Мешканець Чернівців незаконно зайняв землю в заказнику на Тернопільщині

Мешканець Чернівців незаконно зайняв землю в заказнику на Тернопільщині

Вартість ділянки — майже мільйон гривень.

За втручання прокуратури державі повернули самовільно зайняту земельну ділянку природно-заповідного фонду вартістю майже 1 мільйон гривень.

Про це повідомляє прокуратура Тернопільської області.

Суд задовольнив позов Бучацької окружної прокуратури про звільнення та повернення самовільно зайнятої земельної ділянки на території Заліщицької ОТГ Чортківського району, що належить до земель природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення у заказнику «Касперівський».

Відео дня

Прокурори встановили, що вказану земельну ділянку вартістю майже 1 млн грн мешканець Чернівців зайняв незаконно і встановив там об’єкти торгівлі.

Заліщицький районний суд відкрив провадження у справі.

Нагадаємо, раніше ми писали про незаконну вирубку дерев у заповіднику.

Довідка

Ка́сперівський зака́зник — ландшафтний заказник загальнодержавного значення в Україні. Розташований у межах Чортківського району Тернопільської області.

Площа — 818 га. Створений у квітні 1977 року. Перебуває у віданні Тернопільського обласного управління лісового господарствава, спілки пайовиків «Винятинська» і селянської спілки «Заповіт» Заліщицького району, Касперівської сільради, ТзОВ «Росинка», ВАТ Тернопільобленерго, повідомляє Вікіпедія.

Під охороною — унікальні природні комплекси в долині річки Серет із мальовничим водосховищем. Береги річки і водосховища високі, скелясті з вапняками оригінальних форм вивітрювання. Вздовж долини, у верхній частині схилу корінних берегів — виходи (відслонення) сарматських пісковиків і вапняків, часто у вигляді суцільної плити.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up