Головний податківець Чортківщини, якого звинуватили у вимаганні хабаря, подався в біга? Що відомо

Головний податківець Чортківщини, якого звинуватили у вимаганні хабаря, подався в біга? Що відомо
  • Власні джерела в силових структурах повідомляють, що чоловік таки зник. А офіційно в прокуратурі повідомили: якщо посадовець не з’явиться до слідчого 3 березня, його офіційно подадуть у розшук.
  • Посереднику вже обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави 456 тис грн.

 

Про те, що начальник Чортківської ДПІ Чортківського управління ГУ ДПС у Тернопільській області Скорохід Володимир Любомирович, якому оголосили підозру в отриманні хабаря у мільйон гривень, «подався в біга», активно обговорюють у соцмережах. Підтвердили, щоправда, неофіційно, цю інформацію і власні джерела у силових структурах.

— СБУ спільно з ДБР та прокуратурою Тернопільської області задокументували факт вимагання неправомірної вигоди в розмірі 1 000 000 грн. При затриманні начальнику вдалося втекти і зараз він в бігах, — таке повідомлення з’явилось нещодавно у групі «Підслухано на Тернопільщині», що у Фейсбук.

Наші джерела також розповідають, що коли тікав, податківець ще й ніби до скоєння ДТП причетний. Проте, підтвердження цій інформації ми не знайшли. 

Відео дня

Вимагав гроші від комерційної структури

Нагадаємо, СБУ викрила керівника одного з районних підрозділів Державної податкової інспекції у Тернопільській області на організації механізму хабарів від підприємців. Чиновник вимагав мільйон гривень. За даними слідства, посадовець вимагав гроші від представника місцевої комерційної структури. За неправомірну вигоду податківець «гарантував» підприємцю зменшити розмір штрафних санкцій. Також він обіцяв не скеровувати результати перевірок до правоохоронних органів для реєстрації кримінального провадження. Для передачі грошей чиновник залучив свого знайомого як посередника.

Детальніше читайте Зловили на хабарі: за 1 мільйон податківець обіцяв підприємцю зменшити розмір штрафних санкцій

Чи є зараз в податківця шанси втекти за кордон?

Чи справді податківець втік, ми поцікавились в обласній прокуратурі.

— Затримали безпосередньо на місці злочину посередника, у якого вилучили 1 млн грн., — повідомила речниця Тернопільської обласної прокуратури Леся Гурецька. — Ці гроші були призначені для начальника районної ДПІ. Підозру повідомлено обом у спосіб, передбачений КПК. Зараз посереднику обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави 456 тис грн.

До суду скерували також клопотання про обрання податківцю запобіжного заходу у виді тримання під вартою. А також клопотання на дозвіл на затримання з метою приводу до суду для вирішення питання про обрання запобіжного заходу, повідомили в прокуратурі.  

— Посадовцю за місцем проживання скеровано повістки про необхідність з’явитись до слідчого на 2 та 3 березня, — запевнила Леся Гурецька. — У випадку неявки, його буде відразу оголошено в розшук.

Власні джерела також запевняють, що шансів, скажімо, втекти за кордон, в податківця майже немає. Відколи повідомлено підозру, ці дані передають всім структурам, у тому числі митникам та прикордонникам. Звичайно, так мало б бути за законом. Проте гарантії, що його таки не пропустять через державний кордон, ніхто зараз не дасть.

Що відомо про головного податківця Чортківщини?

Що відомо про головного податківця одного з трьох новоутворених районів Тернопільщини?

Володимиру Скороходу 46 років, рідне місто – Борщів. Останніми роками працював в податкових органах, в тому числі і на різних посадах кількох районів. Основна посада, згідно з декларацією за 2019 рік (за 2020 буде в доступі від квітня 2021 р. – прим. авт.) — Головне управління ДПС у Тернопільській області, начальник Чортківської ДПІ Чортківського управління ГУ ДПС у Тернопільській області. У Володимира Скорохода є дружина Наталія та двоє синів — Олександр і Владислав.  

Від 2011 р. посадовець є власником земельної ділянки 800 кв. м у Теребовлі. Від 2005 р. є квартира у Борщеві. площею 66 кв м, але належить всім членам родини порівну. На дружину також записаний гараж у Борщеві.

У власності податківця стареньке авто ВАЗ-21099, а дружині належить SKODA OCTAVIA 2010 р. в.

Заробітна плата зазначена лише за основним місцем роботи в органах ДФС. Капітал, який є в родині – на фотоскріні з декларації.

 

«20 хвилин» повідомлятиме читачів про подальший перебіг цієї справи. В тому числі і про те, чи з’явився головний податківець району до слідчого і чи яку міру запобіжного заходу йому оберуть.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Nick Stan

    Подався в біга. Так же він Скорохід.
  • Евгений Смаглій

    To www.facebook.com/zelenskiy95

    Владимир Александрович Зеленский,

    пойми :
    если СНБО Украины 🇺🇦 переведёт управление страной 🇺🇦
    на безналоговую финансовую систему управления,

    то граждане
    и Крыма
    и Донбасса  захотят  возвратиться 🇺🇦 ...

    To all Citizens of Earth 🇺🇳:


    ~ https://clck.ru/F5qDD


    ~ https://clck.ru/F59XQ


    ~ https://clck.ru/F3hgD


    for 🇸🇾
    https://clck.ru/C57Tc

    To Citizens of Ukraine 🇺🇦 :
    ~
    http://goo.gl/v0Ow4u
    ~
    http://goo.gl/7jpl9l
    ~ https://clck.ru/H5qrM
    ~
    http://goo.gl/hnBh34


    🌎 🌍 🌏

  • Alexandr Golod

    А які такі "власні джерела" у силових структурах? Ви хоч віддаєте належне тому, що пишете? У вас там "свої люди"?))))) А бу га га.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up