Добірка найкращих фільмів про війну

Добірка найкращих фільмів про війну

Фільми про війну показують людей у ​​найдраматичніших обставинах, які тільки можна собі уявити. Багато хто ризикує найціннішим, що в них є — життям.

Дюнкерк (2017)

  • У головних ролях: Фінн Вайтхед, Том Гарді, Кілліан Мерфі, Марк Райленс, Кеннет Брана
  • Режисер: Крістофер Нолан

Фільм «Дюнкерк» повертає нас до Першої світової війни. Крістофер Нолан, досі відомий своїми фільмами про Бетмена з великою кількістю спецефектів, цього разу зосередився на реалізмі.

Відтворюючи історію евакуації британських військ із французьких пляжів Дюнкерка, він хотів, щоб усе було якомога ближче до дійсності. Він навіть підбирав акторів із погляду зовнішнього вигляду. В результаті вийшов фільм не такий видовищний, як сотні інших фільмів про війну, але реальний, сирий, в якому відчувається справжній страх, відчай, а також героїзм.

Відео дня

Падіння Чорного яструба (2001)

  • У головних ролях: Джош Хартнетт, Юен Макгрегор, Орландо Блум, Том Ґарді
  • Режисер: Рідлі Скотт

Рідлі Скотт любить знімати видовищні фільми. Те саме і у випадку зі стрічкою про «Чорний яструб». Тут він взяв історію, що справді сталася. Військова операція американських військ у Сомалі, що занурився в громадянську війну, провалилася.

Два американські вертольоти збиті при спробі викрасти двох лідерів повсталих сомалійців. Кілька солдатів у руїнах міста, оточені вороже налаштованими сомалійцями, мають чекати на допомогу. Фільм чудово передає настрій та драматизм ситуації.

Перл-Гарбор (2001)

  • У головних ролях: Бен Аффлек, Джош Гартнетт, Кейт Бекінсейл, Грег Зола, Евен Бремнер
  • Режисер: Майкл Бей

Три номінації на «Оскар» і дві номінації на «Золотий глобус» за романтичну історію любовного трикутника на тлі страшних подій Другої світової війни. 

Рейф і Денні дружать з самого дитинства, вони близькі, як брати. Загалом у них не тільки дитячі ігри, а й захоплення авіацією. Обидва вони стають пілотами і служать в повітряному корпусі армії США. Їх служба випадає на непростий час - йде Друга світова війна.

У Рейфа починається роман з медсестрою Евелін, але служба кличе його в Англію. Незабаром звідти приходить звістка про загибель Рейфа. Вірний друг і невтішна дівчина знаходять розраду тільки в обіймах один одного. Але вже всіма похований герой раптом повертається в рідну частину. Звичайно, такого повороту подій Рейф ніяк не очікував. Але думати доводиться не тільки про особисті проблеми - японці готують авіаудар по базі Перл-Харбор.

Спокута (2007)

  • У головних ролях: Кіра Найтлі, Джеймс Макейвой, Сірша Ронан, Ромола Гарей, Ванесса Редгрейв, Джуно Темпл, Бенедикт Камбербетч
  • Режисер: Джо Райт

Сильна військово-історична драма з елементами детективу про талановиту молоду письменницю яка безповоротно змінює хід декількох життів, коли звинувачує коханця старшої сестри в злочині, якого він не скоював.

Події беруть початок у 1935 році, у Британії. Тринадцятирічна Бріоні Талліс, екзальтована дівчина, ставить власну п'єсу в домашньому театрі, а її старша сестра Сесілія мається від неробства і думає про милого хлопчика Роббі, сина економки. Невдовзі, коли Роббі і Сесілія кохаються в бібліотеці, Бріоні випадково вирішує, що Роббі - насильник. Пізніше, коли відбувається справжній злочин, вона навіть не сумнівається в особистості злочинця.

Звана вечеря в будинку Талліс закінчується трагедією: Роббі заарештований за злочин, якого він не скоював. Коли починається війна, він відправляється в армію. Про свою фатальну помилку Бріоні дізнається лише через кілька років потому, коли виправити щось неможливо...

Снайпер (2014)

  • У головних ролях: Бредлі Купер, Сієнна Міллер
  • Режисер: Клінт Іствуд

Клінт Іствуд неодноразово знімався у фільмах про війну, але цього разу він був за камерою. Як тему він вибрав конфлікт в Іраку, а як героя – члена елітних морських котиків, якого зіграв Бредлі Купер. Солдат – відмінний снайпер, який швидко заслужив прізвисько «Легенди».

«Снайпер» не лише про сучасне фронтове життя, а й про те, як складно поєднувати військову реальність із сімейним життям. Іствуд у цій картині не прославляє війну, а віддає належне американцям, які воюють на сучасних фронтах. Це, серед іншого, дозволило фільму підкорити американську аудиторію та стати найкасовішим хітом у кар’єрі Іствуда. Цікаво, що картина ґрунтується на реальних фактах.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Игорь Дуда

    З невеликим подивом дізнався з публікації, що фільм "Дюнкерк", виявляється, "повертає нас до Першої світової війни".

    Декому, мабуть, було б незайве ще раз пройти шкільний курс історії.  .
  • Наталія Савенко

    А як же " Врятувати рядового Райяна?
  • Тамара Піддубна

    А як же українські "Іловайськ-2014", "Черкаси /2019/" чи "Кіборги /2017/"? Можливо батальних сцен і екшену по-меньше, але дозволять порефлексувати про нинішню війну.
  • Ирина

    Є у мене підозра, що "підбірка" (із заголовка) - це українська "добірка" ...)))

keyboard_arrow_up