Показуватимуть два фільми про Шевченка

Показуватимуть два фільми про Шевченка
З нагоди святкування річниці від дня народження Тараса Шевченка кінотеатр "Палац кіно" запрошує на перегляд української документалістики з 6 березня.

Новий формат українського кінопрокату: документальний фільм-дослідження "Кобзар. Історія однієї книги" та документальний фільм "Експедиція. Легендарна подорож "Кобзаря".
Прем'єрний показ відбудеться 6 березня о 15.00. Вхід на нього буде безкоштовним.
З 7 березня фільми показуватимуть о 14.00. Вхід - за квитками. Зібрані кошти скерують на розвиток українського кіно.

"Кобзар. Історія однієї книги" - фільм-біографія, тільки цього разу головним персонажем виступає не людина, а книга, яка, однак, має цілком людську долю. Фільм досліджує біографію "Кобзаря", а точніше трьох його видань, що побачили світ за життя Шевченка у 1841, 1844 та 1860 роках. Поруч з тим виникнення абетки, текстологія творів Шевченка і його дружнє листування, його перша подорож в Україну, арешт, і остання мандрівка 1860-го року, цензура і таємний нагляд. Усі вони тісно переплетені з біографією “Кобзаря”. Також, факти біографії цієї книги зможуть оповісти про зародження модерної ідентифікації українців - перетворення їх з “малороссийской народности” на народ із державним прагненням.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up