Мешканка Тернопільщини хотіла продати товар і втратила майже 30 тисяч гривень

Мешканка Тернопільщини хотіла продати товар і втратила майже 30 тисяч гривень
Фото ілюстративне
  • Онлайн-шахраї викрали у жінки кошти після того, як вона зазначила про себе конфіденційну інформацію на фейковому сайті.
  • Поліцейські нагадують правила купівлі-продажу в Інтернеті.

З проханням допомогти повернути втрачені кошти до працівників Борщівського відділення поліції звернулася жителька Чортківського району. Жінка каже, що втратила понад 28 тисяч гривень.

Про це розповіли на сайті Головного управління Нацполіції у Тернопільській області.

За словами потерпілої, вона розмістила оголошення про продаж товару в інтернет мережі. З нею зв'язався потенційний покупець. Невідомому все підійшло і він, начебто, оплатив покупку.

Відео дня

Продавчиня мала лише перейти за вказаним посиланням та перевірити надходження коштів. Жінка виконала всі умови: їй відкрився сайт, який візуально був схожим на офіційний банківський, ввела реквізити для входу, зазначила номер своєї банківської картки, термін її дії та cvv код.

Згодом з її картки відбулося перерахування грошей двома траншами на невідомий рахунок. Даний факт дізнавачі внесли в ЄРДР відповідно до частини 4 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують жителям Тернопільщини: якщо вам прийшло посилання і співрозмовник просить перейти за ним та провести певні дії – припиняйте будь-які розмови. А щоб переконатися, що сайт фейковий – звірте його URL-адресу в адресному рядку браузера з оригінальною.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, що кіберполіцейські викрили шахрая з Тернопільщини. Слідчі встановили, що чоловік займався псевдоволонтерством, нібито збираючи пожертви на лікування дітей та реабілітацію українських військових. В Facebook він створював фейкові акаунти, де розміщував реальні фото поранених захисників та медичних документів, але для перерахування грошей вказував реквізити своїх власних банківських карток.

 

Читайте також:

Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу

180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району

Тернополянин втратив 105 000 гривень через телефонних шахраїв

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up