Копав дружину ногами у груди і живіт. Коли повернувся – вона вже була мертвою

Копав дружину ногами у груди і живіт. Коли повернувся – вона вже була мертвою
  • Вирок чоловікові, який до смерті відгамселив жінку, що лежала на підлозі, оголосив суд. Донька подружжя просила батька суворо не карати.
  • У крові забитої на смерть дружини згодом виявили понад 5% проміле алкоголю, що в 25 разів (!) більше за норму. Така концентрація етилового спирту в крові, стосовно живих осіб, може відповідати стану смертельного отруєння алкоголем, зазначили експерти.

Чотири роки відбуватиме у в’язниці чоловік, який восени 2018 року до смерті забив свою дружину. Його визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 121 Кримінального кодексу України. Йдеться про тяжке тілесне ушкодження, яке призвело до смерті людини.

Санкція статті передбачає до 10 років в’язниці. Але суд, ймовірно, врахував, що померла зловживала алкоголем. Коли трапився інцидент – лежала нерухомо на підлозі. А згодом експерти виявили в її крові понад 5% проміле алкоголю, що у 25 разів більше за норму.

Є розлади психіки через алкоголь, але міг надавати звіт діям

Чоловік теж любив перехилити чарку. Але, за висновками судової психіатричної експертизи, «в період, який відноситься до інкримінованого йому злочину, тимчасовими розладами психічної діяльності не страждав, а страждав на розлади психіки та поведінки внаслідок вживання алкоголю, що не сягає рівня психозу чи недоумства, тому він міг давати звіт своїм діям і керувати ними».

Відео дня

На даний вирок може бути подана апеляційна скарга до Тернопільського апеляційного суду через Збаразький районний суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

В судовому засіданні обвинувачений вину у скоєнні кримінального правопорушення визнав повністю. І пояснив, що він проживав разом з дружиною. 10 жовтня 2018 року ввечері, приблизно о 22 годині, він прийшов додому та побачив, що його дружина знаходилася в стані алкогольного сп`яніння і лежить на підлозі в коридорі житлового будинку.

Тоді він, зі злості, наніс дружині, яка продовжувала лежати на підлозі, два - три удари обома ногами в ділянку живота і грудної клітки. Після чого він вийшов на двір.

  • Зайшов до будинку через п`ять-десять хвилин, побачив, що дружина залишалась лежати на підлозі та не рухається, - розповідав чоловік у суді. - Зрозумів, що вона померла. Тоді подзвонив своїй мамі та попросив викликати медичного працівника. Приблизно через 30 хвилин та прийшла і зафіксувала смерть дружини. Свою вину у побитті дружини визнаю і щиро розкаююсь.

Адвокат наполягав: підзахисного слід виправдати

Донька подружжя у суді розповіла, що в день трагедії була в Тернополі на навчанні. Про те, що мати померла, дізналась наступного дня від бабусі. Донька каже, що в сім`ї між батьком та матір`ю часто виникли конфлікти через вживання алкогольних напоїв останньою. І просила суд суворо не карати батька за скоєне.

Адвокат обвинуваченого наголошував в суді – його підзахисного слід виправдати. Мовляв, не доведено ані кількості ударів, ані те, що померла вона не від надмірної дози алкоголю. Однак експерти встановили: смерть жінки настала від закритої тупої травми живота з ушкодженнями органів черевної порожнини, що супроводжувалося внутрішньочеревною кровотечею та призвело до масивної крововтрати. Це і стало безпосередньою причиною її смерті.

Обираючи покарання обвинуваченому, суд взяв до уваги пом`якшуючі обставини: він раніше не судимий, повністю визнав вину у скоєному злочині, щиро кається, активно сприяв розкриттю злочину. А також перебування обвинуваченого під час вчинення злочину в емоційному стані, який був спровокований поведінкою померлої. Врахував і думку потерпілих, що просили суворо не карати обвинуваченого. Тому призначив покарання у виді позбавлення волі нижче від найнижчої межі, передбаченої санкцією статті Кримінального кодексу, за якою його обвинуватили.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 121. Умисне тяжке тілесне ушкодження

Ч. 2. Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, чи з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого, - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up