Кременчанина звинувачують у самовільному будівництві на території Миколаївського собору

Кременчанина звинувачують у самовільному будівництві на території Миколаївського собору

Жителю Кременця загрожує позбавлення волі за самовільне зайняття землі та незаконне будівництво. Чоловік збудував житловий будинок на земельній ділянці, що належить до історико-культурного призначення.

Кременчанину оголосили підозру за самовільне будівництво та самовільне зайняття земельної ділянки на території Миколаївського собору у Кременці. Підозрюваний – житель райцентру, 1963 року народження.

Про це повідомили в поліції Тернопільської області.

У ході досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний ще 2011 року здійснив самовільне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці особливо цінних земель. У результаті протиправних дій на площі 0,5 га було збудовано житловий будинок площею 98 метрів квадратних. Ділянка, на якій було здійснено незаконне будівництво, належить до земель історико-культурного призначення.

Відео дня

Також встановлено, що підозрюваний, будучи неналежним користувачем земельної ділянки, у 2017 році здійснив реконструкцію існуючої на території собору крамниці з проведенням добудови внаслідок чого частиною сходової було зайнято земельну ділянку, що належить до культурної спадщини.

Чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.197-1 КК України – самовільне будівництво будівель на самовільно зайнятій земельній ділянці особливо цінних земель.

Довідка
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від одного до трьох років.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що у грудні минулого року вперше за майже 200 років у Миколаївському соборі в Кременці пролунала українська молитва.

Також повідомляли, що Господарський суд Тернопільської області ухвалив рішення повернути  Миколаївський собор з келіями (XVI-XVII ст.) загальною площею 1 756,0 кв. м. у м. Кременець Кременецько-Почаївському державному історико-архітектурному заповіднику.

 

Читайте також:

Суд зобов’язав релігійну громаду УПЦ МП повернути собор заповіднику у Кременці

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up