Афера століття: на поліграфкомбінаті у Львові штампували 50-ти та 100-доларові купюри. Збували й у Тернополі (оновлено)

Афера століття: на поліграфкомбінаті у Львові штампували 50-ти та 100-доларові купюри. Збували й у Тернополі (оновлено)

Злочинне угруповання, що спеціалізувалось на виготовленні та збуті підробок іноземної валюти у великих розмірах, викрили на Тернопільщині.

Підробки були надзвичайно якісними. І містили чимало захисних елементів, які відображались навіть під ультрафіолетовим світлом.

Міжрегіональне злочинне угруповання, що спеціалізується на виготовленні та збуті підробок іноземної валюти в особливо великих розмірах, знешкодили на Тернопільщині співробітники підрозділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

  • Високоякісний друк банкнот номіналом 100 та 50 доларів США фальшивомонетники здійснювали у промислових масштабах із використанням обладнання одного із поліграфкомбінатів Західної України, - повідомили у прес-центрі СБУ. - Підробки містили чимало загальновідомих захисних елементів, що відображалися навіть під ультрафіолетовим світлом.

За нашою інформацією, йдеться про Львівське підприємство.

Відео дня

Оперативники Тернопільського управління СБУ спільно з поліцією та прокуратурою затримали двох організаторів угруповання під час виготовлення чергової партії підробленої готівки.

  • Правоохоронці провели 15 обшуків у помешканнях та офісах ділків, - повідомили у прес-центрі СБУ. - Вилучено банкноти із ознаками підроблення, а також численні знаряддя та витратні матеріали для виготовлення фальшивок, зокрема: кліше, прозорі плівки із зображеннями банкнот, спеціально підготовлені аркуші паперу із нанесеною розміткою контурів купюр та відтисками портрета Франкліна, комп’ютерну техніку тощо.

На станки та обладнання поліграфічного комбінату, що використовувалися фальшивомонетниками, накладено арешт. За попередньою оцінкою фахівців, вдалося запобігти підробленню та потраплянню у відкритий обіг валюти на більше ніж шість мільйонів доларів США.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 199 (виготовлення підроблених грошей) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України
Стаття 199. Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів

1. Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб чи у великому розмірі, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою чи в особливо великому розмірі, - караються позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Примітка. Дії, передбачені цією статтею, вважаються вчиненими у великому розмірі, якщо сума підробки у двісті і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян; в особливо великому розмірі - якщо сума підробки у чотириста і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Va Vo

    лариску провірити в першу чергу.
  • Діонісій

    та все то херня, кажуть, щоб люди мали про що думати.
  • Демьян

    якщо знайшли тока заготовок на шість лімонів то скільки ж тоді їхньої фальші гуляє Україною ...
  • Максим

    Бенджамін Франклін ніколи президентом США не був. Проте, він, як і Гамільтон, зображені на банкнотах.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up