У Тернополі буде концерт органної музики

У Тернополі буде концерт органної музики

На концерт органної музики запрошує тернополян Муніципальний Галицький камерний оркестр під орудою Василя Феленчака. Солістка Габріела Теленко (електроорган). Дійство відбудеться 10 травня о 19.00 в Українському домі «Перемога». До речі, такий музичний проект виконуватиметься у Тернополі вперше.

У програмі – твори Й. Баха, Г. Генделя, Т. Альбіноні, Й. Гайдна, В. А. Моцарта, С. Макмануса.

– Музика перехідного періоду від бароко до класицизму, якій у майстерності поліфонії та контрапункту немає рівних і сьогодні, покликана сформувати у слухачів внутрішній піднесений душевний стан та відшукати гармонію з навколишнім світом, – каже художній керівник та головний диригент Муніципального Галицького камерного оркестру Василь Феленчак. – Так, прослухавши філософськи насичену «Арію» Й. С. Баха, слухач зможе насолодитися легкою і водночас могутньою, величною, сповненою енергії та кипучості життя музикою Г. Генделя. Знамените «Адажіо» Т. Альбіноні досить актуальне і сьогодні, а мелодія сольної скрипки в «розмові» з партією органу є драматичною і нагадує стан людини під час сповіді.  Загалом, музика цього періоду пройнята глибоким релігійним почуттям і, разом із тим, філософською глибиною. Вона служить людям більше трьох століть і допомагає сприйняти життя як безцінний Божий дар.

Квитки в касі УД «Перемога». Телефони для довідок: 066-114-86-34, 096-320-00-73.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up