Через службову недбалість директор підприємства може сісти за грати

Через службову недбалість директор підприємства може сісти за грати

33-річного директора одного із районних комунальних агролісогосподарських підприємств обвинувачено  у вчиненні кримінального правопорушення - службова недбалість,  що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 33-річного підозрюаного слідчі тернопільської поліції скерували до суду. 

У ході досудового розслідування було встановлено, директор, даючи розпорядження щодо санітарної вирубки дерев, не переконався, що всі насадження дійсно підлягають зрубу. У результаті неналежного виконання службовою особою своїх службових обов’язків, через несумлінне ставлення до них, було здійснено рубку майже тридцяти дерев породи червоний дуб.  Сума завданих збитків -  понад триста тисяч гривень.  

Підозрюваного обвинувачено  у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.367 КК України. Згідно санкцій інкримінованої директору підприємства статті йому загрожує позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Відео дня

Читайте також: "Чорний лісоруб" на Тернопільщині вирубав сосни на чверть мільйона гривень

На Тернопільщині чоловік незаконно вирубував дерева для власних потреб

Довідка:  Стаття 367. Службова недбалість передбачає:

1. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up