Партнер рубрики Кiно

Фільм «Король Данило» зібрав тернопільських акторів, фрі-файтерів та музикантів

Фільм «Король Данило» зібрав тернопільських акторів, фрі-файтерів та музикантів
  • Український історичний фільм, у якому головну роль зіграє тернополянин, актор та співак Олександр Алексєєв, знімає режисер Тарас Химич.
  • У фільмі також гратимуть тернопільські актори та фрі-файтери. А музику пише Андрій Підлужний.

Масштабні зйомки першого українського історичного фільму «Король Данило», режисером якого є Тарас Химич, розпочнуть у серпні. Поки триває підготовка. 

- Тарас розпочинає нову епоху українського кіно, - розповідає саунд-продюсер фільму Андрій Підлужний. - Ми хочемо зробити епічне кіно, завдяки якому народжуватиметься та виховуватиметься нове покоління. А у існуючого зараз покоління, можливо, відбудуться якісь позитивні зміни в голові. Наприклад, мені цікаво побачити нашого справжнього героя. Дуже радий, що честь зіграти цього героя дісталась тернополянину Олександру Алексєєву. Можливо такий образ цього чоловіка з часом потрапить у підручники з історії. 

Відео дня

«Радий, що потрапив у фільм»
Досвід роботи на камеру та акторської гри у Олександра уже був. Під час навчання з 3-ого до 5-ого курсу працював у драмтеатрі, був учасником музичного телешоу, минулого року брав участь у проекті «Кілька хоробрих хлопців». Спеціально для ролі «Короля Данила» Олександр відпустив волосся та бороду.

- Я почув про кастинг, але не зміг на нього поїхати, бо захворів, - розповідає Олександр. - А бажання потрапити у цей фільм мене переповнювало. Тому я написав Тарасу. Він сказав надіслати резюме. В кінцевому результаті мене запросили у Львів. Після того, як за мною затвердили роль «Короля Данила», я запитав у кастинг-директора та режисера, чи взяли б мене, якби я прийшов на кастинг. Вони відповіли, що ні. 

Першу сцену, яку довелось зіграти тернополянину, була у ліжку. Його познайомили з виконавицею ролі дружини Анни і сказали, що ліжком буде підлога. Актор був шокований. Але через чотири години зйомок Тарас Химич дав Олександру приміряти корону.

- Я її приміряв і він сказав, що я буду королем, - пригадує Олександр. - Я радий, що потрапив у цей фільм. Радий, що режисер – Тарас Химич. І радий, що у нас зібрався такий колектив, у якому всі розуміють одне одного з півслова. 

Хоча сценарію головний актор ще не бачив, але дуже багато інформації про свого героя дізнався у Інтернеті. 

- Це був справді хоробрий чоловік, полководець, відважний боєць, - каже Олександр Алексєєв. - Він йшов першим у бій. Це була людина, яка гідна називатись українцем. Король Данило об’єднував Україну, що зараз нам і потрібно. Нам потрібен герой, на якого можна було б рівнятись. 

Олександр розповів про одну ситуацію після виходу кліпу на саундтрек до фільму - «Навіки», який виконав гурт «Нічлава».

- До нас зателефонувала одна жінка і сказала, що її діти, переглянувши наш кліп на саундтрек, почали робити дерев'яні мечі та уявляти себе Данилом та його воїнами - продовжує актор. - Це ж круто. В мене, наприклад, такого героя не було. Діти повинні знати таких героїв і цей фільм – це прорив. Кажуть, що в Україні знімають близько 30-ти фільмів в рік. Ви бачите хоча б один? Ні. Тому потрібно зробити хороший продукт, на який рівнятимуться. 

«Потрібно написати близько 45-ти композицій»
Повністю озвучить український історичний фільм відомий тернополянин Андрій Підлужний. Як розповів чоловік, до фільму потрібно написати більше 45-ти композицій, шість з яких мають бути саундтреками. Їх виконає кілька відомих українських артистів і один дуже відомий іноземний. Попри таку велику кількість композицій це не буде мюзикл. Просто є сцени, які потребують окремого озвучення. Але віднайти інформацію про музику епохи Короля Данила – непросто.

- Це надскладне завдання, оскільки потрібно написати музику, яку грали у Середньовіччі, - каже Андрій Підлужний. - Дуже складно віднайти інформацію про музичні інструменти того часу. А ті відомості які є, їх дуже мало і вони різняться. Відомо, що в той період часу основними носіями музики були скоморохи, які постійно мігрували. 

У ту епоху скоморохи переймали якісь нові звучання, нові інструменти та переносили їх з одного міста чи країни в іншу. 

- Дуже великий вплив був арабо-мусульманської культури, - продовжує музикант. - Там було багато цікавих вкраплень. І в першому саундтреку «Навіки» нам вдалось передати настрій того часу. Там є цікавий фрагмент, де звучить східний інструмент. В ту епоху найбільший арсенал музичних інструментів був у військових. І музику вони використовували не для відпочинку, а для залякування своїх ворогів. 

Будують ціле містечко
Спеціально для зйомок фільму на Львівщині будують містечко, яке відтворить епоху Середньовіччя. Окрім того по всій Україні буде близько тридцяти локацій, на яких зніматимуть різні сцени. 

- У фільмі буде багато загадок, - розповідає Андрій Підлужний. - Неймовірно цікава історія про корону Короля Данила, яка неодноразово зникала. Варто зазначити, що в тій короні, яку пересилав Папа була величезна кількість діамантів, які з часом вкрали. В нас є команда, яка займається пошуком реліквій – це стосується корони, персня та зброї короля. У фільмі ми використаємо справжні реліквії з Середньовіччя, покажемо речі, про які українці взагалі не знали. 

Для того, щоб реалізувати цю ідею та відзняти фільм, Тарас Химич не просить грошей у держави. Бо розуміє, яка ситуація в країні, каже Андрій Підлужний. Є альтернативні способи. 

- Ми працюємо з платформою «На старті». Суть цієї платформи у тому, що кожен охочий українець може долучитись до цього проекту, - пояснює саунд-продюсер. - Кожен, хто має можливість і бажання, може зробити свій внесок у цей фільм. 
Також можна допомогти інформацією та фактами про головного персонажа та розвиток подій того часу.

- Сценарій уже написаний, є основна історична хронологія, але вона відносна, - додає чоловік. - Бо навіть при дуже кваліфікованих консультантах-істориках все одно можуть бути певні суперечки щодо достовірності історичних фактів. 

У фільму гратимуть фрі-файтери
- У нас з Тарасом була розмова. Він шукав каскадерів для зйомок кліпу, а я тоді сказав, що знаю хороших хлопців, які можуть зробити усе на професійному рівні, - розповідає Олександр. - Ми зняли про себе два відео, постановку бою, у якій взяли участь і фрі-файтери - Ігор Слюсарчук, Володимир Ізанський, Юрій Босий, Петро Мазарчук та інші спортсмени, а також актори театру – Дмитро Чоповський, Олександр Назарчук, Назарій Кавулич, Андрій Малінович, Євген Лацік. І надіслали Тарасу. 

Режисер усе затвердив і так «характерники» потрапили не лише у кліп, а й у фільм. Спершу було важко, каже Олександр Алексєєв. Але коли вони «розійшлись», то все було досить ефектно. 

- Коли мене гримували, то мені здавалось, що хтось мечем чи стрілою вдарить у спину, - додає Андрій Підлужний. - Вони жахливо бились, так натурально. Спочатку як джентльмени були – перепрошували за кожне «ой і ай». А потім вже просто били одне одного. 

Тренувати хлопців для фільму буде їхній тренер Валерій Чоботар. А щодо курйозних випадків, то як розповідає Олександр, вони уже були. Сміючись, актор каже, що режисер фільму мольфар. 

- Під час зйомок був момент, коли на горі Бона мали знімати сцену в дощ, - пригадує тернополянин. - Але погода була сонячна. Тарас так глянув на годинник і сказав, що десь через п’ять хвилин буде дощ. Всі почали сміятись. Але через п’ять хвилин і справді пішов дощ. Ми відзняли ідеальні кадри і знову вийшло сонце.

Повноцінні зйомки фільму розпочнуть у серпні. А побачити творіння українського режисера Тараса Химича українці зможуть у 2018-ому році. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Пустило

    найліпше кіно було то 4 танкісти і пес,йшло під час літніх канікул і всі діти необ"ятной родіни кидали свої бавленки і бігли на то кіно і ніяких в нім  кліпів не було.Нє,як зроблят шось толкове то добре,я ніц не кажу,най буде.
  • Piter Savka

    Ви як показуєте фільм про війну то побільше крові і поменше мила
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up