Які фільми подивитися на новорічно-різдвяні свята усією родиною

Які фільми подивитися на новорічно-різдвяні свята усією родиною

Пропонуємо добірку із фільмів, які заряджають новорічним та різдвяним настроєм. Гарних свят!

Один з найкращих способів створити святковий настрій – це перегляд різдвяно-новорічного фільму поряд із вже прикрашеною ялинкою.

1. Хлопчик на ім’я Різдво

Британський різдвяний фантастичний фільм 2021 року режисера Гіла Кенана за сценарієм Ола Паркера та Кенана та заснований на однойменній книзі Метта Хейга 2015 року.

Відео дня

Сюжет: рішучий хлопчина Ніколас вирушає на пошуки батька та іскри надії для свого королівства. Звісно, казка закінчується перемогою добра, а Ніколас знаходить свою долю в чарівному краю, населеному ельфами.

2. Людина, яка винайшла Різдво (2017)

Письменник-початківець Чарльз Дікенс вже зробив багато спроб випустити який-небудь бестселер, але його життєвого досвіду виявилося занадто мало для такої справи. Жодне із зібрань творів не знайшло відображення в серцях публіки. І тоді він вирішує сам за свої гроші випустити «Різдвяну пісню». Йому не важливо, як на неї відреагують люди, головне, щоб вона була, і щоб її співали.

3. Ідеальне Різдво (2016)

Сім'я Феберів дуже молода і у них попереду перше спільне Різдво. Подружжя запросило на цю різдвяну зустріч всіх своїх рідних. Головні герої хочуть організувати найідеальніше Різдво на Землі. Пара починає підготовку до святкування. Вони вирішили все робити тільки разом – від вибору ялинки, готування святкового частування до веселих різдвяних жартів і танців. Подружжя вірить, що всім на їх святі буде дуже весело і гості залишаться задоволені. Та як виявилось, у кожного з героїв фільму своя мрія і своє бачення такого чудового і сімейного свята, як Різдво.

4. Клаус

Іспанська англійськомовна анімована різдвяна комедія 2019 року сценариста і режисера Серхіо Паблоса. Виробництво студії анімації Sergio Pablos Animation Studios за підтримки Aniventure, поширення відбувається на платформі Netflix як її перший оригінальний анімаційний фільм.

Сюжет: головний герой — молодий чоловік з багатої родини, яка займається поштовим бізнесом. Він егоїстичний та жорстокий. Коли його батько, головний поштмейстер, відправляє його в поштову академію, він навмисно стає найгіршим студентом, тому батько відправляє його на острів за Полярним колом, і ставить умову: якщо хлопець не розішле 6000 листів за рік, він може не розраховувати на підтримку сім'ї. Там він виявляє відлюдькуватого лісовика, на ім'я Клаус, і пригоди починаються! 

5. Ґрінч

Анімаційний фільм, створений за мотивами книги Доктора Сьюза «Як Ґрінч украв Різдво», а також римейк однойменного кінофільму 2000 року. Світова прем'єра відбулася 9 листопада 2018 року.

Сюжет: Неподалік від Хтовська в прихованій від сторонніх очей печері зі своїм песиком Максом живе похмурий зелений Ґрінч. У Хтовську живуть щасливі люди, а Ґрінч майже завжди похмурий і сумний. Наближається Різдво. І пригоди!

6. Любіть Куперів (2015)

Купери – величезне сімейство, яке складається з аж чотирьох поколінь. Вони люблять одне одного, але іноді не особливо ладнають. Різдво – то час, коли всі родичі збираються в одному будинку і за одним столом, і ось тоді і починається найцікавіше...

7. Різдвяні хроніки

Американська різдвяна комедія, знята Клеєм Кайтісом. Головну роль виконав Курт Рассел. Прем'єра відбулася 22 листопада 2018 року на Netflix. Сюжет: випадково потрапивши до санчат Санти, брат із сестрою цілу ніч рятують Різдво разом із кмітливим і метким на слово Святим Ніком.

8. Різдвяні хроніки 2

Різдвяна комедія 2020 року, режисер і продюсер Кріс Коламбус, який написав сценарій разом із Меттом Ліберманом. Продовження фільму «Різдвяні хроніки» 2018 року, у ньому Курт Рассел повторює свою роль Санта-Клауса.

Сюжет: Кейт і Джек повинні були відпочивати разом з батьками на чудовому курорті, але раптово утворилася червоточина, яка змінила їх плани на Різдво. Автобус, в якому їхали підлітки, потрапив у відкритий портал. Так вони опинилися на Північному полюсі. Їм пощастило, що їх крик про допомогу почув Санта, який саме збирався розправитися зі своїм вічним противником.

9. Різдво кота Боба

Біографічна драма режисера Чарльза Мартіна Сміта 2020 року, продовження фільму «Вуличний кіт на ім'я Боб». Це була остання поява відомого кота на екрані — у червні 2020 року він помер.

Сюжет: Джеймс пригадує останнє Різдво, яке вони з Бобом витратили на вуличне життя. І те, як Боб допомагав йому в один із найважчих часів — надаючи силу, дружбу та натхнення.

10. «Лускунчик і чотири королівства»

Американський фентезійний фільм шведського режисера Лассе Гальстрема. Створений на основі казки Ернста Гофманна «Лускунчик і Мишачий король» та балету Петра Чайковського «Лускунчик».

Сюжет: Головна героїня Клара нещодавно втратила матір. Вона шукає чарівний ключ від музичної шкатулки. Врешті Клара потрапляє у магічний світ, наповнений неймовірними чудесами. Музика, багато музики!

11. Хрещена фея

Американська фентезійна комедія режисера Шерона Магуайра 2020 року.

Сюжет: це історія про молоду і поки не дуже досвідчену Хрещену фею, яка вирішує довести свою професійну спроможність, вистеживши одну юну особу, чиє прохання колись було проігноровано іншими феями. Ось тільки та дівчинка вже встигла стати дорослою жінкою, і її реальні проблеми зовсім не вкладаються в список надаваних хрещеними послуг.

12. Містер Джангл і різдвяна подорож

Чудове новорічно-різдвяне фентезі 2020 року для дітей та дорослих про доброту, людяність та різдвяні дива. Режисер Девід Талберт.

Сюжет: історія геніального винахідника на ім'я Джеронікус, який займається створенням нових іграшок у своїй невеличкій затишній крамничці. Одного дня його учень викрадає всі розробки майстра і створює власну імперію з виробництва іграшок. Через роки Джеронікус все сидить в своєму крихітному магазинчику та обіцяє в сотий раз кредитору, що скоро вигадає щось революційне. І от нарешті, напередодні Різдва, доля посилає Джеронікусу шанс.

13. Пригоди S Миколая (2018)

Українські Карпати. До другокласника Артема напередодні Дня Святого Миколая несподівано з'являється сам Миколай. Насправді, це злодій у костюмі чарівника. Хлопчику разом з сестрою-підлітком та місцевою дітворою доведеться проявити справжню сміливість, згуртованість і винахідливість, аби перемогти злодія і врятувати справжнього Супер Миколая.

14. Тільки диво (2018)

Новорічне українське фентезі. В центрі сюжету знаходяться юнак Северин та його сестричка Аніка. Їх батько бореться зі страшною хворобою. Щоби вилікувати його, діти відправляються в небезпечну подорож за ліками. Сімнадцятирічний Северин живе разом із родиною в мальовничому гірському місті, яке потерпає від нескінченної зими довгі сім років. Небагатий, проте добрий і сміливий юнак повинен привезти відомого лікаря для батька, який був сильно поранений, рятуючи рідне місто від руйнівного наступаючого льоду. На його шляху багато перешкод: стихійні лиха, таємничі літаючі істоти і безжалісні лиходії.

15. Хто в домі тато (2015) та Хто в домі тато 2 (2017)

Бред – тихий і скромний чоловік. Усіма силами він намагається стати гарним батьком Ділану та Меган, дітям своєї дружини Сари від першого шлюбу. Здається, що це в нього виходить. Але свої корективи вносить приїзд справжнього батька дітей Дасті Майрона. Щоб завоювати увагу дітлахів, ці двоє ладні зі шкіри лізти. Ось тільки чи дадуть такі зусилля результат, поки не зрозуміло. У 2017 році вийшло продовження стрічки. Чоловіки вирішують відсвяткувати Різдво разом, в єдиному сімейному колі. Однак весь їхній план летить коту під хвіст, коли на свято приїжджають батьки головних героїв. 

16. Північний полюс: Відкрито на Різдво (2015)

Історія про успішну ділову жінку років тридцяти з хвостиком Маккензі Уоррен, яка напередодні різдвяних свят отримує незвичайну звістку – тітка залишила їй у спадок готель, розташований в невеликому містечку. Хвиля спогадів накриває героїню, адже з цим місцем, таким рідним і милим серцю, пов'язані найщасливіші хвилини дитинства. Але робота, робота, робота... і виникає дилема – довести до розуму будівлю і продати за вигідну ціну або ж переглянути свої погляди на життя. Рішення дається непросто. Нові люди, дитячі спогади і справжні бажання додають складнощів. Аж ось з'являється невгамовна, життєрадісна Клементина, щоб допомогти Маккензі зробити вибір.

17. Якраз під Різдво (2015)

Молода психологиня повинна зробити найважливіший вибір у житті – виїхати на інший кінець країни заради престижної роботи або вийти заміж за чоловіка, який кохає її з самого дитинства. На Різдво вона дивом переміщається на три роки вперед і бачить своє власне життя.

18. Напередодні Різдва (2014)

Весела історія, яка відбулася напередодні Різдва. Хтось підкидає під торговий центр красиву коробку, всередині якої співробітники виявили цуценя і записку, в якій просять віддати його в добрі руки. Колеги по роботі не можуть з'ясувати, хто буде стежити за щеням і кидають жереб... а в цей час одинока матуся намагається зробити найкраще Різдво для своїх двох дітей. Не вистачає тільки дива. 

19. Ельф (2013)

Багато років тому грайливий малюк сховався в мішку Санта-Клауса і вирушив на далекий Північний Полюс. Опинившись серед ельфів, бідний хлопчисько був усиновлений одним з них, отримав ім'я Бадді і через роки намагається затвердитися в складному світі чарівних істот. Одна проблема – надто вже він високий і помітний, щоб стати справжнім ельфом...

20. Подорож до Різдвяної зірки (2012)

Хоробра маленька дівчинка Соня відправляється в небезпечну подорож, щоб знайти Різдвяну зірку, звільнити королівство від закляття і повернути давно зниклу принцесу. Але підступні вороги всіма силами намагаються перешкодити їй. І тоді в покритих снігом норвезьких горах починається справжня чарівна пригода...

21. Принцеса на Різдво (2011)

Джулс дізнається, що Різдво їй доведеться зустрічати безробітною. Це не найкраща новина, зважаючи на те, що на плечах дівчини лежить відповідальність за двох дітей – її племінник і племінниця залишилися без батьків. Але Різдво недарма вважають чарівним – не встигає Джулс як слід засмутитися втраті роботи, як отримує несподіване повідомлення від свого дідуся з Європи. Наприкінці свого життя старий бажає познайомитися зі своєю онукою, хоча і не має до неї жодних родинних почуттів. Для Джулс і дітей це найкращий варіант на Різдво, і тому вони відправляються в подорож. А в гостях у діда-герцога молоду американку чекає по справжньому казкова зустріч...

22. Пес, який врятував Різдво (2009)

Зевс, Лабрадор і колишній поліцейський пес, що втратив здібність гавкати. У притулку його знаходить Джордж Банністер, який придбав Зевса в якості різдвяного подаруноку й хорошої сторожової собаки для будинку. Діти дуже зраділи такому «різдвяному подарунку», але мама категорично проти собаки. Посперечавшись, сім'я вирішує залишити собаку на Різдво. В переддень Різдва, коли сім'я Банністерів їде до бабусі, собака залишилася одна вдома. В цей час пара грабіжників, Тед і Стьюї вдираються до будинку, гадаючи, що в будинку нікого немає, але на них чекала несподіванка...

23. Мільйон на Різдво (2007)

Батько сімейства і троє його дітей переїхали з Лос-Анджелеса в Едмонтон. Тут у них немає ні грошей, ні друзів, ні різдвяного духу. Так трапилося, що їх мати не зможе прилетіти вчасно, тому різдвяні покупки доведеться робити без неї. І настрій починає бути більш різдвяним, коли 12-річний Брайан і його 6-річна сестра Мері знаходять в одному з магазинів величезну кількість грошей. З цього моменту і починаються пригоди... 

24. Чарлі і шоколадна фабрика (2005)

Маленький хлопчик Чарлі Бакет живе у бідності. Мешкає він разом зі свою сім'єю (мамою, татом, двома бабусями та двома дідусями) у маленькій дерев'яній хатинці на краю великого міста. Йому раз на рік – на день народження – дарують єдиний дарунок – маленький шоколадний батончик. У цьому ж самому місті живе ексцентричний виробник шоколаду Віллі Вонка, який закрив свою фабрику для сторонніх очей після того, як його конкуренти викрали кілька таємних рецептів. Та одного разу Чарлі потрапляє до фабрики. Ця захоплююча екскурсія по шоколадній фабриці назавжди змінить життя Чарлі, та й самого Віллі Вонки.

25. Сам удома (1990)

Перший фільм «Сам удома» вийшов ще в 1990 році, і відтоді без нього не обходяться жодні зимові свята! Шалено смішна сімейна комедія одразу підкорила світ. Після такого успіху було знято ще чотири частини, та все ж найцікавішими виявилися ті, у яких зіграв Маколей Калкін, а саме перша і друга частини. Може ви вже й дивилися не раз і вже напам'ять знаєте всі пригоди, та дітям все одно буде дуже весело і смішно ще раз переглянути цей фільм. Отже, велика родина Маккаллістерів відправляється на різдвяні канікули в Париж, але в метушні зборів забуває найменшого сина вдома самого...

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up