Ланівчани на компроміси не згідні - нелегальну свиноферму треба негайно закрити!

Ланівчани на компроміси не згідні - нелегальну свиноферму треба негайно закрити!
Жителі Лановець більше не вірять обіцянками власників свиноферм, проти якої виступають вже півтора місяці, їхня вимога категорична: ферму ТОВ “Агро Ланівці” потрібно закрити, а свиней терміново вивезти.

Раніше ми вже писали, що директор ТОВ “Агро Ланівці” Іван Чайківський пропонував залишити на існуючій фермі 300 свиноматок, аби не залишати без роботи людей. Однак, як пояснюють активісти, які вже півтора місяці протестують, працює на даній фермі лише 20 людей. І раніше пан Чайківський пропонував зовсім інший варіант вирішення ситуації.

- Коли ми почали протестувати ще в травні 2015 року, то пан Чайківський нам пообіцяв, що свиней він вивезе повністю, а на її місці зробить зерносховище, - пояснює активіст мирної акції протесту проти нелегальної свиноферми в Ланівцях Олег Довгалюк. - Ми не хочемо закриття всього підприємства, а лише, аби закрили ту ферму, через яку люди не мають чим дихати.

Нагадаємо, минулого тижня біля Лановець місцеві активісти знайшли скотомогильник, в якому лежали сотні трупів свиней. Знайшли його біля іншої ферми, яка належить ТОВ “Агропродсервіс”, керує нею теж пан Чайківський.

Відео дня

- Біля ями, розміром 50 на 40 метрів та глибиною близько 6 метрів, ми також побачили трупи лисиць, - продовжує пан Довгалюк. - Самі знаєте, що вони можуть розносити сказ. Та й незрозуміло, від чого загинули свині, а це може бути і африканська чума, і свинячий грип - ми зараз вже живемо в умовах екологічної катастрофи, адже трупна отрута могла потрапити в підземні джерела.

Крім того, на цій фермі утримують близько 40000 свиней, розповів пан Довгалюк, хоча за нормами на такій фермі може бути лише 12000 свиней. Тож тепер активісти обіцяють заодно і взятися за перевірку усіх санітарно-ветеринарних норм, чи їх дотримуються на фермах.

Раніше активісти перекривали трасу, аби привернути увагу до проблеми міста, однак зараз більше такого не роблять. Кажуть, що не хочуть нагнітати обстановку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталя ★

    Ланівчани зібрані і наполегливі!!! Це ситуація, яка показує, що єдніть людей--це сила.
  • Анонім

    Щось ми ся здає, що все те ге перенесуть в якесь інше місце, і знову буде смердіти біля якогось великого населенного пункту, і знову будуть розказувати казки про робочі місця(з величезними зарплатами) і т.д.  І знову не спитають людей, чи скажуть що все відповідає санітарним нормам. А ланівчани молодці !!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up