JAZZBEZ 2019. Програма заходу

JAZZBEZ 2019. Програма заходу

6-8 грудня 2019 року у Тернополі відбудеться XIX міжнародний фестиваль сучасної імпровізаційної музики JAZZBEZ.

 

  • 6 грудня на сцені тернопільського Драмтеатру лунатиме джазова інтерпретація FOREST SONG (UA) від KATHERINE ZYABLUK TRIO та незабутній музичний перформанс від колективу DZ’OB (UA)
  • 7 грудня. До Тернополя приїде єдине у світі тріо фортепіано, балафону і барабанів у виконанні Hans Lüdemann TRIO IVOIRE (DE\СІ ) та колектив YAROSH ORGAN TRIO з найвідомішою польською джазовою співачкою  KATARZYNA MIROWSKA (PL)
  • 8 грудня. KRZESIMIR DĘBSKI & Karasiewicz Power Set (PL) представить електричний джаз, завуальований елементами фанку та блюзу, а особливими гостями вечора стануть відомі американські музиканти  YES! Trio (USA), які створять легендарну атмосферу нью-йоркського Smalls.

Квитки у касі Драмтеатру, на сайті Gastroli.uа та у ЦУМі (відділ Коніка).

6/12, пт

Відео дня

«Лісова пісня» у джазі та культовий колектив DZ’OB

6 грудня до Тернополя завітає відома виконавиця Катерина Зяблюк – джазова піаністка та композиторка. Спеціально для міжнародного фестивалю сучасної імпровізаційної музики JazzBez вона підготувала унікальне джазове звучання славнозвісної «Лісової пісні» Лесі Українки, а також  чуттєвий етно-джаз за мотивами волинського фольклору.

Власне уся творчість джазової виконавці вкладений у live-альбом під назвою «Forest Song/Лісова Пісня».

«Forest Song/Лісова пісня» – це імпровізаційна сюїта, заснована на однойменній драмі-феєрії Лесі Українки – однієї з найвидатніших у світовій літератури. Цей твір – яскравий прототип української фантастики.  Вона - про кохання Мавки та хлопця на ім’я Лукаш. У ній зустрічаються два світи – споконвічна, гармонійна природа й приземлений світ людей.

 «Forest Song/Лісова пісня» можна назвати першою інтерпретацією драми-феєрії в сучасній імпровізаційній музиці.

DZ’OB (UA)

DZ’OB поєднує у творчості IDM, техно, дабстеп з авангардною академічною музикою. Цей колектив відомий завдяки поєднанню гобоя, фагота та струнних з електронікою, синтез актуальної танцювальної та академічної традицій, які сплітаються в потужний і нетривіальний музичний перформанс

DZ’OB випустив три міні-альбоми. Їх реліз «Basement Suite» був визнаний кращим міні-альбомом України за версією відразу трьох авторитетних видань – KarabasLive, LiRoom та Muzmapa.

7/12, сб

Hans Lüdemann TRIO IVOIRE (DE \ СІ )

Вперше у Тернополі виступить унікальне джазове тріо, аналогів якому просто не існує, яке у музиці поєднало фортепіано, ударні та африканський балафон! Учасники тріо ще й поєднали континенти - Німеччину та Кот-д'іВуар.

«Магом балафону» у гурті виступає Алі Кейт з Кот-д’Івуару, а довершує цей творчий союз ударник Крістіан Томе, який ніби поєднує Європу і Африку за помахом своїх чарівних паличок. Одним словом – неперевершене звучання імпровізаційного джазу.

Склад:

  • Hans Lüdemann — клавішні
  • Aly Keita — балафон
  • Christian Thomé — барабани

YAROSH ORGAN TRIO , feat.  Katarzyna Mirowska (PL)

Відомий польський джаз-бенд у складі барабанника Пшемислава Яроша, саксофоніста Томаша Пручницького та клавішника Каєтана Галаса. Особливістю звучання тріо є орган Hammond, який не часто почуєш в джазових композиціях.

Альбоми джазових груп, керівниками яких є барабанщики, є досить рідкісними ситуаціями на нашій сцені. А колектив YAROSH ORGAN TRIO є тим самим винятком, концерт якого неможливо пропустити.

Один із найцікавіших джазових колективів на польській сцені виступить під акомпанемент талановитої вокалістки Катажини Міровської. Їх спільний репертуар - це повний спектр кольорів та настроїв, які разом створюють монолітну історію.

8/12, нд

KRZESIMIR DĘBSKI & Karasiewicz Power Set (PL)

Гурт складається з дуже досвідчених студійних та сценічних музикантів, які не бояться пошуку та музичних викликів. Виконавчий стиль коливається навколо електричного джазу, завуальованого елементами фанку та блюзу, а також широко зрозумілими елементами танцю. Кожен концерт - це доза дуже позитивної енергії, але є і елементи рефлексії та романтизму ... Вони говорять про свої концерти, як про подорож у непередбачувану реальність і постійно дивують себе.

Концертний репертуар складається з прем’єрних оригінальних композицій учасників гурту, які будуть в наступному альбомі, який гурт має намір записати у 2020 році. Однак на прохання найвідданіших шанувальників також з’являться композиції з найпопулярнішого альбому.

YES! Trio (USA)

Yes! Trio – колаборація трьох друзів довжиною у два десятиліття. Музичні розмови і роздуми успішних музикантів, які створили і які були створені легендарною атмосферою нью-йоркського Smalls.

Американський єврей-інтелектуал із Бостона, афро-американець із мусульманським корінням із Детройта та ізраїльтянин єменсько-марокканського походження – всі з блискучою освітою, приголомшливою кар’єрою та справжнім джазовим «геном», об’єднані міцною дружбою, пристрастю до музики і любов’ю до життя.

Склад:

  • Aaron Goldberg — клавішні
  • Ali Jackson — барабани
  • Omer Avital — контрабас

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 У Чортківській лікарні відкрили оновлене педіатричне відділення photo_camera 16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up