Муніципальному Галицькому камерному оркестру – 25

Муніципальному Галицькому камерному оркестру – 25

Святковий ювілейний концерт з нагоди 25-річчя Муніципального Галицького камерного оркестру відбудеться  19 березня о 16.00 на сцені Українського дому «Перемога» (б-р Шевченка, 27).

У програмі свята – найулюбленіші класичні та популярні твори, «родзинки» джазової та рок-музики, вокальні твори, які будуть виконані разом із народною хоровою капелою «Зоринка», вітання та інші приємні несподіванки.

Муніципальний Галицький камерний оркестр створений 1991 році на честь проголошення Незалежності України за ініціативи його художнього керівника та диригента, народного артиста України Василя Феленчака. Назвою «Галицький» колектив завдячує як землі, на якій ми живемо, так і особливому колориту, що намагається привнести у музику, що виконує.

Щодо знаменних віх в історії колективу, то в 2003 році рішенням сесії міської ради Тернополя Галицький камерний отримав статус Муніципального, в 2004 році брав участь у фестивалі культурної спадщини «Мистецтво Європейської вулиці» (Тарнув, Польща); в 2005 – у прощі, присвяченій блаженній пам’яті Папи Римського Івана Павла II (Краків, Польща), в 2007-му отримав звання лауреата першого всеукраїнського фестивалю академічного мистецтва «Синкопа… Слово... Па-де-де...» (м. Київ), в 2008 році виступив на III міжнародному фестивалі духовної музики «Кременецькі вечори «Ave Maria», в 2009-му став володарем гран-прі міжнародного фестивалю «Закарпатський едельвейс» (м. Ужгород).

Відео дня

За останній час до знакових моментів в історії колективу додались участь у зустрічі з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом, відкритті у Тернополі виставки полотен Івана Марчука, репрезентації краю «Благословенне Тернопілля», що 14 лютого 2017 року відбулась у Києві.

Впродовж своєї діяльності оркестр дав понад півтори тисячі концертів в Тернополі та області, для офіційних делегацій Японії, Китаю, Німеччини, Польщі, Бельгії, США, Аргентини, Латвії, Естонії, Грузії, що перебували в Україні; гастролював у Німеччині, Франції, Югославії, Польщі, Угорщині, Словенії.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:09 Пошкоджені упаковки та гнилі фрукти: яку їжу зі знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 09:57 Ефективна співпраця на допомогу людям 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up