Чинив опір і намагався втекти: подробиці затримання заступника начальника податкової Тернопільщини

Чинив опір і намагався втекти: подробиці затримання заступника начальника податкової Тернопільщини

Заступнику начальника податкової Тернопільщини, який займався поборами та намагався втекти, оголошено про підозру.

Податківця, який намагався заробити на оборудках, працівники ДБР виявили на Тернопільщині. Заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в Тернопільській області та його спільника затримали на «гарячому» – під час отримання коштів.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Відео дня

Що встановили правоохоронці

Встановлено, що посадовець очолював комісію регіонального рівня з відшкодування ПДВ та віднесення суб`єктів господарювання до переліку ризикових. Він записав місцеве підприємство до переліку ризикових платників податків і вимагав від його власника 5 тис. доларів США за те, щоб виключити його з цього переліку.

Для отримання грошей посадовець залучив свого сусіда. Той отримав від підприємця кошти і передав їх посадовцю, після чого ділків затримали працівники ДБР.

Під час обшуків в помешканні податківця вилучені гроші, старовинні монети, зброю та боєприпаси. Тривають обшуки за місцем роботи фігуранта.

При затриманні посадовець чинив опір і намагався втекти на власному автомобілі, при цьому він завдав травм одному із правоохоронців.

Посадовцю повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб, та в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень (ч. 3 ст. 368, ч.3 ст.369-2, ч. 2 ст. 345 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Правоохоронці готують клопотання до суду про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від посади податківця.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Що пишуть у коментарях в соцмережах

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (47)
  • Ivan Pasieka

    Зловили і випустили,як завжди💼💱
  • Amelia Cross

    Підтримуйте народ України 🇺🇦  – це проект який безпосередньо пов’язує донорів  з окремими громадянами України які звертаються за матеріальна допомога.

    🇺🇦 допомога україні
    подати заявку фінансовий допомога за п'ять хвилин
    Тільки для українські громадяни та українські біженці. натисніть тут --> https://s.uappl.org/08reco78

  • Ірина Семенівна

    Просто був "чиєюсь "рукою.
    А та гнида рятувала себе.... Але цих податківців, поліцію вже пора і трохи відправити на  передову. А-то в них фронт у тилу :кришувати  спиртові точки , "своїх захищати ",з бабами воювати на вулиці "бо не там яблучка розложила .

    Ірина Семенівна reply Ірина Семенівна

    Андрій Шенціс може ви і праві :"Горбатого могила не виправить ". Але премії свої  ,які в 2 рази більші за зарплати можуть віддати хлопцям на передову (на лікарства, на капці - нормальні.

    Андрій Шенціс reply Ірина Семенівна

    Ірина Семенівна а передова, це що? Покарання? Що із-за таких нормальні хлопці гинули. Думайте, що пишете. Передова це не виправна колонія.
  • Olha Baran

    Щоб він подавився під час війни хабаром.Мерзотник! Хлопці на війні життя віддають ,а ця потвора не може вдаватися хабаром..Відправте його на 0ку -хай взнає ціну  життю, там смерть хабарі не бере.ПОГАНЬ.

keyboard_arrow_up