Хто виступатиме у Тернополі на JazzBez (оновлене)

Хто виступатиме у Тернополі на JazzBez (оновлене)

6,7,8 грудня у Тернополі відбудеться XIX міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики JazzBez. 

На тернополян та гостей міста чекають виступи кращих джазових виконавців з Америки, Німеччини, Польщі та Кот д'іВуару. Програма фестивалю ТУТ.

День перший 

6 грудня в рамках фестивалю JazzBez у Тернополі виступить унікальний гурт DZ’OB, який поєднує у творчості IDM, техно, дабстеп з авангардною академічною музикою.

Відео дня

Цей колектив відомий завдяки поєднанню гобоя, фагота та струнних з електронікою, синтез актуальної танцювальної та академічної традицій, які сплітаються в потужний і нетривіальний музичний перформанс.

DZ’OB випустив три міні-альбоми. Їх реліз «Basement Suite» був визнаний кращим міні-альбомом України за версією відразу трьох авторитетних видань – KarabasLive, LiRoom та Muzmapa.

Концерт гурту  DZ’OB відбудеться 6 грудня о 19:00 год. у Драмтеатрі.

6 грудня до Тернополя завітає відома виконавиця Катерина Зяблюк – джазова піаністка та композиторка. Спеціально для міжнародного фестивалю сучасної імпровізаційної музики JazzBez вона підготувала унікальне джазове звучання славнозвісної «Лісової пісні» Лесі Українки, а також  чуттєвий етно-джаз за мотивами волинського фольклору.

Власне уся творчість джазової виконавці вкладена у live-альбом під назвою «Forest Song/Лісова Пісня».

«Forest Song/Лісова пісня» – це імпровізаційна сюїта, заснована на однойменній драмі-феєрії Лесі Українки – однієї з найвидатніших у світовій літератури. Цей твір – яскравий прототип української фантастики.  Вона - про кохання Мавки та хлопця на ім’я Лукаш. У ній зустрічаються два світи – споконвічна, гармонійна природа й приземлений світ людей. «Forest Song/Лісова пісня» можна назвати першою інтерпретацією драми-феєрії в сучасній імпровізаційній музиці.

Окрім того, в рамках JazzBеz у Тернополі (впродовж 6,7 та 8 грудня) виступлять колективи: DZ’OB (UA), Hans Lüdemann TRIO IVOIRE (DE\СІ), YAROSH ORGAN TRIO, feat.  Katarzyna Mirowska (PL), KRZESIMIR DĘBSKI & Karasiewicz Power Set (PL), YES! Trio (USA).

Концерт KATHERINE ZYABLUK TRIO відбудеться 6 грудня о 19:00год. у Драмтеатрі.

День другий 

Зокрема, у другий день, 7 грудня, у Тернополі виступить  унікальне джазове тріо, аналогів якому просто не існує. Цей колектив у музиці поєднало фортепіано, ударні та африканський балафон! Колектив називається Hans Lüdemann TRIO IVOIRE та об’єднує  учасників з Німеччини і Кот-д’Івуару, повідомляє прес-служба міської ради.

 

Також 7 грудня, виступатиме відомий польський джаз-бенд у складі барабанника Пшемислава Яроша, саксофоніста Томаша Пручницького та клавішника Каєтана Галаса. Особливістю звучання тріо є орган Hammond, який не часто почуєш в джазових композиціях.

Альбоми джазових груп, керівниками яких є барабанщики, є досить рідкісними ситуаціями на нашій сцені. А колектив YAROSH ORGAN TRIO є тим самим винятком, концерт якого неможливо пропустити.

Один із найцікавіших джазових колективів на польській сцені виступить під акомпанемент талановитої вокалістки Катажини Міровської. Їх спільний репертуар - це повний спектр кольорів та настроїв, які разом створюють монолітну історію.

День третій

У третій день фестивалю у Тернополі можна буде почути KRZESIMIR DĘBSKI & Karasiewicz Power Set (PL), який представить електричний джаз, завуальований елементами фанку та блюзу.

 

Гурт складається з дуже досвідчених студійних та сценічних музикантів, які не бояться пошуку та музичних викликів.

 Виконавчий стиль коливається навколо електричного джазу, завуальованого елементами фанку та блюзу, а також широко зрозумілими елементами танцю.

Кожен концерт - це доза дуже позитивної енергії, але є і елементи рефлексії та романтизму ... Вони говорять про свої концерти, як про подорож у непередбачувану реальність.

А особливими гостями вечора стануть відомі американські музиканти  YES! Trio (USA), які створять легендарну атмосферу нью-йоркського Smalls.

Yes! Trio – колаборація трьох друзів довжиною у два десятиліття. Музичні розмови і роздуми успішних музикантів, які створили і які були створені легендарною атмосферою нью-йоркського Smalls.

 

Американський єврей-інтелектуал із Бостона, афро-американець із мусульманським корінням із Детройта та ізраїльтянин єменсько-марокканського походження – всі з блискучою освітою, приголомшливою кар’єрою та справжнім джазовим «геном», об’єднані міцною дружбою, пристрастю до музики і любов’ю до життя.

Склад:

  • Aaron Goldberg — клавішні
  • Ali Jackson — барабани
  • Omer Avital — контрабас

Квитки у касі Драмтеатру, на сайті Gastroli.uа та у ЦУМі (відділ Коніка).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up