31-річному В’ячеславу, якому сусід проштрикнув серце, провели унікальну операцію

31-річному В’ячеславу, якому сусід проштрикнув серце, провели унікальну операцію
  • Щойно чоловіка доправили до лікарні, одразу повезли в операційну. Зараз стан пацієнта стабільний, запевнили медики. Він при свідомості.
  • Влада затримали. Йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
  • Коли на місце приїхала його мама і кричала «сину, що ти наробив?», той, ніби відрізав: «А що я наробив – це самозахист…»

 

31-річному В’ячеславу, якому на очах у багатьох людей сусід проштрикнув наскрізь серце, провели унікальну операцію.

Його кривдника забрала поліція, а в суботу, 27 серпня, йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. А цивільну дружину, яка й спричинила сварку, мало не попід руки вивели із під’їзду, бо була під серйозним «градусом». Ми дізнались подробиці трагедії, яка сталась в одному з гуртожитків на вул. Іванни Блажкевич у Тернополі, що колись була вул. Макаренка.

Що відомо про пораненого і нападника?

— Потерпілого доправили до лікарні з проникаючим пораненням серця, — повідомив директор Лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. — Йому провели унікальну операцію. Проникаюче поранення серця – це серйозно. Але в нас в Лікарні швидкої допомоги завжди напоготові  надавати допомогу в любих випадках. Доправили в операційну пацієнта, бригада була готова, і ушили. Стан пацієнта зараз стабільний він при свідомості.

Відео дня

Як нам стало відомо, В’ячеславу 31 рік, власної родини ще не має. Батько теж не так давно мав серйозні проблеми із серцем, батьки проживають в селі. Молодий чоловік на початку війни перебував у лавах тероборони.

А от пару, яка наробила біди, люди знають добре, як і поліція, якій мешканці постійно на них скаржаться. А саме помешкання люди обходять десятою дорогою, як і її господиню Інну (імена цієї пари ми змінюємо, доки триває слідство. Справжні дані є в редакції – прим. авт.). а також цивільного чоловіка жінки Влада, суттєво молодшого за даму серця.

— Інна у нас оселилась років 4-5 тому, кажуть, мала нібито чоловіка італійця, і він їй купив це житло, колись сюди і сам італієць навідувався, але давно вже його не було, — розповіла сусідка Оксана, яка була свідком інциденту. — Проте останнім часом тут живе Влад. І пара часто пиячить і скандалить.

Сам зійшов на 2 поверх і з'їхав по стіні

Життя від них немає, нарікають сусіди. Влад як добряче вип’є, то з молотком бігав, то з ножем, скаржаться сусіди. Скільки разів люди в поліцію звертались, вже й не порахують. Приходять дільничні, бесідують з парочкою – а вони і далі пиячать та скандалять.

25 серпня о 19.14 медики швидкої отримали виклик на вул. Макаренка. Їм повідомили, що в постраждалого чоловіка проникаюче поранення в серце. Лікарі, які примчали на місце, застали його на лавці у дворі. Чоловіка негайно госпіталізували. Сусіди розповідають, що В’ячеслав, який отримав удар у самісіньке серце, самотужки зійшов з 4 поверху на 2, а там з’їхав по стіні і знепритомнів. На вулицю його винесли люди.

Конфлікт розпочався у тому ж дворі за кілька хвилин до того. Інна, яка сиділа напідпитку на своєму балконі на 4 поверсі, зачіпалась до чоловіків у дворі. Обзивала, матюкала. Сусіди кажуть, провокувала хлопців довгенько, доки вони їй не відповіли. Тоді жінка крикнула, мовляв, хочете розібратись, йдіть сюди.

На 4 поверх піднялись В’ячеслав та ще два чоловіка. Підтягнулись й інші люди. Із помешкання Інни вийшов Влад, теж добряче під градусом. Хтось вимагав, щоб пара припинила знущання, бо вже несила терпіти. Слово за слово — Влад б’є в груди В’ячеслава. А в чоловіка астма, то удар фактично зігнув його навпіл. Тоді Влад, який тримав руку ззаду, виттягає ножа і встромляє його у серце Слави на очах багатьох сусідів. Далі він ще кидався на сусідів, але його закрили в коридорі і тримали двері.

Мама кричала: «сину, що ж ти наробив?»

— У нас в цих гуртожитках часто щось подібне стається, — нарікають мешканці. — Раніше на зупинці цілодобова крамниця працювала, продавали алкоголь. То понапиваються і… Ми збирали підписи, несли до нашого депутата, а потім аж через виконком ту наливайку прикрили. Але хто хоче випити – знаходить. Тут багато хто самогоном торгує. Дільничі борються, ходять, а потім місяців два – і поміняли на нового. І вже новий спочатку все починає…

Коли В’ячеслава забрала швидка, на місце прибігла мама Влада. Жінка кричала «сину, що ж ти наробив?». А він їй, мовляв, а що я наробив – це самозахист. Матір тільки гірко плакала і промовляла, «що ти весь час кудись влазиш». Люди кажуть, що Влад вже мав судимість, але деталей не знають.  

Нагадаємо, до співробітників Тернопільського районного управління поліції надійшло повідомлення від жителів однієї з багатоповерхівок по вулиці Іванни Блажкевич у Тернополі про те, що в ході конфлікту один сусід наніс ножове поранення іншому.

Виїхавши на місце події, поліцейські встановили, що 41-річний тернополянин, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, заподіяв ножове проникаюче поранення грудної клітки 31-річному сусідові. Конфлікт між чоловіками стався через те, що дружина зловмисника, котра теж була нетвереза, вийшовши на балкон випалити цигарку-другу почала сваритися з сусідами поверхом вище. Старші люди зробили зауваження жінці, аби та не травила їх цигарковим димом, — тоді нетверезе подружжя накинулося з нецензурною лайкою на старших людей. 31-річний чоловік, котрий перебував на вулиці, став заступатися за літніх людей, у результаті сам опинився в епіцентрі конфлікту та отримав удар ножем у груди.

— Нападника поліцейські затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу, — повідомив заступник начальника відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Андрій Василик. — Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 115 (закінчений замах на вбивство) Кримінального кодексу. 

Сусіди пригадують, що коли Інну вивели з дому, вона ледь трималась на ногах. Коли сіла біля співмешканця у поліцейську машину, питала, де Влад. При цьому встигла обкласти людей, що зібрались у дворі, триповерховими матюками.

Зараз її коханий під вартою, а за життя Владислава борються лікарі. І чітких прогнозів щодо його подальшого стану ніхто не дає. Надто серйозна у нього травма…

«20 хвилин» й надалі стежитиме за розвитком подій в цій ситуації та повідомлятиме про все читачів.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

ст. 15. Замах на кримінальне правопорушення

2. Замах на вчинення кримінального правопорушення є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, але кримінальне правопорушення не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.

Ст. 115. Умисне вбивство

ч. 1 Вбивство, тобто навмисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Токарик Володимир

    Так так тернопільські дегенерати-депутати щоб запустити економіку дозволили продаж алкоголю
  • Петр Гасай

    🙏🙏🙏💪
  • Наталя Безкоровайна

    🙏🙏🙏
  • Петрр Било

    В'ячеслав, три майся.

keyboard_arrow_up