Чи продовжать причетному до вбивства біля АТБ міру запобіжного заходу: подробиці з суду

Чи продовжать причетному до вбивства біля АТБ міру запобіжного заходу: подробиці з суду

Судове засідання у справі вбивства 25–річного Павла Гоцка біля супермаркету АТБ, відбулося 21 липня. Розглядали клопотання про продовження строку обрання запобіжного заходу взяття під варту відносно підозрюваного у скоєнні злочину неподалік супермаркету «АТБ», де під час бійки помер юнак.

30 травня 2021 року приблизно о 5:00 біля супермаркету «АТБ», що на проспекті Злуки в місті Тернополі, трапився конфлікт між двома групами молодих людей. 27-річний Михайло Серетюк умисно наніс декілька ударів по тілу потерпілого. Павло Гоцко від отриманих травм помер.

Слідство встановлює, чи саме удари підозрюваного стали смертельні. Суд обрав міру запобіжного заходу підозрюваному – тримання під вартою протягом 60 днів, без можливості внесення застави, поки триває слідство. Адвокат та підсудний подали апеляцію, на це рішення. Однак її не задовольнили.

Чергове засідання

У Тернопільському міськрайонному суді розглядають клопотання про продовження строку обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Відео дня

Однак на початку засідання підозрюваний подав до слідчого судді клопотання, про перенесення судового засідання на 27 липня.

Як з'ясувалось, адвокат Серетюка у відпустці до 27 липня. Підозрюваному запропонували, щоб правову допомогу йому надавав інший адвокат, однак він наполягав на тому, щоб його інтереси захищав саме адвокат Михайлюк, з яким у нього укладена угода.

Прокурор не заперечував перенесенню судового засідання, тому суддя задовільнила клопотання.

Засідання відбудеться 27 липня. Наразі підозрюваний залишиться під вартою, до нового рішення.

Саме засідання тривало всього кілька хвилин.

Чому стався конфлікт?

Підозрюваний Михайло Серетюк запевняє, що він захищався і штовхнув хлопця, а коли Павло впав – намагався допомоги та привести до тями.

– Між нами почався словесний конфлікт, який переріс в бійку. Під час бійки потерпілий вдарив мого друга та мене, – каже підозрюваний. – Я відштовхнув його, а потім побіг розбороняти інших хлопців. Потім я побачив, що потерпілий лежав на землі. Мій друг намагався надати йому допомогу, витягнув йому язик з рота. Я побіг в супермаркет по воду, намагався допомогти. Потім конфлікт продовжився і друг потерпілого з ноги хотів вдарити мого друга, який надавав допомогу, і випадково вдарив Павла. Ми вживали алкоголь тоді, але ми були повністю адекватні. Тоді ми приїхали до нічного клубу з іншого клубу.

До приїзду поліції молодики втекли з місця події. Підозрюваний запевняє – він не переховувався від правоохоронців, а затримали його у себе вдома в обід, після злощасної ночі. Те, що він з товаришами пішли з місця події та не стали чекати приїзду швидкої та поліції він пояснив тим, що думали, що з постраждалим все буде добре.

– Те, що я покинув місце події – я знав, що зараз до потерпілого приїде швидка та поліція. Я сам просив викликати швидку. Покинули місце події, бо не знали що все так закінчиться. Ми не думали, що він загине. Думали, може легенький обморок, ще щось. Ми спонтанно пішли з місця події. Я приїхав додому, ліг спати. Після цього вже десь після обіду до мене приїхали з карного розшуку і мене забрали, – пояснював судді підозрюваний, – розповів Михайло Серетюк.

Родичі покійного покійного Павла кажуть – не згодні з тим, що справу перекваліфікували. Вони хочуть справедливого покарання винуватцям.

– Ми не згодні з тим, що справу перекваліфікували з умисного вбивства на умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, – розповіла сестра загиблого Ірина. – Вони навмисного його били в область голови. Це явно могло привести до каліцтва і смерті. Після удару він впав. Можливо і далі була бійка. Зі свідчень невідомо. Мій брат не починав бійки. Він вже підійшов згодом і його теж почали бити.

Журналісти «20 хвилин» продовжать стежити за ситуацією. Більше – згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Jason Walker

    Два далбайоба і чорт сидять і цей посидить. Десяточку би йому вєбав, думаю хватить

keyboard_arrow_up