Екс-прокурор, який в ДТП вбив людину, знову не з’явився в суд

Екс-прокурор, який в ДТП вбив людину, знову не з’явився в суд

Розгляд апеляційної скарги винуватця смертельної ДТП, екс-прокурора Юрія Ковалика на вирок Збраразького райсуду, знову не відбувся.

Засідання перенесли на 11 червня, адже сьогодні, 31 травня, в Апеляційний суд не з’явився ні обвинувачений екс-прокурор, ані один з його захисників. Вже вдруге засідання не відбувається через відсутність головного фігуранта.

Нагадаємо, 7 липня 2015 року, повертаючись зі святкування Івана Купала, Юрій Ковалик виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем, за кермом якого був 44-річний Сергій Хлистун зі Скалата Підволочиського району. За кілька днів потерпілий помер у лікарні. Експертиза виявила в крові тоді ще прокурора 2, 5 проміле алкоголю. Близько двох років справу слухали в суді першої інстанції.

Відео дня

Юрій Ковалик подав апеляційну скаргу на рішення Збаразького суду. Вирок, який прозвучав 23 лютого 2018 року, здивував багатьох. Адже силовика засудили до 6 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортом на 3 роки.

Звертався напередодні екс-прокурор також і до Верховного суду України з проханням перенести слухання до апеляційної інстанції іншої області. Як стало відомо у залі судових засідань 31 травня, суд відхилив клопотання. І справу слухатимуть в Тернопільському апеляційному суді.

  • Будемо боротися далі, я не здаюся і мене готові підтримувати ще більше людей, - розповіла «20 хвилин» вдова загиблого водія Уляна Хлистун. – Нехай не надіється, що громадськість опустить руки, і я в тому числі.

А причину постійних переносів і чому обвинувачений тягне час та не з’являється в суді, пані Уляна пояснила коротко: «Він просто боягуз. І не мужчина».

Враховуючи, що вже вдруге головний фігурант справи не з’являється в зал судового засідання, один з захисників потерпілої сторони просив суд зобов’язати його прийти. Або змінити міру запобіжного захисту та тримання під вартою. Головуюча звернулась до захисника Юрія Ковалика з проханням забезпечити на засіданні 11 червня присутність його клієнта.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
  • Герасимчук Ростислав

    Відмажеться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up