Діані Сорокопуд дали 8 років тюрми за вбивство через ревнощі однолітки Олени

Діані Сорокопуд дали 8 років тюрми за вбивство через ревнощі однолітки Олени
  • Била лопатою, трубою, а потім ще й вилами добивала…
  • Суд врахував, що обвинувачена зізналась у вбивстві, щиро розкаялась і була вагітною на момент скоєння вбивства.

 

Визнати винною і вбивстві та призначити покарання у виді позбавлення волі строком на 8 років Діані Сокоропуд. Таке рішення ухвалила колегія суддів Кременецького райсуду 21 травня 2019 р.

Нагадаємо, 7 травня минулого року поліція повідомила про вбивство 19-річною жителькою райцентру уродженки району. Кременчанка, повернувшись додому, застала там свого знайомого з невідомою їй дівчиною. Кинулась з'ясовувати стосунки з хлопцем, однак той відмовився розмовляти і залишив дівчат наодинці. Це розізлило першу і вона почала бити непрохану гостю спочатку металевою трубою, потім совковою лопатою та вилами. Усі удари наносила в область голови та тулуба. Потім викликала поліцію.

Вже рік покарання відбула

Строк відбування покарання, згідно з рішенням суду, обчислюватимуть з моменту фактичного затримання Діани - з 6 травня 2018 року. Відповідно, рік покарання вона вже відбула.

Відео дня

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Тернопільського апеляційного суду через Кременецький районний суд Тернопільської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.  Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не було скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Чому за вбивство однолітки Діана отримала лише 8 років? Про це теж йдеться у Державному судовому реєстрі. «Судом при призначенні міри покарання враховано думку потерпілого, а також з`явлення обвинуваченої із зізнанням, щире каяття, активне сприяння у розкритті злочину, вчинення злочину в стані вагітності, як обставини, що пом`якшують покарання, та відсутність обставин, що обтяжують покарання».

З урахуванням наведенного, суд вважав за необхідне призначити Діані покарання у виді позбавлення волі в межах санкції ч. 1 ст 115 Кримінального кодексу України на термін, близький до мінімального. Таке покарання, на думку суду, відповідає цілям його призначення, є необхідним і достатнім для виправлення засудженої та запобігання вчиненню нових злочинів.

Вбивство Діаною своєї однолітки Олени Камінської довго колотило всю Кременеччину.

- Мозок по стінах, крові море. Боже, ще такої в нас біди не було, - каже жителька Кременця, пані Тамара. - Всяке було, але щоб дівчина так познущалась над дівчиною, то ні! Та, думаю, навіть як жінка застане чоловіка з іншою, то так не зробить. Страшно! Боже, це ж яке треба серце мати, щоб таке нині зробити...

Люди не розуміли, звідкіля у винуватиці взялося стільки злості, аби бити лопатою, трубою, а потім ще й вилами бити людину. Не розуміли, чому дівчина не тікала.  І не вірили, що головній “героїні” цього реального фільму жахів ніхто не допомагав.

Багатьох читачів під новиною про вбивство дивувало, чому хлопець не допоміг новій подрузі, чому покинув. Утім, як виявляється, любові в цій історії — бракує, а то і зовсім нема.

Мама – сиділа. Хлопець, до якого приревнувала – теж судимий

Сам інцидент трапився 5 травня, близько 22.00 години на околиці Кременця, на вул. Сичівка. Місцина швидше нагадує село, аніж околицю: на вулиці звичайні сільські будинки, подекуди — і геть “шевченківські”, дороги - грунтові із крутими підйомами та спусками.  А будинок, де трапилось вбивство, взагалі - розташовний під лісом.

- То страшний будинок. Притон. Зек там живе. І взяв жінку, також судиму, з дитиною, - кажуть жителі Сичівки. - Ото та дівчинина, дочка тієї зечки, таке і наробила.

Хлопець, до якого приревнувала, також судимий.

Він, як припускають кременчани, також родич власника будинку. І його також побоювались люди.

Єдина, про кого погано не говорять, це — жертва Олена Камінська. Дівчина, як розповіли люди, сама з Комарівки Кременецького району. Однак з другого класу з мамою жила у Кременці, в орендованому житлі. А після школи вступила у педколедж. Того року вона мала б закінчити четвертий курс. І тільки 19 травня їй мало виповнитись 19 років.

- Олена була така хороша дівчинка, - кажуть кременчани. -  Вона тільки одна була в мами. Файно вчилась в інституті. А потім зв'язалась з тими тюремщиками. І мама та дивиться, що її дитина змінюється все гірше, і гірше, і каже, що не знаємо, що таке. І вот до чого дійшло… Але, то так люди кажуть, а чи правда — хто його зна...

Лєна мала хлопця. Убили через іншого

Утім подружки дівчини, яких вдалось знайти у соцмережах, заперечують будь-яку дружбу між жертвою та підозрюваною, між жертвою та власниками будинку. Також кажуть, що із тим бравим кавалером, що залишив дівчину в притоні, не зустрічалась.

  • Лєна мала хлопця, - відписала її подружка у соцмережах. - З тим — не зустрічалась. Чому вона до нього пішла, того ніхто не знає. Вона не така була!

Про Діану в Кременці погано відгукуються.

- Та вони з тюрми не вилазять, - кажуть люди. - Мати тільки вийшла. Бо десь на базарі якомусь попалась, то отримала 2,5 роки. А той співмешканець то трохи на волі, правда, затримався. Але було, що у сусідів виніс все з льоху, і спочатку віднєкувались,  а як поліція приїхала і знайшла в них на городі крадене, то сказав, що то співмешканка його підбурила.

Діана - уродженка Чорткова.  З 2012 року проживала з опікуном, та із трьома братами-сестрами у Гусятинському районі, бо мати сиділа в тюрмі. У 2014 році — матір амністували. Тоді ж забрала Діану і оселилась із співмешканцем у Кременці. А ось щодо інших трьох дітей “дозволила” себе позбавити батьківських прав. Утім, у вересні 2016 році втратила права і щодо Діани — Кременецька райрада надала їй статус  дитини, позбавленої батьківського піклування, адже мати знову потрапила у в'язницю через крадіжки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Валя

    Вона просто немала б сили скілько щоб бити так і бігти на двір по кралі і ще вернутися  і ще бити то щось хтось не добалакує бідна вагітна діана взяла вену на себе .ще би наша поліція була би відвертою і споавжньою правильної.
  • Валя

    Я думаю що то не вона вбивпла а той йобар вона ж вагіьна і я її знаю дуже добре
  • Oksana G-Vutrukush

    Жах, який жорсткий світ
  • Irina Okun

    Так i треба. А Зайцевiй дати  115 рокiв за всiх кого вона вбила iпокалiчила

    Ольга Висоцька reply Irina Okun

    Так випустили Зайцеву давно. Вона не може сидiти, хвора дуже, голова болить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up