90-річна жінка віддала шахраю 5 тисяч доларів, щоб врятувати доньку

90-річна жінка віддала шахраю 5 тисяч доларів, щоб врятувати доньку

Від телефонних аферистів найчастіше потерпають одинокі люди та пенсіонери.

90-річна жителька Збаража втратила понад п’ять тисяч доларів, бо думала, що рятує доньку, повідомляють в поліції області.

Аферист діяв, за вже відомою, але дієвою схемою: зателефонував до старенької і представився працівником лікарні. Він розповів страшну історію про те, що її донька та онука потрапили в аварію і терміново необхідна дорога операція.

Перелякана бабуся погодилася віддати усі гроші, тільки щоб врятувати рідних. Шахрай тримав на телефоні жінку аж поки до неї не прийшов його «товариш» по гроші.

Відео дня

За цей час донька старенької кілька разів намагалася додзвонитися до матері, але номер був постійно зайнятий. Вона зрозуміла, що щось недобре і побігла до її дому. На порозі жінка побачила незнайомця, який представився працівником соціальної служби. Вона не повірила почутому, але втримати афериста не вдалося. Поки донька кликала на підмогу сусідів, той втік з грошима. Довелося телефонувати в поліцію.

За фактом шахрайства працівники розпочали кримінальне провадження. Особи аферистів встановлюють.

Працівники поліції вкотре нагадують: не довіряйте незнайомцям! Не спішіть у паніці віддавати гроші! Шахраї використовують методи психологічного впливу, вимагають не класти слухавки, не робити розголосу, а швидко виконувати їх умови.

Зберігайте розважливість перевіряйте почуту інформацію. Часто люди самі називають при розмові імена рідних, не перепитують навіть фамілію, не уточнюють, де саме знаходиться родич. Варто лише уточнити дані, які відомі тільки Вам і шахраї самі кинуть слухавку.

Не будьте байдужими! Попередьте про подібні злочини усіх стареньких родичів, сусідів та знайомих, розкажіть їм, як правильно діяти у подібних ситуаціях.

 

Читайте також:

«Коханий» пропав разом з грішми: тернополянка втратила тисячу доларів, довірившись шахраю

Шахраї обдурили тернополянку, коли та продавала будинок. Як діяла схема

Аферист поцупив з банківського рахунку тернополянки всі заощадження

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up