Доки жінка говорила телефоном з «банкіром», з картки зникли 5 тисяч гривень

Доки жінка говорила телефоном з «банкіром», з картки зникли 5 тисяч гривень
  • В жодному разі не надавайте коди з смс-повідомлень. Тримайте в секреті три цифри на звороті картки, коди банків та мобільних операторів.
  • У випадку, коли до вас телефонують під приводом змінити паролі, перевести гроші на інший рахунок чи мобільні номери, збільшити строк дії картки - кладіть слухавку та самостійно перевіряйте усю інформацію у відділені банку або ж за номером «гарячої лінії».

Тернополянка втратила 5 тисяч гривень, спілкуючись з незнайомцем, який представився працівником служби безпеку банку.

До поліцейських Тернопільського районного управління поліції надійшло звернення громадянки про привласнення її грошових коштів з банківської картки. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

  • За минулу добу тернополянка втратила 5000 гривень. Жінка розголосила незнайомцю, котрий представився працівником служби безпеки банку таємну інформацію про картковий рахунок, – розповіли у поліції. – В результаті спілкування з її електронного гаманця аферист зняв всі заощадження.

За фактом шахрайства правоохоронці розпочали кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 КК України. Працівники поліції встановлюють осіб причетних до протиправного.

Відео дня

У поліції застерігають: не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців! В жодному разі не слідуйте порадам чи вимогам шахраїв – не виконуйте їх вказівок, не розголошуйте будь-яку конфіденційну інформацію, не надавайте коди з смс-повідомлень. Тримайте в секреті три цифри на звороті картки, коди (одноразові паролі) банків та мобільних операторів.

  • У випадку, коли до вас телефонують під приводом змінити паролі, перевести гроші на інший рахунок чи мобільні номери, збільшити строк дії картки - кладіть слухавку та самостійно перевіряйте усю інформацію у відділені банку або ж за номером «гарячої лінії», – наголошують в поліції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up