На Чорновола затримали поліцейського за хабар 500 доларів (оновлено)

На Чорновола затримали поліцейського за хабар 500 доларів (оновлено)
  • Чоловікові одразу стало погано – його забрала «швидка»
  • Оперуповноваженому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади

Поліцейського за хабар в 500 доларів затримали в центрі міста – на вул. Чорновола сьогодні, 1 червня, близько 14 год під час спільної операції працівники управління СБУ в області, прокуратури та відділу внутрішньої безпеки головного управління нацполіції в області.

За попередніми даними, чоловік, якого затримали під час отримання хабара – представник управління захисту економіки. Нагадаємо, ця структура не входить до складу головного управління нацполіції в області і підпорядковується напряму Києву. На місці чоловікові стало погано – його забрала «швидка».

Затримали поліцейського під час спільної спецоперації СБУ, прокуратури та внутрішньої безпеки МВС України. 

Відео дня

Старший лейтенант поліції вимагав у місцевого посадовця 500 доларів США за не притягнення чиновника до відповідальності у зв’язку із виявленими неточностями в електронній декларації. Співробітники СБУ затримали здирника «на гарячому» під час отримання 200 доларів – частини обіцяної «винагороди», повідомили у секторі взаємодії з громадськістю управління СБУ в Тернопільській області. 

Начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол наголосив, що поліція чистить власні ряди. І закликає всіх повідомляти поліцію про порушення чи випадки вимагання з боку їхніх колег.

  • Ми розуміємо: поліцейський, який порушив закон, повинен нести відповідальність, - каже очільник тернопільської поліції. – Це ж стосується і цієї особи, яку сьогодні затримали.

Прокуратура області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.  

Відомості про дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Підозрюваного затримали в порядку статті 208 КПК, повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області. 

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України
Стаття 368. Одержання хабара

3. Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, - карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Місько Кузик

    шо їм всім погано стає зразу,якісь"болєзнєні" слуги народу
  • Діонісій

    якщо винен - посадити по повній, хоч знайшли мабуть козла відпущення.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up