Жительку Почаєва засуджено до 5 років позбавлення волі за пропаганду війни і колабораціонізм

Жительку Почаєва засуджено до 5 років позбавлення волі за пропаганду війни і колабораціонізм
Фото Файне місто

На суді жінка не розкаялась у вчиненому.

Тернопільським міськрайонним судом визнано винною та засуджено до 5 років позбавлення волі жительку м. Почаїв, яка поширювала у соцмережах дописи та відео про підтримку дій російських загарбників й окупаційних адміністрацій (ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомили в прокуратурі Тернопільської області.

Прокурор довів у суді, що мешканка Почаєва через створений нею фейсбучний акаунт на ім’я та прізвище її чоловіка «Олег Мандзій», у березні-квітні 2022 року неодноразово розповсюджувала в Інтернеті матеріали про виправдовування нападу рф на Україну, глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію. Також жінка поширювала антиукраїнські дописи кремлівських пропагандистів, закликала до підтримки збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора, писала коментарі про підтримку дій рф у регіональних групах соцмережі  «Анонімний Кременець», «Хреновий Почаїв».

Відео дня

Під час судових засідань обвинувачена давала суперечливі показання у справі та не розкаялась у вчиненому.

Дослідивши усі докази, врахувавши ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, суд призначив винній особі покарання за інкримінованими статтями КК України – 5 років позбавлення волі.

Розслідування у справі здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Вирок ще не вступив у законну силу.

Довідка
Стаття 111-1. Колабораційна діяльність
1. Публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України або публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та/або дій держави-агресора, збройних формувань та/або окупаційної адміністрації держави-агресора, до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями та/або окупаційною адміністрацією держави-агресора, до невизнання поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території України — караються позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.
Стаття 436. Пропаганда війни
Публічні заклики до агресивної війни або до розв'язування воєнного конфлікту, а також виготовлення матеріалів із закликами до вчинення таких дій з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких матеріалів — караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що послушника Почаївської лаври засудили до 5 років за ґратами за колабораціонізм.

 

Читайте також:

Послушника Почаївської лаври засудили до 5 років за гратами за колабораціонізм

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Виталий Кравченко

    А мени подобаеться, що в ПОЧАЕВИ, що в КРЭМИНЦЯХ, е люды, якым всэ цэ, обрыдло. Пышаюсь Вамы, мои зэмлякы!!!
  • Виталий Кравченко

    Молодець!!! Так,и только так, можно остановить войну.
  • Nata Nata

    Сучара😡
  • Оксана Фармега

    Таку суку потрібно на гиляку Україна такого скота безрогий в людській шкірі непотрібно

keyboard_arrow_up