Майже пів мільйона гривень компенсації заплатить потерпілим 22-річний винуватець аварії, у якій травмувалися п'ятеро людей

Майже пів мільйона гривень компенсації заплатить потерпілим 22-річний винуватець аварії, у якій травмувалися п'ятеро людей

Тернопільський апеляційний суд відхилив апеляцію винуватця аварії, в якій було травмовано п'ятеро людей.

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника обвинуваченого Михайла Ш. на вирок Чортківського районного суду від 20 травня 2019 року, повідомляє прес-служба Тернопільського апеляційного суду.

Як встановлено судом, увечері, 21 жовтня 2018 року, обвинувачений, не маючи прав на керування автотранспортом, у стані алкогольного сп'яніння керував автомобілем «Рено» з технічними невідповідностями (на передньому правому колесі була встановлена шина із залишковим зносом малюнку протектора, що зменшує стійкість автомобіля на заокругленнях дороги і ефективність гальмування) з двома пасажирами в салоні рухався автодорогою М-19 у напрямку до Чернівців.

Належно не стежачи за дорожньою обстановкою, неподалік Чорткова водій грубо порушив Правила дорожнього руху — проігнорував знаки «Крутий спуск» та «Крутий підйом», перевищив дозволену швидкість, перетнув суцільну лінію дорожньої розмітки, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення із автомобілем «Aуді».

Відео дня

Внаслідок зіткнення один із пасажирів «Рено», водій і троє пасажирів «Aуді 80» (з них двоє — малолітні діти) отримали ушкодження середнього ступеня тяжкості, жінка стала інвалідом 2 групи.

Вказані дії 22-річного Михайла Ш. суд кваліфікував за ч.1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим тілесні ушкодження середньої тяжкості) та призначив покарання у виді 4 місяців арешту з позбавленням права 2 роки керувати транспортними засобами.

Санкція статті передбачає: штраф — від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи строком до 2-ох років, або арешт — до 6 місяців, або обмеження волі до 3-ох років, із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3-ох років або без такого.
Також із Михайла Ш. на користь родини потерпілих суд стягнув майже 131 тис. 730 грн майнової та 330 тис. грн моральної шкоди.

Не оспорюючи фактичні обставини кримінального правопорушення та кваліфікацію дій, захисник обвинуваченого в апеляційній скарзі просив змінити вирок суду в частині вирішення цивільного позову. В обґрунтуванні своїх вимог зазначив, що обвинувачений готовий сплатити потерпілим 58 тис. 260 грн. моральної шкоди. Оскільки він добровільно одразу перерахував 250 тис. грн, таким чином, компенсувавши родині О. заявлену матеріальну шкоду.

У запереченні на апеляційну скаргу представник потерпілих зазначив, що у цивільних позовах вказана матеріальна шкода витрат на лікування, оскільки родина О. продовжує лікування.
Заслухавши суддю доповідача, обвинуваченого та його захисника, потерпілих і їх представника, прокурора, перевіривши матеріали кримінального провадження, обговоривши доводи апеляційної скарги, колегія суддів дійшла висновку, що апеляційну скаргу захисника обвинуваченого слід залишити без задоволення, а вирок суду першої інстанції — без змін.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Oksana Messalina

    Все правильно!!! Буде думати наступного разу, що робить, або взагалі більше за кермо не сяде. Постраждалих дуже шкода, тим більше там знаходились діти.
    А як немає грошей, то хай нирку продасть. Більше користі буде!)
  • Владислав Новиков

    П'яний, без прав... Самі винуваті що сіли до такого шофера... Ідіоти...

    Tanya Olih reply Владислав Новиков

    Vladislav  Novikov ирочитай уважніше перше ніж обзивати невиних людей взагаліто вони були тверезі і їхали додому це на них наїхав пяний
  • Тарас Ангеленюк

    то
  • Іван Джаман

    Оксана скажи татові завтра на рибалку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 На вулиці Київська зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up