Можливо, це був паломник: встановлюють особу чоловіка, тіло якого знайшли на Кременеччині

Можливо, це був паломник: встановлюють особу чоловіка, тіло якого знайшли на Кременеччині
  • Чоловікові, припускають експерти, від 45 до 60 років, і тіло пролежало не менше 18 місяців.
  • У Білокриниці, де у покинутій будівлі виявили тіло, шукають серед місцевих, чи ніхто з сусідів, родичів чи знайомих не зникав. Поки що про це інформації немає.

Поліція встановлює особу чоловіка, тіло якого знайшли днями на території закинутої тракторної бригади на Кременеччині.

Поки що інформації мало, а саме тіло зазнало суттєвих змін, бо, як припускають експерти, пролежало там не менше 18 місяців.

Тіло було на другому поверсі

Документів біля чоловіка не було, проте поліцейські поруч із тілом виявили наплічник з речами, засобами гігієни, водою та харчами.

Відео дня

Тіло невідомого чоловіка, нагадаємо, виявили у закинутій будівлі на Кременеччині. Повідомлення про скелетоване тіло невідомого чоловіка надійшло до Кременецького районного відділу поліції від місцевого жителя. Додзвонювач повідомив, що труп знаходиться на території закинутої тракторної бригади.

— На місце події виїжджала слідчо-оперативна группа, — повідомив начальник відділу комунікації головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. —  Тіло невідомого знаходилося на другому поверсі. Приміщення нежитлове, а тому люди сюди фактично не заходили.

Судово-медичний експерт оглянув тіло. Це чоловік 45-60 років. Фахівець припускає, що загиблий лежить у будівлі не менше 18 місяців. Біля тіла правоохоронці знайшли сумку з засобами особистої гігієни та одягом. Проте жодних документів при ньому не було.

— Наразі поліцейські з’ясовують особу, перевіряють бази зниклих безвісти, також проводять ряд експертиз тіла, адже причина смерті чоловіка стане відома після проведення експертизи, — повідомив Сергій Крета.

Це міг бути паломник?

Правоохоронці припускають, що, ймовірно, це був паломник, який йшов до Почаївської лаври. Принаймні речі, які виявили біля тіла, дозволяють припустити, що це міг бути паломник.

Що це міг бути паломник, не виключає і староста с. Білокриниця Роман Пшевлоцький.

— Будівля, де знайшли тіло, колись належала колгоспу, а зараз там кілька власників, хоча ніхто будівлею не користується, — розповів «20 хвилин» Роман Пшевлоцький. —Фактично це напівзруйноване приміщення в селі Білокриниця. Поруч поля, трохи далі люди живуть, церква.

Будівля колишньої тракторної бригади — від центральної дороги М-19 метрів 300 до с. Білокриниця. Але саме сюди пролягає шлях, якщо рухатись з Рівненщини до Почаївської лаври.

— Навряд чи це місцевий чоловік, — каже Роман Пшевлоцький. — Після того, як виявили тіло, ми давали інформацію у вайбер-групу, де є місцеві мешканці. Ніхто поки що не відгукнувся. Якби був мешканець села чи якогось із сусідніх, думаю, ми би знали, що людина зникла. Тому також не виключаємо, що чоловік іногородній, ймовірно, йшов до Лаври, втомився, вирішив переночувати.

Даний факт внесений в ЄРДР, згідно зі статтею 115 Кримінального кодексу України, повідомив Сергій Крета.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up