Депутата з Тернопільщини підозрюють у допомозі виїзду з України чоловікам призовного віку

Депутата з Тернопільщини підозрюють у допомозі виїзду з України чоловікам призовного віку

Ще один канал нелегального виїзду за межі України військовозобов'язаних чоловіків заблокували правоохоронці Тернопільщини. Підозрюваний упродовж липня 2022 – січня 2023 років допоміг незаконно перетнути Державний кордон України понад 70 чоловікам призовного віку.

Депутата однієї із місцевих сільських рад, який після початку повномасштабного військового вторгнення росіян вступив до лав артилерійської бригади, підозрюють у незаконній діяльності.

Про це повідомили в поліції Тернопільської області.

— Зловживаючи довірою командування військової частини, солдат отримав доступ до листів-обґрунтувань, які підписував командир бригади волонтерам. Дані листи дозволяли волонтерам безперешкодно перетинати кордон та ввозити гуманітарну допомогу підрозділам Збройних Сил України, — йдеться у повідомленні. — За допомогою засобів комп’ютерної техніки військовослужбовець виготовляв підроблені листи-обґрунтування, вписуючи до сфальсифікованих документів замість прізвищ реальних волонтерів анкетні дані чоловіків, які хотіли незаконно виїхати з України. Згодом, на підставі підроблених листів такі особи включалися до інформаційної системи «Шлях» та безперешкодно виїжджали за межі України.

Відео дня

На підставі доказів, зібраних слідчими та працівниками Служби безпеки України, організатору «схеми» повідомили про підозру за організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинене щодо кількох осіб повторно, відповідно до частини 2 статті 332 Кримінального кодексу України. За скоєне чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі. 

До суду поліцейські подали клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що одного депутата та його спільника підозрюють у вимаганні $6000 з військового за невідправку в зону бойових дій.

 

Читайте також:

26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей

Тернополянин за 7 тисяч євро намагався втекти за кордон через річку Тиса на надувному човні

Депутат та спільник вимагали $6000 з військового за невідправку в зону бойових дій — поліція

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up