Молимо Бога, щоб з пам’яті дитини стерло весь цей бруд: зґвалтовану 13-річну Олю перевели з реанімації

Молимо Бога, щоб з пам’яті дитини стерло весь цей бруд: зґвалтовану 13-річну Олю перевели з реанімації
  • Настасів «гудить» чутками – за десятки років у селі не можуть пригадати бодай подібного випадку. А староста звертатиметься до поліції, аби навели лад на ставку, на березі якого сталось зґвалтування.
  • Ані в поліції, ані в лікарні цю справу не коментують, посилаючись на лікарську таємницю та таємницю слідства.
  • Юнаку, якого підозрюють у зґвалтуванні, 18 років ще немає. Йому вже вручили підозру. Чи «закриють» його у СІЗО, в тому числі і від людського гніву, вирішить суд.

13-річну Олю, яку днями зґвалтували у Настасові, вже перевели з реанімації. Її 17-річному кривднику, якого підозрюють у нарузі над дівчинкою, вже оголосили підозру та найближчим часом оберуть міру запобіжного заходу.

Редакції відомі справжні дані всіх героїв публікації. Проте, аби не нашкодити слідству та не завдати ще більшого болю родині скривдженої та покаліченої дівчинки, ми не можемо їх подавати.

Подруга знімала все на телефон? 

Про зґвалтування 13-річної Олі (нагадаємо, ім’я дівчинки змінене з етичних міркувань – прим. авт.) повідомили 27 липня чимало тернопільських інтернет-ресурсів та телеграм-каналів. Нібито все відбувалось на березі місцевого ставу у с. Настасові Тернопільського району ще 23 липня.

Відео дня

Учасників чимало, всі вони неповнолітні і принаймні більшість з них була напідпитку. Скривджена дитина відпочивала на березі разом з компанією подружок. На тому ж березі відпочивали хлопці із сусідніх сіл. Відстань до Настасова – до 10 км. Чого хлопці приїхали саме туди – невідомо, але місцеві кажуть, молодь з сусідніх сіл у них часті гості.

Подробиці всієї історії нам невідомі, але результат виявився жахливим: 13-річну дівчинку зґвалтували, дитина опинилась у реанімації. Її кривдника невдовзі затримали.

Настасів буквально «гудить» – версії того, що сталось – у всіх різні. Одні стверджують, що Оля сама підійшла познайомитись з хлопцями. Інші категорично заперечують, запевняючи, що дитина не могла цього зробити, бо була дуже скромною. Треті запевняють, що разом з Олею на березі ставка була її 15-річна подружка. І нібито вона все знімала на мобільний телефон. Що тут правда – стверджувати не беремось, адже це наразі лише розповіді місцевих. Емоції усіх без винятку аж закипають. Однак всі в один голос говорять, що могли припустити, що подібне станеться з ким завгодно, тільки не з Олею.

  • Ви не уявляєте, наскільки в неї хороша, порядна і забезпечена сім’я – і дитина така ж, – поділилась з нами місцева мешканка пані Оксана. – В неї ще молодший братик є. Бабця, дідо, мама з татом – родина надзвичайно порядна. І за дітьми догляд був таким, що ми не завжди так могли догледіти своїх дітей.

Односельці подейкують, що молоді люди до цього інциденту не були знайомими. Чи то хлопці почали залицятись до компанії дівчат, чи ті хотіли познайомитись, люди стверджувати не беруться.

Малослівна і староста с. Настасів Дарія Блищак. Жінка каже, що чуток слухати не хоче, а поліція не розголошує жодних даних. Як свідка чи поняту її не залучали, тому інформації обмаль. Проте, жінка аж розплакалась, коли говорила за скривджену дитину. І переконує, що подібного за останні принаймні років 20 у них не траплялось – Настасів завжди був спокійним і взірцевим селом.

Завжди була «маленькою маминою донечкою»

  • У дівчинки дуже хороша сім’я, дитині увагу приділяли достатньо і виховували належним чином, як так сталось, що вона була ввечері на ставку – не розумію, – каже пані Дарія. – В цій сім’ї панує велика любов, і діти завжди в цій родині були максимально нею оточені. Як і увагою та піклуванням рідних. Дівчинка завжди була «маленькою маминою донечкою». Молимо Бога, щоб з пам’яті дитини стерло весь цей бруд… А негідник відповів за все, що накоїв.

Днями до старости надійшла ще й скарга, що на березі злощасного ставка чули постріли. Чи то хтось влаштував полювання, чи хто розважався таким чином, староста не знає. Проте звертатиметься офіційно до поліції, аби навели там лад.

Ми не можемо називати медзаклад, де зараз перебуває дитина, аби не наражати Олю на небезпеку. Проте ми звернулись за коментарем до керівництва лікарні. В офіційному коментарі нам відмовили, посилаючись на лікарську таємницю. Неофіційно, і вже не керівництво медзакладу, нам підтвердили: дитина у них, і її вже перевели з реанімації. Чи загрожує щось життю дівчинки – категорично відмовляються говорити.

Небагатослівні і в поліції. Проте запевнили: факт зґвалтування і скоєння цього злочину мав місце.

  • Фігурант у цій справі один, йому вже оголосили підозру за ч. 4 ст. 152 Кримінального кодексу України, – повідомив начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. – Найближчим часом йому оберуть міру запобіжного заходу. У цій справі призначено ряд експертиз.

Як вдалось нам дізнатись, Олиному кривднику 17. Він проживає у селі неподалік Тернополя. Щойно хлопцеві оберуть міру запобіжного заходу, і ми зможемо про це дізнатись офіційну інформацію, повідомимо додатково.

О 19.25 стало відомо, що неповнолітньому, який обвинувачується в зґвалтуванні в с.Настасові, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою до 27 серпня 2021 року. Його взяли під варту у залі суду, повідомили у пресслужбі Тернопільського міськрайонного суду.

«20 хвилин» й надалі стежитиме за розвитком цієї ситуації та повідомлятиме читачам нову інформацію.

 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України
Стаття 152. Зґвалтування

1. Вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або будь-якого іншого предмета, без добровільної згоди потерпілої особи (зґвалтування) - карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

2. Зґвалтування, вчинене повторно або особою, яка раніше вчинила будь-який із злочинів, передбачених статтями 153-155 цього Кодексу, або вчинення таких діянь щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, або щодо особи у зв’язку з виконанням цією особою службового, професійного чи громадського обов’язку, або щодо жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

3. Зґвалтування, вчинене групою осіб, або зґвалтування неповнолітньої особи - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.

4. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди - караються позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • mariya yakubovych

    Бідна дівчина.. дуже шкода, травма на все життя... А злочинцю хай буде справедлива кара. А тим хто його захищає раджу подумати про себе і своїх дітей. Захищаючи злочин стаєте співучасниками.
  • Михайло Прлдлппр

    основний смисл цієї платної статті шо вони нічого не знають, або не пишуть бо засекречено і т.д. Але багато хвали подали сімї дівчини і їй самій. Єдиний факт тут це - став за 10 км від села і вони поїхали чи пішли туда пити.
  • Irynka Irusya

    Виродку за таке відрубати одне місце, і спільникам так само,...
  • Богдан Лопата

    Тут я б категорично так не був, роблять тепер святу з дівчини, думаю сама полізла під дією алкоголю, шкода пацана

keyboard_arrow_up