Змітають з полиць одразу, а ціни злетіли «до небес»: чи можна знайти гірлянди на батарейках у Тернополі

Змітають з полиць одразу, а ціни злетіли «до небес»: чи можна знайти гірлянди на батарейках у Тернополі

Через відключення електроенергії чимало тернополян шукають недорогі пристрої, щоб залишатися зі світлом. Серед них – різноманітні гірлянди на звичайних батарейках та USB. Однак чи легко їх знайти у магазинах Тернополя? Скільки вони коштують та що пропонують? Ми дізналися.

Деякі тернополяни, щоб мати освітлення – купують LED-гірлянди на звичайних пальчикових батарейках. Вони можуть давати достатньо світла у кімнаті.

– Вирішила купити гірлянду на батарейках, бо світло вимикають часто, – розповідає тернополянка Ольга. – Вже о 16:00 у квартирі стає темно. Користуватися свічками не хочу, щоб не було кіптяви. Та і дихати у кімнаті, де свічка горить кілька годин важко. Гірлянда дає більше світла, ніж свічка, а батарейок вистачає на довго. Звичайна свічка коштує 15–20 гривень, а вистачає її на 6–8 годин.

Різні прикраси та декор на батарейках, як ніколи стали популярними. Ще кілька тижнів тому у магазинах з товарами для дому та декором таких гірлянд було чимало. Різної довжини, кольору, форм ліхтариків. Коштували вони від 40 до 300 гривень. Однак чи легко їх придбати зараз? Ми перевірили та побували у магазинах різних мереж та ринку.

Відео дня

Копієчка

Ми побували у кількох магазинах мережі «Копієчка». До новорічних свят там з'явились у продажі різні гірлянди, однак всі вони піключаються у звичайну розетку. Як розповіли консультанти, на жаль, гірлянд на батарейках немає, а чи будуть вони взагалі – невідомо.

Аврора

У магазинах цієї мережі також є гірлянди, які підключаються у розетку. Як розповіли продавці-консультанти – ще тиждень тому був великий вибір різних гірлянд на батарейках, однак їх швидко розкупили. Лише в одному з магазинів лишилася одна така на 20 лампочок. Ціна – 229 гривень. Як розповіла консультантка, світла від неї мало. Щоб освітити кімнату її буде недостатньо.

Є таке

У одному з магазинів ми знайшли декор на батарейках у вигляді зірки за 88 гривень. Також був декор на маленьких батарейках «таблетках» у вигляді будиночків. Однак вони світять тускло і така прикраса не зможе освітити кімнату.

У іншому магазині на полиці навіть почепили оголошення, що гірлянд на батарейках немає.

Червоний маркет

У цьому магазині вибір гірлянд був невеликий. Всі вони працюють від звичайної мережі. На батарейка – немає. Ще кілька людей шукали тут такі гірлянди для дому.

Щодня

В цьому магазині теж окрім звичайних гірлянд в розетку не було інакших. Чи будуть гірлянди на батарейках – продавці не знають.

Арт декор

В цьому магазині чимало новорічних гірлянд і прикрас. На стелажах була лише одна гірлянда на 500 лампочок, довжиною 50 метрів. Вона має USB-роз’єм, тому її можна підключити як до звичайної розетки через адаптер, так і у повербанк. Ціна на таку прикрасу – 859 гривень.

Також у магазині були декоративні лампи на батарейках. Коштують вони 559 та 669 гривень.

Також тут продавали лампи з 3D малюнками. Їх можна підключити до повербанку. Вони дають багато світла, щоб замінити звичайні свічки. Коштує така 329 гривень.

JYSK

У цьому магазині продавали світлодіодні дерева на батарейках по 450 гривень. Декоративні ліхтарі на батарейках – 800 гривень.

Були різні гірлянди на батарейках. Вони довжиною 120 сантиметрів та мають 40 лампочок. Коштує така 375 гривень.

Прикраса у вигляді гілочок на 112 лампочок та висотою 80 сантиметрів коштує 600 гривень.

Центральний ринок

Якщо походити та пошукати – на ринку можна знайти прикраси на батарейках, які коштують дешевше, ніж в магазинах.

Є різні гірлянди на 2 та на 3 батарейки, довжиною 3, 5 та навіть 10 метрів. Коштують вони від 120 до 250 гривень. Ціна залежить ще і від вигляду лампочок. До прикладу, гірлянди на 5 метрів коштують 150 гривень. На 10 метрів від 200 до 250 гривень. 

Як розповідають продавці – на такі гірлянди зараз великий попит, багато місцевих шукають саме їх, щоб замінити свічки та ліхтарики у квартирі. Вони дають багато світла, а заряду батарейок вистачить на кілька днів роботи.

Що можна купити в інтеренеті

У інтернет магазинах дефіциту таких прикрас ми не помітили. Їх можна купити дешевше, ніж на ринку чи у магазинах. Однак варто врахувати, що доведеться кілька днів чекати доставку та заплатити за пересилку 40–60 гривень. Тож до ціни самої гірлянди потрібно додати ще і вартість доставки.Коштують такі від 96 гривень.

Гірлянди на USB також не дорогі. Вони коштують від 90 гривень. Деякі мають спеціальний пульт дистанційного керування, щоб змінювати колів підсвітки, а деякі можна налаштувати за допомогою смартфона.

А як ви освітлюєте помешкання, коли немає світла? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ала Сітарчук

    Наші депутати звільнили підприємців від призову на фронт.Тож вони з вдячністю помагають вижити Українцям .  МАРАДЕРИ
  • Володимир Кульба

    І батерейки по ціні золота)

keyboard_arrow_up