Гучна справа наркоторговців, серед яких і власник спортклубу: можуть відпустити під заставу

Гучна справа наркоторговців, серед яких і власник спортклубу: можуть відпустити під заставу
  • Інформацію, поширену у соцмережах про внесення застави учасниками групи наркоділків, спростовують у прокуратурі та стверджують, що станом на ранок 28 січня всі перебували під вартою.
  • При визначенні запобіжного заходу за розповсюдження наркотиків, суд, відповідно до норм Кримінально-процесуального Кодексу, зобов’язаний визначити суму застави, пояснили у прокуратурі.

"Так гучно ловили, про все відзвітували, а тепер відпустили на волю". Такого змісту  повідомлення з’явилось у Фейсбук ввечері 27 січня на сторінках деяких тернополян. Йдеться про групу наркоділків, яких затримували напередодні. Були нарікання й на те, що суми, які «наторгували» за роки продажу наркотиків – шалені. А тут фігурантів справи, обираючи міри запобіжного заходу, нібито звільняють під заставу. 

У прокуратурі спростували цю інформацію про те, що з дев’яти затриманих бодай хтось вранці 28 січня був не під вартою. Та пояснили, чому взагалі йде мова про застави, коли йдеться про настільки резонансний злочин. А також повідомили, кому і скільки застави визначив суд.

Відео дня

Домашній арешт чи застава?

  • Двоє перебуватимуть під домашнім арештом. Ще семеро – мають змогу вийти під заставу, - повідомила прес-секретар прокурора Тернопільської області Леся Гурецька. - На даний час, двом учасникам із дев’яти затриманих осіб обрали запобіжний захід у виді домашнього арешту, сімом підозрюваним - тримання під вартою із можливістю внесення застави, суми яких коливаються від 400 тисяч гривень до 1 мільйона 51 тисячі гривень.

Є категорії злочинів, при визначенні запобіжного заходу у яких застава не призначається, пояснили у прокуратурі області. Це насильницькі злочини, наприклад, вбивство.

  • При визначенні запобіжного заходу за розповсюдження наркотиків, суд, відповідно до норм Кримінально-процесуального Кодексу, зобов’язаний визначити суму застави, - пояснила Леся Гурецька. – Якщо підозрюваний її сплатить, то виконуватиме ряд зобов’язань, визначених судом.

Йдеться про здачу закордонного паспорта, вимогу з’являтись до слідчого, носіння електронного браслета та інші.

  • Наразі немає інформації щодо сплати застави підозрюваними, - запевнили у прокуратурі області.

До речі, за нашою інформацією, до апеляційного суду області вже починають надходити заяви щодо апеляції на обрані міськрайсудом міри запобіжного заходу. Офіційно цю інформацію в суді поки не підтверджують.

"Табу" для обговорення

У «високих» спортивних колах про подію говорять дуже мало. Ця тема - фактично табу для обговорення. Однак, нам вдалось дізнатись, що йдеться, зокрема, про затриманих двох братів, які мають стосунок до силового спорту (у редакції є дані про підозрюваних, однак ми свідомо поки що їх не називаємо, доки не маємо підтвердження – прим. ред.). Загалом братів є троє, і всі вони свого часу – принаймні років 10 тому, були чемпіонами з армреслінгу та інших видів спорту, перемагали на рівні області.

Щонайменше один з братів має стосунок до спортклубу, який розташований на «Сонячному».

  • Пам’ятаєте, близько року тому у Фейсбук поширювали інформацію про наркоторговців, які продавали наркотики у парках міста – з їхніми прізвищами і на фото, до речі, було досить чітко видно обличчя, - розповів один з відомих спортсменів світового рівня, який просив не називати його імені. – Так от, я кількох людей на фото впізнав. Чесно кажу, був тоді здивований. Але потім ця справа затихла…

Ми спробували зателефонувати до клубу, де тренером був один із братів, якого підозрюють у скоєнні злочину.

  • Доброго дня. Це клуб С.? Хочу поговорити з тренером С.
  • Не знаю такого тренера. І взагалі це «Пластилін».
  • За цим номером вказаний спортклуб «С».
  • Нічого не знаю.

За тим  же номером – інший клуб

Такий був діалог журналістки редакції та працівника вже зовсім іншого спортивного клубу, у якого чомусь той же самий номер мобільного телефону.

Ми також спробували знайти хоча б якусь інформацію, яка дала б можливість відкрито говорити про зв’язок імен підозрюваних, отриманих від джерел редакції "20 хвилин", та спортивного клубу. Але офіційно (!) даних немає.

Журналісти редакції поспілкувалися з рідним братом тих двох, що, за нашою інформацією, затримали.

- Добрий день! То пан В.?

- Питання?

- Маємо інформацію, що двох ваших братів затримали і підозрюють у реалізації наркотиків. Чи це правда? І чи вірите Ви у їхню причетність? 

- Ні, звичайно, не вірю. Більше нічого коментувати не буду. Як ви можете про щось говорити - слідство триває.

Нагадаємо, що, як повідомляли у поліції, організатор бізнесу - 35-річний житель Тернополя - власник одного зі спортклубів. Підбором кадрів займався найближчий товариш керівника. У його обов'язки входив пошук надійних людей, які б не лише розповсюджували наркотики, але й могли захистити підлеглих у разі будь-якого нападу. Серед помічників були відвідувачі спортивного залу, коментують правоохоронці.

 - У ході  санкціонованих обшуків, одночасно проведених на території трьох областей, вилучено понад кілограм наркотиків та психотропних речовин у твердих, кристалічних , порошкоподібних та інших формах, зброю, боєприпаси, готівкові кошти у національній та іноземній валюті, засоби зв’язку, - розповів прокурор області Петро Бойко.

У день заробляли від 25 до 50 тисяч гривень

У день злочинці заробляли від 25 до 50 тисяч гривень. Всі учасники угрупування – люди, віком від 20 до 33 років. Вони отримували від організатора метамфетамін і займалися його продажем.

 - Під час оперативних заходів правоохоронці встановили шляхи надходження наркотичної речовини. Частину "солей" виготовляли у спеціально обладнаних гаражних приміщеннях, - каже керівник обласної поліції Олександр Богомол.

Решту сировини, а також наркотики, закуповували у жителів Хмельницької області, додають правоохоронці.

- У ході розслідування стало відомо, що дане угрупування на території Тернопільщини працювало впродовж кількох років. Їх неодноразово викривали правоохоронці, але учасникам вдавалося уникати покарання. Під час досудового розслідування буде перевірятися й причетність до злочину працівників правоохоронних органів, - стверджує т.в.о. начальника Тернопільського управління департаменту внутрішньої безпеки України Олександр Мерена. 

Ми і надалі стежитимемо за цією ситуацією та повідомлятимемо всю нову інформацію щодо справи затримання наркоторговців та її фігурантів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Кореспондент Українець

    Так обісратись могли тільки Тернопільскі : генералісімус Олько Богомол і прокурор Петька Бойко з цією наркооперацією , по затриманню підозрюваних ! Резонанс зробили зібравши журналістів , які фіксували захоплення , Маски- Шоу КОРД , ну все як в бойовиках !!! І повний ОБЛОМ , там навіть 300 грам не було 100 % ( дивіться відео , що взяли ) !!! Масштабна операція просто вражає людський розум , по маштабах і об’ємах , це фурор ! В другої братви наркоманів з Тарнавського , теж те саме , на 200 грам можливо більше ! “Черадеї ” пагоні , хоть би мішок муки в куті по розсипали , для хайпу преси ! Зловити дві бригади в Тернополі , на всіх не знайдено навіть пів кілограма ( дивіться уважно відео затримки , що вилучили ) наркотиків ???!!! СУПЕР ОПЕРАЦІЯ , мої поздоровлення вам трутням !!! З матеріалів слідства , досі не найдено точно джерело постачання , мільйонів від неправомірних продажів , складів , нарколабораторії - ДЕ ЦЕ ВСЕ ??? Київ Тільки відзвітував , про захоплення двох банд і вилученнням близько тони героїну , на суму 25 міліонів доларів , Житомир відзвітував , про вилучення близько 400 кг опіатів , Львівські вилучили героїну на 1,5 млн доларів в величезних ящиках !!! Було викрито величезні склади , а також гігантські лабораторії з прекурсорами ! А Наші Тернопільські КЛОУНИ відзвітували знайденим ОДНИМ кілограмом “РОБОЧИХ" солей !!! А не робочий товар де ? Випарувався ? Да были демоны , но самоликвидировались !!! Олько Богомол на перенсконференції сказав - джерела постачання будуть встановлені слідством ! І це після піврічного слідкування ??? ( был бы клиент , а статья найдётся ) Подивіться свіжі відео затримань в інших областях !!! Там , тре було трактора , щоб все забрати ! А Подивіться на роботу наших трутнів ! Якісь тугрики нафоткали , по долару і п’ять ! А опіатів з відео і фото , це просто сміх ! Дві жмені розфасованих малих - пяти грамових пакетиків , на відео і фото ! Провал !!!! Посилання на джерело: https:
  • Ukr Journalist.

    В Україні планують запровадити відповідальність журналістів за розповсюдження неправдивої або маніпулятивної інформації. За маніпулювання суспільною свідомістю та замовлення такого маніпулювання парламент планує запровадити як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.  

    Брехливі журналісти, готуйтеся до відповідальності !!!

    UpToNoGood reply Ukr Journalist.

    І тут ви нагадили... В даній статті наведений коментар прокуратури області та поліції. Якщо для вас їхня інформація маніпулятивна - розбирайтесь із ними.
  • Ukr Journalist.

    Скільки брехні у вашій статті, неможливо читати!!!! спортсмени причетні до наркотиків так само як російський журналіст Іван Голунов https://youtu.be/uh3AMoTRGZ4

  • Ненза

    @te_cactus  Новий телеграм канал про Тернопіль і не тільки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up