Аферист вкрав з карти тернополянки 35 тисяч гривень, які вона збирала на ЗСУ

Аферист вкрав з карти тернополянки 35 тисяч гривень, які вона збирала на ЗСУ

Шахрай назвався представником благодійного фонду і обманом зняв з карти жінки всі гроші.

Тернополянка звернулася за допомогою в поліцію і розповіла, що в одній із соцмереж розмістила оголошення про збір коштів на потреби захисників. У месенджер їй написала жінка нібито з Польщі, запевнила, що хоче допомогти, але кошти перерахує лише через офіційний благодійний фонд.

Тоді до жінки зателефонував незнайомець, який назвався представником благодійного фонду. Він сказав, що на рахунок тернополянки хочуть переказати кошти з-закордону, але для зарахування грошей треба провести деякі операції. За порадою «благодійника» жінка зайшла в свій банківський додаток і ввела там дані, які продиктував шахрай. Одразу після цього з її рахунку зникло 35 000 гривень.

За даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Відео дня

Поліцейські радять жителям області не довіряти телефонним незнайомцям, коли йдеться про будь-які операції з банківськими картками. Аби переказати гроші на картку, достатньо 16-значного номера. Ви також можете вказати прізвище та ім’я власника «електронного гаманця» (але це не обов’язково). Жодних інших даних повідомляти не можна. Тим паче, не варто заходити у банківський додаток і виконувати будь-які вказівки шахраїв.

Нагадаємо, що перед початком опалювального сезону шахраї вигадали нову схему обману тернополян. Під час брифінгу ради оборони області начальник обласної поліції Олександр Богомол розповів, як працюють шахраї.

Довідка

Відповідно до статті 190 ККУ:

1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

 Читайте також:

Продають дрова, яких немає: тернополян попередили про схему шахраїв

Жителька Заліщиків повірила шахраям і втратила гроші з картки: як задурили жінку?

90-річна жінка віддала шахраю 5 тисяч доларів, щоб врятувати доньку

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up