту нішу, у якій ви працюватимете, і у вас все вийде.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up