Уже відомо, які фільми покажуть на фестивалі Чілдрен Кінофест (ПРОГРАМА)

Уже відомо, які фільми покажуть на фестивалі Чілдрен Кінофест (ПРОГРАМА)

VІІ Чілдрен Кінофест відбудеться онлайн з 29 травня по 7 червня 2020 року на сайті  www.childrenkinofest.com.

7-й кінофестиваль для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест оголосив програму. Про це повідомляють організатори форуму.

Чілдрен Кінофест – фестиваль, який 7 років поспіль безкоштовно знайомить українських дітей як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою. У 2020 році він вперше відбудеться онлайн – з 29 травня по 7 червня на сайті www.childrenkinofest.com.

За традицією, до конкурсної програми увійшло сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Переможця фестивалю визначає його аудиторія – після перегляду фільмів глядачам буде запропоновано оцінити свої враження. 

Відео дня

Україну в конкурсній програмі фестивалю представляє фантастична пригодницька стрічка «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка. Головний герой фільму, дванадцятилітній школяр Макс знаходить балончик з нанофарбами, і малює графіті собаки. Неочікувано малюнок оживає та перетворюється на пса-наноробота з суперможливостями. 

Для старшої аудиторії Чілдрен Кінофест пропонує шалену подорож на рок-фестиваль у Норвегії – із підлітками-героями роуд-муві «Лос Бандо», яке претендувало на здобуття «Кришталевого ведмедя» за найкращий художній фільм для юнацтва на Берлінському кінофестивалі. 

У програмі Чілдрен Кінофесту покажуть два анімаційних фільми. Найменших глядачів чекає «Сіпсік – лялька-друг» – екранізація знаменитої серії розповідей, яка стала символом дитячої літератури Естонії.

«Гол!» – стрічка, створена в найкращих традиціях британської анімації, про маленького кротика, який мріє стати футболістом, а не шахтарем, як всі його родичі. 

Також до програми увійшли німецьке фентезі «Тім Талер, або Проданий сміх», австралійський сімейний фільм «Мій друг містер Персіваль» та нідерландсько-німецька драма «Салон краси Ромі».

Спеціальною подією до Дня захисту дітей (1 червня), організованою фестивалем спільно з Новим каналом, стане онлайн-прем'єра переможця Чілдрен Кінофесту минулого року – анімаційного фентезі «Викрадена принцеса» Олега Маламужа(студія Animagrad). Хітова українська стрічка розповідає історію доньки київського князя, викраденої злим чаклуном, та мандрівного музиканта, який намагається її врятувати. Ролі у фільмі озвучили Олексій Завгородній, Надя Дорофєєва, Сергій Притула, Юрій Горбунов та посол Чілдрен Кінофесту 2019 року Олег «Фагот» Михайлюта. На сайті фестивалю фільм можна буде переглянути з 1 по 7 червня включно. 

Ретроспективним показом фестивалю стане добірка фільмів Жоржа Мельєса – одного з засновників світового кінематографа, першого в історії автора спецефектів та монтажних фокусів.

У рамках фестивалю вже вчетверте відбудеться Конкурс дитячих фільмів. За традицією, переможців визначать журі українських кінематографістів – продюсерка та директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, зірка серіалу «Перші ластівки» актор Максим Самчик і аніматор Олег Маламуж, автор стрічки «Викрадена принцеса». Глядачам показу дитячих короткометражних фільмів також запропонують проголосувати онлайн та обрати переможця в номінації «Приз глядацьких симпатій» – автори найкращого фільму у цій категорії отримають 10 тисяч гривень. Фіналістів буде оголошено 19 травня.

Почесним послом фестивалю у 2020 році став музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк. 

Довідка

VІІ Чілдрен Кінофест відбудеться онлайн з 29 травня по 7 червня 2020 року на сайті  www.childrenkinofest.com. Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення кінофільмів. Усі покази – безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті. Покази конкурсної програми триватимуть протягом 7 днів, переглянути їх можна буде у будь-який зручний час. Фільм-ретроспектива та роботи фіналістів конкурсу дитячих короткометражних фільмів, які входять до складу позаконкурсної програми, будуть доступні для перегляду як спецподії за розкладом – протягом одного дня. 

Партнери:Гете Інститут, Посольство Швеції в Україні, Посольство Норвегії в Україні, Британська Рада в Україні, Посольство Естонії в Україні

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up