Біля поліклініки на Купчинського - СБУ і поліція. Кого затримали? (ОНОВЛЕНО)

Біля поліклініки на Купчинського - СБУ і поліція. Кого затримали? (ОНОВЛЕНО)
  • Про операцію і про те, що когось затримали на Купчинського, редакцію повідомили читачі. Кажуть, тут чимало людей в цивільному, але є і працівники з написом СБУ на формі.
  • О 12.30 в СБУ повідомили: затримали на хабарі у 37 тисяч доларів начальника управління ДФС у Тернопільській області. 
  • За попередньою інформацією, посадовець спільно з підлеглим керівником відділу вимагали $37 тисяч у місцевого бізнесмена. За цю суму зловмисники обіцяли комерсанту перекваліфікувати на більш м’яку статтю кримінального провадження у справі про нібито несплату податків.

Про спецоперацію, свідками якої стали десятки тернополян, редакцію повідомили читачі.

Як проходила операція

- Не знаю, що там сталось, ближче підійти неможливо, люди, яких зібралось неподалік чимало, кажуть, що когось затримали, - розповіла телефоном читачка Аліна.

Відео дня

За кілька хвилин журналістам зателефонував Роман, який проживає неподалік.

Проходив повз – нібито затримали двох чоловіків, ще там фігурує автомобіль Subaru з (держномер відомий, наразі ми його не називаємо – прим. авт.).

Ще один читач повідомив, що затримали нібито когось з податкової.

Що кажуть правоохоронці

В управлінні патрульної поліції запевнили, що участі у спецоперації не беруть та інформації про неї не мають.

За коментарем ми звернулись до відділу комунікації головного управління Нацполіції в області та до СБУ. Поки що інцидент біля другої поліклініки вони не коментують.

Як повідомило нам власне джерело у правоохоронних органах, на хабарі затримали керівника податкової міліції. За інформацією ще одного джерела, посадовця "пасли" близько 4 місяців. І "здав" його забудовник, який будує котеджі в передмісті Тернополя. 

- Тільки що у Тернополі, на вулиці Купчинського, правоохоронці затримали головного податкового міліціонера Олега Дурняка, написав на власній сторінці у Фейсбук радник міністра МВС Михайло Апостол. - Чиновник вимагав та отримав хабар у розмірі - 1 мільйон гривень. Скільком підприємцям цей непотріб за час своєї ганебної служби не давав можливість працювати, розвиватися... Але скільки б вірьовці не витись - кінець наступить. Ось так ганебно будуть закінчувати свою «службу» подібні падлюки.

О 12.30 в СБУ повідомили: затримали на хабарі у 37 тисяч доларів начальника управління ДФС у Тернопільській області. 

- Служба безпеки України затримала на хабарі начальника оперативного управління Головного управління ДФС у Тернопільській області, - йдеться у повідомленні на офіційній сторінці СБУ. - За попередньою інформацією, посадовець спільно з підлеглим керівником відділу вимагали $37 тисяч у місцевого бізнесмена. За цю суму зловмисники обіцяли комерсанту перекваліфікувати на більш м’яку статтю кримінального провадження у справі про нібито несплату податків.

Правоохоронці затримали обох фігурантів у Тернополі, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, одразу після отримання всієї суми хабаря. У межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та направлення до суду клопотань про обрання запобіжних заходів. Викриття зловмисників проводилось спільно зі слідчими ДБР, під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора, за сприяння Головного управління внутрішньої безпеки ДФС України. 

Що відомо про Олега Дурняка

Народився Олег Петрович Дурняк 26 липня 1976 року в селі Семенів Теребовлянського району на Тернопільщині.

У 1998 році закінчив Тернопільську академію народного господарства, за фахом - економіст. З 1999 року розпочав трудову діяльність у податкових органах, а з лютого 2002 - в органах податкової міліції. За час професійної діяльності пройшов усі щаблі від старшого державного ревізора-інспектора, оперуповноваженого до першого заступника начальника інспекції - начальника відділу податкової міліції.

Одружений. З дружиною Людмилою виховують двох дітей.

Зараз Олег Дурняк - перший заступник начальника головного управління ДФС в області. Зареєстрований у Теребовлі. А місцем фактичного проживання в декларації вказав Підгайчики Теребовлянського району.

Від 2011 року є власником гектара землі у Теребовлі та чверті квартири у Теребовлі, площею 64 кв м. Дружина, яка, за інформацією декларації, працює в Тернопільському обласному військовому комісаріаті, від 2012 року є власницею ще однієї земельної  ділянки 800 кв м. у Підгайчиках. В декларації також вказаний житловий будинок, 76, 1 кв м, але Олег Дурняк там має право лише проживати.

29 жовтня 2019 р. Олег Дурняк отримав у власність 899 кв м земельної ділянки в Івачеві Долішньому. У нього у власності є ще один будинок 131,3 кв. м – у с. Семенів Теребовлянського району. У тому ж селі має право користування земельною ділянкою 2305 кв. м від листопада 2019 р, а також 2, 5 га у Підгайчиках. На дружину записаний  котедж у Тернополі площею 120 кв м. - в декларації вказано, що об’єкт повністю або частково побудований з матеріалів та за кошти суб’єкта декларування або члена його сім’ї.

Олег Дурняк є інвестором сонячних батарей від грудня минулого року - вартість на дату набуття у власність, володіння чи користування або за останньою грошовою оцінкою, -  85 000 і 78 000 грн.

Автопарк родини, за даними декларації, доволі скромний. Дружина володіє Volkswagen Passat  2012 року випуску та Opel Vectra  2003-го. Чоловік цими автомобілями користується. А в його власності лише Opel Ascona 1998 р.в.

Заробітна плата, отримана Олегом Дурняком за 2019 рік за основним місцем роботи становить 230 327 грн. Згодом до декларацію внесені ще дані зарплати за основним місцем роботи – 24 940 грн.

Дружина отримала від ТОВ «АГРО_ФРАН» дохід від надання майна в оренду 6 838 грн та благодійної допомоги від тієї ж фірми 2 400 грн. Від ТОВ Тернопільелектропостач за надлишок електроенергії, зелений тариф, - 197 685 грн.

У 2019 році дружина отримала щедрий подарунок від чоловіка, який також вказаний у декларації – 900 тис грн. Ймовірно, це гроші, отримані як дохід від відчудження нерухомого майна – у декларації фігурує сума 874 700 грн.

900 тис грн. - вказані у декларації, як готівкові. Окрім них, у родини ще є 150 тис готівки в українській валюті, а на рахунку у банку – 19 тис. грн.

У 2019 р. Олег Дурняк ще отримав 1295 грн одноразової грошової допомоги учаснику бойових дій.

За минулий рік дружина у військкоматі заробила 14 тис. грн.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Бодя Олегович

    Давайте разом "поплескаємо" за гарну картинку , за надане" голівудське " ШОУ з мигалками,привітаємо "правоохоронні органи" з новим сезоном ) .А самі в той час тихенько будем сподіватись на чудо і чесність феміди.)
  • Іван

    брав постійно і ніхто не підставляв... та й в принципі ставили його для того, як і інших, перед ним... а тут, бац і злили... значить скоро вибори, верхи міняються, ставлять своїх... за місяць почнуться звільнення одних і призначення інших по ланці нижче...
    нічого в цій країні не міняється... а для чого, піпел хаває
  • Новик Сергей

    Мы с этими господами давно воюем,то им документы предоставь,то "план" по проверкам выполни,то наперед в бюджет заплати! До сих пор вежливо посылали их на ....ссылаясь на закон и они шли туда,куда мы их посылали...а тут,видимо,дали им команду "фас" типа недобор в бюджет и т.д. и они о нас вспомнили! Все свои действия проводили непрофессионально,с нарушением закона,сразу была видна их "направленность"...очень не хотелось бы,чтобы эти гады ушли от ответственности,мало,что существуют на наши налоги,так им еще "поговорить" с нами охота! Теперь охотников - минус два! Может,остальные вспомнят,что носят погоны и вспомнят о понятиях "Гордость и Честь"!
  • Валерій Миронович

    Хоч на якийсь час на одного шкуродера поменьшало .податкова це той самий рекет тільки зараз вони взаконі і прав мають набагато більше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up