Зростання "мінімалки" та підвищення зарплат вчителям та медикам: 10 фактів про проєкт Держбюджету на 2021 рік

Зростання "мінімалки" та підвищення зарплат вчителям та медикам: 10 фактів про проєкт Держбюджету на 2021 рік

Прем'єр -міністр Денис Шмигаль назвав пріоритетні напрямки фінансування у Держбюджеті-2021: медицина, освіта, безпека та оборона, соціальний захист людей, будівництво доріг та підтримка бізнесу.

Державний бюджет на наступний рік — це бюджет можливостей і для держави, і для людей, і для бізнесу,  зазначив Денис Шмигаль

Найвищим пріоритетом Уряду залишається безпека та оборона України. Видатки на цю сферу в проекті державного бюджету на наступний рік становлять 267 млрд грн або 5,93% ВВП.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» 18 вересня.

Відео дня

«Другий пріоритет — сфера охорони здоров’я. Збільшено витрати на утримання медичної сфери до 4,2% ВВП. У 2022 році плануємо 4,6% і у 2023 році плануємо довести витрати на медицину до 5%. Закладені 2,6 млрд грн витрат на вакцини, закладений приблизно 1 млрд на проведення безпечного навчального процесу», — зазначив очільник Уряду.

Економіка, за словами Прем’єр-міністра, — це третій пріоритет: «Державні гарантії, відшкодування відсотків, підтримка малого та середнього бізнесу, підтримка аграріїв — усе це передбачено в бюджеті». 

«Четвертий пріоритет — це соціальна сфера. І освіта, і субсидії. Сума субсидій дійсно є меншою в проекті бюджету, але варто зважати, що ціна на газ в цьому році буде найнижчою за останні 5 років, зростає мінімальна заробітна плата. Зважаючи на ці показники, ми уважно прорахували та заклали суму на субсидії із запасом», — сказав Денис Шмигаль.

Як відзначив Прем’єр-міністр, Уряд має стратегію до 2023 року щодо скорочення державного боргу й зменшення зовнішніх запозичень. Денис Шмигаль наголосив: «Україна — велика країна, нам вистачає потужностей своєї економіки для того, щоб рухатися вперед».

Одним з пріоритетів Уряду Прем’єр-міністр також назвав промисловість. Створене Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості сприятиме експортним замовленням і контрактам.

10 фактів про бюджет на 2021 рік

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Никанор Иванович

    500 тыс. рабочих мест уже создавать неактуально ,а зачем если змучєний і зубожілий нарід наконєцто сможет лєгально виіграть  сєбє дєнєг на бєзбєдноє сущєствованіє .
  • Никанор Иванович

    Ещё со студенческих времён, все, кто реально учился, а не учился на йурыстов заочно у папы за пазухой, помнят, что шара объёма не имеет..
    одно интересно - с каких ху.в будет происходить эта праздничная раздача слонов лохам перед выборами, если уже на сейчас в бюджете дыра в 300млрд..?..
    зебилы, вас, вместе с нами, благодаря в который уже раз вам, сделают ещё раз.. только мы, "порохоботы", к этому готовы уже больше года, а для вас, дебилов-экспериментаторов, шоковая терапия "по увеличению глаз" продолжится..
  • Никанор Иванович

    Доходы людей должны расти со всей экономикой, а если экономика валится и они подымают минимальную зарплату, то они запускают инфляцию, которая сожрет все и цены вырастут и грн. обесценится еще больше. Это идиоты во власти! Если в стране не становиться больше денег, то страна не может стать богаче! Страны становятся богаче только единственным способом - это торговлей с иноземцами. Нужно продавать товары иноземцам и тогда будут вливаться деньги в Украину и страна будет становиться богаче. А по другому они делают обман! Если денег нету влитых в страну и они подымают минималки, то за счет чего они это будут делать??? инфляции??? девальвации гривны??? это идиоты! Они вредят экономике! Люди станут еще беднее! Пенсионеры вообще со своими 2 тысячи пенсиями не смогут покупать товары ибо цены вырастут. Это делается только ради пиара перед выборами, но о последствиях они не думают. Это настоящие вредители! Нужно менять полностью всю власть!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up