"Коли вранці прийшов по автівку, її там не було": у тернополянина вкрали авто зі стоянки

"Коли вранці прийшов по автівку, її там не було": у тернополянина вкрали авто зі стоянки

Оперативники Тернополя розшукали викрадене авто і встановили особу підозрюваного.

Чоловік заявив, що залишив автомобіль на території стоянки, а коли вранці прийшов по легківку, її там уже не було, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники кримінальної поліції та управління карного розшуку встановили, що до зникнення автомобіля причетний раніше судимий за угони житель Тернополя, 1987 року народження.

Підозрюваний прийшов разом з товаришами до сторожа стоянки. Чоловіки розпивали спиртні напої. Коли охоронець заснув, зловмисник вирішив додому поїхати на чужому авто. Спочатку спробував завести "Таврію", але не зміг. Тому виламав замок ВАЗу, завів його та поїхав.

Відео дня

Оперативники знайшли автомобіль в одному з гаражних кооперативів обласного центру. Викрадач сховав транспорт у власному гаражі і планував в подальшому розібрати його на запчастини.

ВАЗ вилучили та повернули власнику. У ході перевірки стало відомо, що підозрюваний причетний ще до викрадення автомобіля Audi у 2019 році. Кримінальне провадження по даному злочину уже в суді.

За викрадення ВАЗу тернополянину інкримінують статтю 289 ККУ - Незаконне заволодіння транспортним засобом. Триває слідство.

Довідка

Стаття 289. Незаконне заволодіння транспортним засобом

1. Незаконне заволодіння транспортним засобом - карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинені з проникненням у приміщення чи інше сховище, або якщо вони завдали значної матеріальної шкоди, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою або поєднані з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або якщо вони завдали великої матеріальної шкоди, - караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

4. Звільняється від кримінальної відповідальності судом особа, яка вперше вчинила дії, передбачені цією статтею (за винятком випадків незаконного заволодіння транспортним засобом із застосуванням насильства до потерпілого чи погрозою застосування такого насильства), але добровільно заявила про це правоохоронним органам, повернула транспортний засіб власнику і повністю відшкодувала завдані збитки.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up