Клофелінники — вже вчорашній день. У Тернополі впіймали банду, яка, підливаючи очні краплі в алкоголь чи каву, грабувала тернополян

Клофелінники — вже вчорашній день. У Тернополі впіймали банду, яка, підливаючи очні краплі в алкоголь чи каву, грабувала тернополян
  • Обшуки одночасно проходили в кількох  містах Західної України. Понад 100 силовиків затримували та документували діяльність зловмисників.
  • Дехто з жертв відмовлявся писати заяву до поліції. Проте змінювали рішення, щойно бачили, що на його паспорт взяли кредит у 300 тисяч гривень.
  • Всіх затримали. Більшій частині обрали міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Декому судді призначили заставу.

Небезпечну банду з восьми осіб, яка тривалий час грабувала та ошукувала тернополян, затримали напередодні тернопільські правоохоронці.

Вивозили за місто і викидали у лісосмугах

Злочинці діяли зухвало і нахабно, підливаючи на напоїв, чи то алкогольних, чи просто до кави, очні краплі.  Суміш ставала вибуховою: людину на 12 і більше годин просто «виключало». Жертви, наймолодшій з яких 18 років, просто не пам’ятали, що з ними відбувалось. Ці години було ніби викреслювало з їхнього життя. А коли повертались до тями, з’ясовувалось, що на їхні документи брали чималі кредити. 200, 300 тис одразу зловмисники перекидали на власні рахунки. Серед жертв є навіть… правоохоронці. Декількох жертв зловмисники просто вивозили за місто, залишаючи непритомними у лісосмугах.

Відео дня
v class="video-block">

Деталі і подробиці розповів начальник головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол.

— 4 листопада на території Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської областей відбулася спецоперація, де було затримано кілька зловмисників, які придумали нову схему грабежу перехожих, — розповів Олександр Богомол. — Діяли зловмисники зухвало: очні краплі підливали в алкоголь, чи просто каву або чай, згодом жертва не пам'ятала, що з нею відбувалося протягом 12-15 годин. Людина ставала жертвою злочинців.

Жертва зловмисників втрачала свідомість, була тахікардія, втрата пам'яті та інше. Це диво, але, на  щастя, для жодного з ошуканих та отруєних людей це не закінчилось летально.   

 

Злочинців "брали" понад 100 силовиків 

Жертвами зловмисників були в основному хлопці, але були і події з жінками, з людьми вже все добре, - відзначив Олександр Богомол. - Вчора близько 100 правоохоронців були залучені до обшуків та затримання зловмисників. Було вилучено медичні препарати, транспортні засоби, записники, мобільні телефони.

Гастролери діяли не лише на Тернопільщині, а в інших областях Західної України. Лишень на Тернопільщині наслідили у 8 епізодах. Учасникам банди від 20 до 45 років. Наймолодшій жертві з Тернопільщини – 18 років. Є серед жертв і правоохоронці.

— Одного чоловіка не брало, не брало, то вони йому таку дозу дали, що ми знайшли бідолашного в лісопосадці і переживали, щоб він залишився живий, - поділився Олександр Богомол.

Один з ошуканих чоловіків спочатку навіть відмовився писати заяву до поліції. Мовляв, «не по поняттях». Це тривало рівно до того моменту, як не дізнався, що на нього взяли кредит у 300 тис. грн., і ці гроші вже «пішли». Врешті заяву таки написав. А два дні тому й самого чоловіка впіймали поліцейські — його запідозрили у двох грабунках жінок у Тернополі.

Суміш може викликати параліч

Учасники злочинної групи знайомились з громадянами у розважальних закладах, на залізничних вокзалах чи автостанціях та, увійшовши в довіру, пропонували їм випити алкоголь. Вони непомітно підсипали у напій потерпілих сильнодіючий лікарський препарат.

 — Діяльність групи оперативники розпочали документувати з квітня цього року», - розповів Олександр Богомол. - До її складу входили вісім чоловіків віком від 20 до 30 років. Жертви – молоді люди. Вони нічого не пам’ятали по пів доби, часто втрачали свідомість і лише згодом виявлялося, що в них зникли всі цінні речі, документи та кошти.

Розпочато кримінальне провадження  передбачене частиною 2  ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України. Зловмисникам загрожує до десяти років позбавлення волі, повідомили у поліції.

У поліції умисне оприлюднили схему, за якою тернополян «відключали», аби про такий вид злочину довідалось чимбільше городян. Кажуть, що краплі, які потрапляли в організм саме з напоями — дуже небезпечна суміш і може викликати навіть параліч. Тому звертатимуться до МОЗ, аби заборонили вільний продаж цього препарату в аптеках. 

До речі, ми пошукали препарат в аптеках міста – у більшості краплі є у вільному продажу. Вартість близько 150 грн. І дія, якщо краплі потрапляють в організм з рідиною, прирівнюються до «Клофеліну» з алкоголем.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (37)
  • Дарья Бондарь

    Жахлива ситуація! Якщо комусь дійсно цікава тема швидкого і надійного мікрокредитування, сміливо можна звертатись до https://bloghouse.website/rozvahy/novyny-pro-vse/de-vzyaty-vygidnu-mikropozyku-na-kartu-v-bud-yakyj-chas-doby.html - детально все прописано

  • Vlad Tereschuk

    З чужими не пити.  Пийде дома зі своіми.
  • Степан Гарига

    Шо за піздьош, потрібно особу а не документи. Виступити посередником потрібен нотаріус, а відповідно треба саму особу. Пишуть хирню аби писалося

    Pretor077 reply Степан Гарига

    Чоловіче, це онлайн кредити, якщо не в курсі то можна зайти і глянути, ніякої там особи не треба, треба заповнити дані особи і мати її картку і це все
  • Pretor077

    Буквально за 7 годин набрали кредитів на 60 тисяч гривень, вкрали телефон з додатком Приват 24 і фінансовим номером та кредитну карту Приватбанку, мікропозики в більшості документів не вимагають їм достатньо Приват Id і номер телефону.Це тільки в Україні таке можливо Шахрайство дозволено на рівні держави!!!

keyboard_arrow_up