Подробиці вбивства у Почаєві: підозрюваний на 20 років молодший за жертву. Що ще дізналися?

Подробиці вбивства у Почаєві: підозрюваний на 20 років молодший за жертву. Що ще дізналися?
  • Убитому Олексію було 54. Його поховали у рідному селі 10 вересня віряни однієї з церковних громад — на прохання сестри, яка перебуває за кордоном. Що ще відомо про загиблого?
  • Той, хто відібрав життя Олексія — на 20 років молодший за свою жертву. Він сам подзвонив в поліцію, але сказав, що знайшов мертвого чоловіка. Як з’ясувалось, а невдовзі й сам зізнався, це він затовк його до смерті і найближчі два місяці проведе під вартою. За побиття до смерті С. загрожує до 10 років тюрми.

 

У Почаєві в ніч з 8 на 9 вересня під будинком виявили бездиханне тіло чоловіка зі слідами насильницької смерті. Як з’ясувалось згодом, у поліцію дзвонив мешканець Почаєва, 34-річний С. І саме він причетний до вбивства. Хоча спочатку запевняв, що тільки виявив побитого незнайомця.

Як з’ясували «20 хвилин», конфлікт чоловіків почався за столом, потім продовжився на вулиці. Молодший тлумив старшого на 20 років за нього так, що шансів вижити йому не залишив. У суботу, 10 вересня, Олексія поховали у рідному селі. Причому віряни однієї з релігійних громад, хоча й не були знайомими з убитим. Його кривдника спочатку затримали, а згодом обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. Що відомо про загиблого і його кривдника, — журналісти «20 хвилин» дізнались подробиці цієї резонансної справи.

Затовк і сам подзвонив до поліції, але…

— Про бездиханне тіло невідомого чоловіка в одному із дворів Почаєва на лінію «102» повідомив місцевий житель. Слідчо-оперативна група, яка виїжджала за вказаною адресою, виявила на тілі потерпілого численні тілесні ушкодження, — повідомив заступник начальника відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Андрій Василик. —  Судово-медичний експерт підтвердив, що смерть 54-річного чоловіка, жителя Лановецької територіальної громади, настала в результаті ударів в різні частини тіла. 

Відео дня

У ході слідства працівники поліції встановили, що до смерті потерпілого причетний сам додзвонювач. Він фактично одразу зізнався у протиправному, кажуть поліцейські.

За словами підозрюваного, 8 вересня він зайшов в гості до знайомого, який розпивав спиртні напої із потерпілим. Між двома чоловіками виник словесний конфлікт. Суперечка розпочалася у помешканні. Розмова переросла в штурханину. Далі підозрюваний кілька разів вдарив співрозмовника по голові. 

— Після цього чоловіки вийшли на подвір'я, де продовжилася бійка, — розповів Андрій Василик. — Потерпілий впав, а його кривдник ще кілька разів вдарив його. І після цього пішов додому. 

Господар житла залишився біля бездиханного тіла товариша. Коли останній перестав подавати ознаки життя, він розшукав винуватця сварки. Зловмисник прийшов перевірити свою жертву, а як переконався, що той мертвий, викликав поліцію, заявивши, що проходив повз будинок і побачив тіло невідомого.

Що відомо про кривдника і його жертву

Мешканцю Почаєва С. (ми поки не можемо називати повних даних чоловіка в інтересах слідства – прим. авт.), якого затримали, — 34 роки. Він на 20 років молодший за чоловіка, якого затовк до смерті. Як вдалось нам дізнатись, С. був знайомим господаря житла. Той, до речі, проходить у справі як свідок. Чоловік нібито продавав мікрохвильовку, і С. саме прийшов до нього з цього приводу. У господаря в той час був гість, і усі троє сіли за стіл із чаркою в руках. Слово за слово, конфлікт переріс у бійку. І тут у бік голови старшого полетів перший удар.

Убитому чоловіку було 54, звали його Олексієм Власовим, і в суботу, 10 вересня, його поховали у селі, звідки він родом і де колись проживала його родина — у с. Юськівці на Лановеччині. Причому ховали його не родичі, а місцева релігійна громада.

— Батьків Олексія давно немає на цьому світі, розшукали рідну сестру, вона зараз перебуває за кордоном, — розповіла староста с. Юськівці Анна Усик. — Про самого Олексія нам відомо мало, він не проживав у селі. Весною він з’явився на хуторі у батьківській хаті, то ще йому шукали ковдру, аби було чим вкритись. Потім знову зник.

У селі кажуть, що Олексій нібито не один раз відбував покарання. За що і скільки чоловік провів в тюрмі, деталей люди не знають.  Власов Олексій. Його практично більше не було, ніж був. Якось приїжджав до села, люди з релігійної громади допомагали йому отримати документи, паспорт. Нібито розповідав, що проживає у реабілітаційному центрі. Чи так це, місцеві стверджувати не беруться. З людьми у селі майже не спілкувався, але й конфліктів з ним не було.

Як нам вдалось дізнатись, ховала його релігійна громада села. Ми зателефонували пастору Леоніду Ратушку, але на тому кінці дроту слухавку взяла жінка. Вона підтвердила, що справді, чоловіка ховала громада їхньої церкви на прохання сестри загиблої. Жінка, як і її покійна матір, були прихожанами цієї громади, але сестра зараз перебуває за кордоном і приїхати не змогла. Тому попросила, аби поховали брата. Ті й відгукнулись на прохання родички.

— Підозрюваного слідчі затримали, відповідно до статті 208 КПК. Йому уже оголосили підозру за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України, — повідомили у поліції. — Йдеться про умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Обрали 34-річному жителю Почаєва і запобіжний захід — тримання під вартою. Триває слідство.

За скоєне молодому чоловікові загрожує від 7 до 10 років ув’язнення.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 121. Умисне тяжке тілесне ушкодження

2. Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, чи з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого, — карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Alla Taenchuk

    Пили у двох, а закусочних тарілочки три???
  • Оля Дубылко

    Там не всi побожнi.
  • Юрій Яремчук

    Боже правий, і війни не треба...😢😥
  • Elena Ol

    Да уж,нравится,когда за убийство до 10 лет,охренеть..

keyboard_arrow_up