На Чорновола затримали поліцейського за хабар 500 доларів (оновлено)

На Чорновола затримали поліцейського за хабар 500 доларів (оновлено)
  • Чоловікові одразу стало погано – його забрала «швидка»
  • Оперуповноваженому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади

Поліцейського за хабар в 500 доларів затримали в центрі міста – на вул. Чорновола сьогодні, 1 червня, близько 14 год під час спільної операції працівники управління СБУ в області, прокуратури та відділу внутрішньої безпеки головного управління нацполіції в області.

За попередніми даними, чоловік, якого затримали під час отримання хабара – представник управління захисту економіки. Нагадаємо, ця структура не входить до складу головного управління нацполіції в області і підпорядковується напряму Києву. На місці чоловікові стало погано – його забрала «швидка».

Затримали поліцейського під час спільної спецоперації СБУ, прокуратури та внутрішньої безпеки МВС України. 

Відео дня

Старший лейтенант поліції вимагав у місцевого посадовця 500 доларів США за не притягнення чиновника до відповідальності у зв’язку із виявленими неточностями в електронній декларації. Співробітники СБУ затримали здирника «на гарячому» під час отримання 200 доларів – частини обіцяної «винагороди», повідомили у секторі взаємодії з громадськістю управління СБУ в Тернопільській області. 

Начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол наголосив, що поліція чистить власні ряди. І закликає всіх повідомляти поліцію про порушення чи випадки вимагання з боку їхніх колег.

  • Ми розуміємо: поліцейський, який порушив закон, повинен нести відповідальність, - каже очільник тернопільської поліції. – Це ж стосується і цієї особи, яку сьогодні затримали.

Прокуратура області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.  

Відомості про дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Підозрюваного затримали в порядку статті 208 КПК, повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області. 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України
Стаття 368. Одержання хабара

3. Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, - карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Місько Кузик

    шо їм всім погано стає зразу,якісь"болєзнєні" слуги народу
  • Діонісій

    якщо винен - посадити по повній, хоч знайшли мабуть козла відпущення.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up