Моральну шкоду і всю суму застави перерахував на ЗСУ: як у Тернополі грабіжника покарали

Моральну шкоду і всю суму застави перерахував на ЗСУ: як у Тернополі грабіжника покарали

Із сумки, яку пасажирка 20-ої маршрутки тримала у руках, чоловік витягнув гаманець, де були 520 грн, дисконтна карта, візитки та образок. Коли жінка виходила на зупинці, помітила свій гаманець в руках у чоловіка та кинулась наздоганяти. Тоді чоловік рвонув у бік дворів, кинувши викрадене на землю. У дворі на Злуки його затримали перехожі, що почули крик жінки

«Ловіть злодія!» — кричала тернополянка, яка бігла в бік дворів на просп. Злуки у Тернополі за незнайомим чоловіком. У нього в руках жінка за мить до того помітила свій гаманець. Чоловіка, що буквально летів двором, впіймали перехожі та передали поліції. Ті розслідували справу і скерували її до суду. Уродженця Франківщини, в якого на утриманні перебуває малолітня дитина, звинуватили у грабежі, скоєному у період воєнного стану. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років. Що вирішив міськрайсуд?

Затримали на Злуки перехожі

 Всі події відбувались у Тернополі 1 березня 2023 року близько 16 год. на «Сонячному». Жінка їхала у справах маршруткою №20, тримаючи у руках сумочку.

— Перебуваючи у вищевказаному маршрутному таксі, переконавшись, що за ним ніхто не спостерігає, а також те, що його дії не будуть помічені сторонніми особами, в умовах воєнного стану, таємно із корисливих мотивів, із вищевказаної сумки, яку пасажирка тримала у руці, витягнув гаманець сірого кольору, який матеріальної цінності для потерпілої не становить, в якому були грошові кошти у сумі 520 грн, одна дисконтна карта, дві візитки та образок, — йдеться у матеріалах справи.

Відео дня

Коли чоловік виходив із маршрутки на наступній зупинці, пасажирка помітила в його руках свій гаманець. Він кинувся тікати, — жінка за ним. У районі двору на Злуки, 55, за магазином, чоловік кинув гаманець на землю, але його затримали перехожі.

Обвинувачений в суді провину визнав повністю і пригадав, як їхав у маршрутці, а поруч стояла жінка і тримала в руках розстебнуту сумочку. Нахилившись, він витягнув гаманець, відійшов в сторону та на наступній зупинці вийшов з маршрутки. Відійшов близько 20-30 метрів і почув, що жінка кричить «ловіть злодія». Люди його впіймали і привели до місця, де викинув гаманець. Перевірили — все там було на місці. Невдовзі приїхала поліція.

Замість 10 років тюрми гроші на ЗСУ

— Також повідомив, що шкода потерпілій відшкодована, а на пропозицію останньої в рахунок відшкодування моральної шкоди він перерахував 2000 гривень для потреб Збройних Сил України, — йдеться у матеріалах справи. — Просить суд врахувати повне визнання ним своєї вини, намір стати на шлях виправлення, а також те, що за згодою заставодавця, було перераховано внесену за нього заставу в розмірі 53 680 грн на підтримку Збройних Сил України, а тому просить суд його суворо не карати.

Жінка, яку франківець пограбував, розповіла свою версію подій, що відбувались того дня. Крім того зазначила, що претензій до обвинуваченого не має. Поділилась, що до неї зверталась дружина франківця, аби відшкодувати моральну шкоду, а вона запропонувала ці гроші перерахувати на ЗСУ. Нападник обіцянки дотримався, тому потерпіла просила його суворо не карати.

— Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 186 КК України, та призначити йому покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді арешту на строк два місяці, — таким був вирок суду.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 186. Грабіж

4. Грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, - карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Довідка

Вирок у Судовому реєстрі — https://reyestr.court.gov.ua/Review/113013498

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Igor Oliyovskiy

    ...ВСІ ЗАДОВОЛЕНІ ...ЩО ЗАКОН І КОДЕКС ДО СР@КИ !!!!!
  • Іван Рудченко

    А раніше було заведено лікувати клептоманію дещо радикальніше - проводили по вулиці і давали цілющі потиличники.

    А десять років залиште пану Коломийському Ігорю Валерійовичу і його статки на ЗСУ. Бо два місяці і десять років за гаманець - якось несолідно, навіть неадекватно!
  • Володимир Ком

    Адекватна потерпіла ,суд і злодій задоволений...

keyboard_arrow_up