Демонстрував дівчатам свій статевий орган, ті зняли на відео: подробиці

Демонстрував дівчатам свій статевий орган, ті зняли на відео: подробиці
  • Петрові 54 роки, і в нього самого троє дітей. Дівчатка, яких розбещував, живуть з ним в одному селі.
  • Дані чоловіка вже внесли до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітніх осіб. А що сказав суд?

Демонстрував свій оголений статевий орган і робив непристойні пропозиції малолітнім дівчаткам, які сиділи в альтанці поруч із сільським магазином. Ті зняли все на відео.

Що відомо про чоловіка?

Днями суд проголосив вирок чоловікові, його дані внесли до реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканності малолітніх осіб. Подробиці історії, яка трапилась влітку 2023 року у селі неподалік Тернополя дізнавались «20 хвилин». Додамо, що нам відомі всі дані, — як героїв публікації, так і населеного пункту, де все сталось. Проте ми їх змінюватимемо у матеріалі з етичних міркувань.

Петро, якого засудили за розбещення, уродженець одного з сіл Турківського району Львівської області. Із дружиною розлучений, мають спільних трьох дорослих дітей — двох синів і наймолодшу дочку. Проживають із колишньою дружиною і дітьми на одному подвір’ї, але в різних хатах.

Відео дня

Чоловік, як дізнались «20 хвилин» від односельчан, працює вантажником на ринку у Тернополі. Як тверезий — спокійний і привітний. Як вип’є — або співає, або кричить на все село, поділились односельці. Але люди запевняють: що-що, а розбещення дітей від нього ніколи не чекали і не повірили би, якби самі малі не зняли відео і не оприлюднили б його. Після цього Петра обвинуватили за ч.1 і 2 ст.156 Кримінального кодексу України. Йдеться про розбещення малолітніх. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.  

— Вони (родина Петра — прим. авт.) не місцеві, переїхали до нас давно вже, тут працювали на фермі якийсь час. Зараз чоловік працює вантажником на ринку у Тернополі, — розповіла староста села (нам відомі дані, ми їх не називаємо з етичних міркувань). — Він як вип’є — дуже всіх любить, не є щоб бушував, бився. Йде, співає по дорозі на все село, людям посміхається. Ось це він може. Але щоб таке з дітьми — ніколи за ним не помічали. Як не п’є – тихий. Як вип’є – всі чують, що Петро йде.

Староста каже, що дізналась про інцидент, коли вже писала на фігуранта характеристику поліції. Ні батьки дівчат, ані самі малі до неї не звертались. Особливого поголосу по селі не було, хіба після того, як дівчата зняте відео поширили в Інтернеті і це потрапило на очі дорослим.

Дівчатка, яким Петро демонстрував свій статевий орган і, як йдеться в матеріалах справи, «робив непристойні пропозиції», — зараз навчаються у школі. Одна з них місцева, інша ні. З дітьми, принаймні зовні, все гаразд.

— Ні, нічого не змінилось, в селі з родиною чоловіка спілкуються, і з ним також, — каже староста. — Вийшла дуже неприємна ситуація, чого так сталось і як воно було насправді – не знаю. Дивно, що ніхто уваги не звернув і не зупинив чоловіка. Це було влітку, білий день. Хтось же сидів з ним з дорослих в тій альтанці…

11 серпня 2023 року приблизно в 16 год. 00 хв. обвинувачений, за версією слідства, прийшов до магазину. Підійшовши до альтанки, яка розташована позаду крамниці, побачив одну з неповнолітніх, яка разом із подругами сиділи за столом у альтанці та розмовляли між собою.

Оголював статевий орган перед дітьми

— Бажаючи задоволення своєї статевої пристрасті, користуючись відсутністю поблизу батьків дівчини та інших дорослих осіб, які могли б перешкодити вчиненню злочину, достовірно розуміючи те, що дівчина є  неповнолітньою, користуючись безпорадним, з огляду на вік, станом неповнолітньої потерпілої, перебуваючи у безпосередній близькості від неї звернувся до останньої, чим привернув її увагу до себе, — йдеться в матеріалах справи. — Після цього правою рукою опустив штани та оголив і став демонструвати свій статевий орган неповнолітній. Далі повторно зняв штани і поклав статевий орган на стіл у альтанці. В

Своїми діями, як йдеться в обвинувальному акті, чоловік посягнув на основні принципи суспільної моралі у сфері статевих стосунків, оскільки, вчиняючи розпусні дії щодо неповнолітньої, він створив загрозу деформації її моральних уявлень і понять про сексуальні відносини між людьми та нормальному моральному і фізичному становленню, а також формуванню у неї антиморальних поглядів.

Іншим дівчаткам, які сиділи поруч із малою, теж демонстрував свій статевий орган. Дівчата зайшли до магазину, а Петро, «продовжуючи свої протиправні дії та висловлюючись в адресу потерпілих нецензурною лайкою, почав висловлювати непристойні пропозиції малолітнім потерпілим, при цьому показуючи рукою на одну з малолітніх, що викликало у останньої почуття страху». Петра вивіз із крамниці продавець.

Отримав умовний строк

В суді обвинувачений запевнив, що вину визнає, а от показання надавати відмовився.

Запобіжний захід у виді домашнього арешту, обраний ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 27 жовтня 2023 року, скасували.

Своїм вироком суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.156 та 2 ст.156 КК України і призначити йому покарання за:

— ч.1 ст.156 КК України у виді позбавлення волі на строк три роки;

— ч.2 ст.156 КК України у виді позбавлення волі на строк п`ять років, з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов`язані з навчанням, вихованням та дозвіллям дітей на строк три роки.

Шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, йому остаточно призначили покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років, з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов`язані з навчанням, вихованням та дозвіллям дітей на строк три роки.

— Відповідно до ст.75 КК України, звільнити від відбування остаточно призначеного основного покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років з випробуванням і встановити йому іспитовий строк два роки, — таким було рішення суду. — Включити інформацію про обвинуваченого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітніх осіб.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Тернопільського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 156. Розбещення неповнолітніх

1. Вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла шістнадцятирічного віку, — караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі дії, вчинені щодо малолітньої особи або вчинені членами сім’ї чи близькими родичами, особою, на яку покладено обов’язки щодо виховання потерпілого або піклування про нього, — караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

Довідка

Вирок у Судовому реєстрі — https://reyestr.court.gov.ua/Review/115506685

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up