Чи покарають депутата Башту за побиття поліцейської

Чи покарають депутата Башту за побиття поліцейської

Олександр Башта так і не піднявся на 2 поверх, де мало відбутись засідання. Мотивував, що людині з обмеженими можливостями зробити це неможливо. Проте, якщо журналістам не зраджує пам'ять, Олександр Ілліч підіймався нагору без проблем, коли у суді скасовував поліцейські постанови. 

 

Олександр Башта вимагає вибачень від поліцейських і називає докази сфальсифікованими.  Поліцейські розраховують на адекватний вирок для кривдника і кажуть, що зібрані матеріали - правдиві. І що їх достатньо, аби довести вину нападника. 

Як повідомляє наша кореспондентка, адвокат патрульних ще раніше написав клопотання про відеоконференцію. Зали для її проведення є лише на другому поверсі. У свою чергу, Олександр Башта стверджує, що не може піднятися на другий поверх і написав клопотання про це, однак його відхилили. На пропозицію журналістів допомогти піднятись на 2 поверх, депутат відмовився. 

Відео дня

Наша кореспондентка також повідомляє про те, що патрульні поліцейські подали цивільний позов на відшкодування моральної шкоди - патрульна на 25 тисяч гривень, патрульний - на 20 тис. грн.

Цю інформацію ми дізнались від депутата Олександра Башти. Її підтвердили і патрульні, яких зібралось на 2 поверсі чимало. Двоє потерпілих у справі. Ще з десяток - так звана "група підтримки". Принаймні поліцейські, очікуючи на засідання разом з журналістами не менше години, про це жартували. Насправді, всі вони - свідки у справі про побиття.  

В результаті судове засідання перенесли на 9 січня, оскільки суддя був зайнятий у слуханні іншої справи. Коли ми виходили, обвинуваченого Олександра Башти на першому поверсі приміщення суду вже не було. Ймовірно, йому про перенесення слухання повідомили окремо. 

Нагадаємо, 21 листопада 2017 р. о 16:50 на вулиці Замковій водій автомобіля Daewoo Lanos припаркував власне авто з порушенням правил дорожнього руху. Як стало відомо, викликав правоохоронців депутат Тернопільської обласної ради Олександр Башта. Проте до приїзду поліції, порушник покинув місце зупинки, а заявник безпідставно почав поводити себе агресивно та неадекватно.

Як розповідав раніше командир роти патрульної поліції №4 Юрій Гоїк, чоловік на інвалідному візку не реагував на зауваження людей у формі, а потім напав на поліцейських. Зірвав жетон та вихопив рацію. Патрульні намагалися заспокоїти дебошира. Чоловік пообіцяв вести себе адекватно. Проте, коли патрульні пустили його руки, він схопив дівчину-поліцейську за волосся, а після цього впав з інвалідного візка, потягнувши її за собою та пошкодивши мобільний телефон інспектора.
Поліцейські за меддопомогою звернулися до лікарні. У патрульного закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій нижньої щелепи. У дівчини-поліцейської закрита черепно-мозкова травма, забій м'яких тканин волосистих частин голови та струс.

– Коли я побачив, як фальшується сама справа, як замовчуються одні факти і перекручуються інші, бажання вибачатись перед поліцейськими пропало, - каже у суді депутат-свободівець Олександр Башта.

Тепер він хоче вибачень… перед ним. Каже, що за провокацію з боку поліцейських. І те, що бризнули йому в обличчя з газового балончика. Всі звинувачення, як переконаний п. Башта, базуються на відео і свідченнях трьох поліцейських. І вони апріорі не можуть бути об’єктивними, бо захищають честь свого мундира.

Поліцейські у суді раніше були менш говіркими. Апелювали фактами та намагались опустити емоції й гучні слова.

  • Відео згодом було викладене повністю, монтувати його не було сенсу, - відкидає закиди кривдника інспектор роти №4 управління патрульної поліції в області Юлія Карпенко, яка потерпіла від рук депутата. – Щодо газу… Було проведене службове розслідування. І зважені наші балончики з газом. Висновок: мій балончик не застосовувався ще ні до кого.

Коментар

Олександр ЛИЗУН, командир батальйону управління патрульної поліції в області:

- Закиди, що справа сфальсифікована… Всі бачили відео, воно було в загальному доступі. Спочатку воно фрагментовано було викладене в мережу. Згодом – повну версію. Тому на рахунок фальсифікацій питання можна знімати. Ця справа з перших днів набула серйозного суспільного резонансу. Тепер залишається розгляд в судовому порядку. А суспільство свою оцінку вже висловило. В т.ч. і в коментарях під відео.  
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Андрій

    Цей "дупутат" бував в суді і на 3 поверсі. Просто це безсоромне хамло і худоба, яка користується своє інвалідністю для своїх підступних справ.
  • Vaxa Vaxa

    Звертаюсь до поліцейських незабувайте що  ви на небезпечні роботі  є такі злопамятні люди які вас можуть відстежити і ви можете і додому не дойти  був такий випадок в варшаві коли бандити зайшли до помешкання і згвалтували жінку поліцейського а йому паяльнік в дупу вставили
  • Piter Savka

    Чувак на колясці був небезпечний а тут йому дали авто .... ну і чого ви очікували ? А справу вирішать в його користь і не сумнівайтесь. Треба робити судову реформу .
  • той хто розуміє все

    вже всі побачили і зрозуміли, що ті поліцейські  брешуть і фальшують свої покази

    Андрій Гурневич reply той хто розуміє все

    Якшо хтось щось і фальшує - то тільки лікарі, які визнали Сашка психічно здоровим і дали дозвіл кермувати автомобілем.

    Ірина Белякова reply той хто розуміє все

    Або я - не всі. Або я не побачила, як вони фальшують. Принаймні поки що. Принаймні ПОКАЗИ

    [email protected] reply Ірина Белякова

    За журналюгами 20 хвилин взагалі не було помічено здатності логічно мислити чи аналізувати факти!!! Всі брехливі і безграмотні!!! А ти ще й коментарі, які тобі не подобаються, стираєш!!!

    той хто розуміє все reply Ірина Белякова

    а ви не можете побачити через вашу зашореність
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up