Їхні відео збирають мільйони переглядів. Лідери B&B Project розповіли про свої стосунки і творчість

Їхні відео збирають мільйони переглядів.  Лідери B&B Project розповіли про свої стосунки і творчість

Одного разу в парку на лавочці вони зіграли Nothing else matters(Metallica) і їхнє відео зібрало мільйони переглядів на YouTube. Нині B&B Project продовжує розвіювати стереотипи про бандуру та баян. І доводить, що на цих інструментах можна зіграти і рок, і класику, і поп, дабстеп, і диско.

Кавер-гурту B&B Project цієї весни виповнилося три роки. З цієї нагоди вони нещодавно виступили у Тернопільському драмтеатрі. На сцені і у залі, як завжди, було дуже гаряче. Оплески глядачів не вщухали, дехто підспівував під улюблені хіти. А наприкінці концерту зал піднявся і затанцював. Адже стояти на місці під час виконання хіта Smells like teen spirit (Nirvana) було важко.

Після концерту лідери гурту Тетяна Мазур та Сергій Шамрай розповіли про себе та свою творчість в ексклюзивному інтерв’ю «RIA плюс».

Відео дня

- Ви дуже гармонійно дивитесь разом. У багатьох виникає питання, ви пара закоханих?

Тетяна: Ні, ми друзі, колеги. Нас об’єднує любов до музики.

- А маєте свої половинки?

Тетяна: Наші половинки - це гастрольні тури.

Сергій: Якби були половники, ми б розпалися. Тому що ми постійно гастролюємо. Зараз присвятили себе музиці

- У вас велике порозуміння на сцені. Чи в житті у вас теж так?

Тетяна: Наш колектив почався з дружби і базується на ній. Ми з Сергієм познайомилися і почали дружити, потім вирішили створити колектив.

Сергій: Ми вчилися разом у Київській консерваторії. Я був на третьому курсі, вже такий старшак. Таня вступила на перший курс. І одного разу бачу, як вона тягне бандуру і думаю: ну треба ж допомогти, така гарна дівчина.

Тетяна: Ти мене переплутав зі своєю однокурсницею, яка зі спини виглядала так само (сміється – ред.)

Сергій: Просто волосся було схоже. Отже, я підійшов, запропонував допомогу, зрозумів, що дівчини не знаю і довелося познайомитися. І з цього все і почалося.

- Хлопці – ударник та контрабасист теж з консерваторії?

Тетяна: Так, вони теж студенти Київської консерваторії, ми всі разом дружили декілька років. А коли вирішили, що хочемо розширювати наш склад, оразу їх запросили.

- Ви спершу працювали тільки двоє?

Таня: Ми і зараз працюємо двоє. Але на великих концертах, на фестивальних сценах виступаємо у розширеном складі для кращого звуку.

- Ваш барабанщик тернополянин. Розкажіть про нього.

Тетяна: Костя Марко з нами виступає приблизно два роки. Дуже гарний хлопець. Дякую Трнополю, що виховав такого ударника.  До речі, він вчився в Тернопільському музучилищі ім.Соломії Крушельницької, потім вступив у Київську консерваторію.

Сергій: Так, Костя дуже крутий музикант. Ми познайомились в консерваторії. Він тільки вступив, ми одразу почули про нього і запросили в наш гурт, і з того часу він з нами.

- Скільки країн ви вже відвідали з концертами?

Тетяна: Близько десяти. Раз в півроку гастролюємо закордоном.

- Як вас там сприймає публіка?

Сергій: Дуже цікаво нас там сприймають. Востаннє ми виступали в Давосі у Швейцарії в Українському домі. У нас там було 5 концертів. З кожним днем все більше людей приходили на виступи, тому що люди переказували одне одному про нас. Тому нас сприймали круто. Також у нас тоді ще був концерт в Амстердамі. Там було багато і українців, і нідерландців.

- Чи знають закордоном бандуру, як на неї реагують?

Тетяна: Так, багато хто знає. В Давосі до мене підійшов іноземець і  англійською сказав:»This is bandura». Це було не питання, це було ствердження. Я кажу: «Вау!» Тобто багато хто знає і мабуть, це завдяки нашому каналу на Youtube, де нас дивиться багато іноземців. І вони вже знають, як виглядає бандура.

- Ви виконуте композиції різних стилів та напрямів. Чи є серед них улюблені?

Сергій: Все, що ми граємо, все нам подобається, інакше ми б цього не грали. У фаворитах у мене «Веснянка». Ми разом створили цю композицію, використали фольклорні мотиви «Подоляночки» і «А ми просто сіяли». Вона така нібито весела  і водночас тривожна. Ми її написали у 2015 році. Вона якраз передає весь той стан, який в нас був на серці в той момент, коли коже день ми бачили не дуже приємні новини. От така музика вийшла і для мене вона особлива.

- Чи не думали ви про те, щоб заспівати?

Тетяна: Часто нас про це запитують, пишуть: «Додайте вокал». Ми навіть спершу сумнівались, а може треба, може спробуємо. Але вирішили, що наше основне завдання показати інструменти, а якщо буде вокал, інструменти підуть на задній план. Тому в нашому гурті солісти – це наші інструменти.

- Ви в Тернополі вже не вперше. Що вам тут сподбалося?

Тетяна: Цього разу у нас не було нагоди погуляти. А минулого року ми встигли прогулятися, дуже сподобалася природа і люди дуже добрі.

Сергій: Дуже круто, що серед міста є Став і якось так це комфортно, вода заспокоює, Я б жив тут. І люди у вас дуже класні, ми в цьому переконалися на концерті, нас приймали як рідних.

Довідка

B&B Project (Bandura & Bayan Project) — український колектив, основною метою якого є популяризація українських народних інструментів, шляхом пошуку та виконання нового, сучасного репертуару. Гурт створили у березні 2015 року. B&B Project популярний як в Україні, так і за її межами. На YouTube та Facebook відео гурту переглянули мільйони користувачів. 

 


 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up