Скрипалька Лідія Футорська гратиме австо-угорську музику

Скрипалька Лідія Футорська гратиме австо-угорську музику

Концерт симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонії та лауреата міжнародних конкурсів Лідії Футорської (скрипка, м. Львів) відбудеться 29 листопада о 18.30 в залі філармонії. Головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль.

Під час програми звучатимуть такі твори: увертюра до оперети «Поет і селянин» Ф. Зуппе, концерт для скрипки з оркестром і сюїта «Робін Гуд»  Е. В. Корнгольда, а також «Угорська рапсодія № 2» Ф. Ліста.

Квитки вартістю 40-80 грн. можна придбати у касі філармонії. Довідки за тел.: 25 07 48, 097 942 02 88.

Нагадаємо, Лілія Футорська (народилася у Львові у 1981) – відома українська скрипалька. Музичну освіту здобула у Львівській спеціалізованій музичній школі-інтернат ім. С. Крушельницької (закінчила у 1999, клас викладача М. Футорської та професора Г. Павлія) та Львівській музичній академії ім. М. Лисенка, яку закінчила з відзнакою у 2004 році (клас професора Г. Павлія). Продовжила навчання в асистентурі-стажуванні у професора Л. Шутко (2004-2007 рр.). У 2007-2009 рр. перебувала на артистичному стажуванні у Варшавському музичному університеті ім. Ф. Шопена у професора К.-А. Кульки. У 2012 р. стала стипендіатом програми Gaude Polonia Міністра культури і національної спадщини Польщі. Багаторічний стипендіат Президента України.

Відео дня

Із 2011 р. – докторант Гданської Музичної Академії ім. С. Монюшка (Польща). Лідія Футорська є лауреатом міжнародних конкурсів у Чехії (1994), Україні (1994, 2002) та Хорватії (2009). Концертувала у Польщі, Словаччині, Угорщині, Австрії, Німеччині, Італії, Швеції, Азербайджані. Співпрацювала із більшістю симфонічних та камерних колективів України: оркестри Львова, Ужгорода, Чернівців, Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницького, Рівного, Києва, Харкова, Луганська, Запоріжжя, Херсону, Криму. Неодноразовий учасник міжнародних фестивалів: «Віртуози», «Контрасти» (Львів); Kharkiv contemporary (Харків); Bach-fest, Organum (Суми); Kubinska hudobna jesen (Дольні Кубін, Словаччина); Brunoever (Люблін, Польща); «Дні Львова у Кракові»; «Житомирська музична весна» та інш. Часто була першим виконавцем творів сучасних композиторів. Здійснила декілька записів на CD, зокрема, з музикою К. Шимановського та Б. Лятошинського. Член журі міжнародних скрипкових конкурсів в Україні та Словаччині. З 2012 року концертує у дуеті з баяністом Сергієм Хоровцем (мета виступів – пропагування української класичної музики). Найбільш оригінальний виступ творчого дуету – концерт у шахті-музеї Guido в Забже (Польща) на глибині 320 метрів під землею.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up